Mam pytanie, macie jakiś sprawdzony sposób na ich dopasowanie? Może na paście do szlifowania zaworów? Bo jakoś inny sposób nie przychodzi mi do głowy, a mam do zebrania około 3mm.

Moderator: Student
Ja kupiłem nowe łożyska, wałek sprzęgłowy, główny i wszystkie koła wraz z przesuwką i synchronizatorami. Koło trzeciego biegu przysłali inne prawdopodobnie ze skrzyni w pełnej synchronizacji, a łożysko dwurzędowe - jedyne ruskie jakie kupiłem /bo innego producenta było niedostępne/ jest felerneEDEK:):):):) pisze:O psia kość to mój kupiłem kompletny i tak założyłem nie wiedząc że tak trzeba spasowywać![]()
![]()
FAG ma dostępne w oferce łozysko dwurzędowe ja takie kupiłem. Rowek ustalający tajemnym sposobem wykonał tokaż i po problemiezippo68 pisze:Ja kupiłem nowe łożyska, wałek sprzęgłowy, główny i wszystkie koła wraz z przesuwką i synchronizatorami. Koło trzeciego biegu przysłali inne prawdopodobnie ze skrzyni w pełnej synchronizacji, a łożysko dwurzędowe - jedyne ruskie jakie kupiłem /bo innego producenta było niedostępne/ jest felerneEDEK:):):):) pisze:O psia kość to mój kupiłem kompletny i tak założyłem nie wiedząc że tak trzeba spasowywać![]()
![]()
Jutro odsyłka z powrotem. Reduktor po remoncie już czeka, a ja stoję z robotą i się fqrwiam
Łożysko 3207 jest do dostania bezproblemowo nawet polskie z Kraśnika za aż 11,-netto, ale żeby tokarz wytoczył rowek musi mieć płytkę tej szerokości, ponieważ standardowy nóż łożyska nie złapie. Odwiedziłem pięciu fachmanów i wszyscy rozkładali ręce. Trzeba by zakupić płytkę a to koszt około 80,- a w Tarmocie mają po 45,- z tym, że przyszło zjebananeuazevo1 pisze: Rowek ustalający tajemnym sposobem wykonał tokaż i po problemie
No toś pięknie utopił kasiorę.uazevo1 pisze:a w sumie wszystkie łożyska do skrzyni i reduktora niecałe 700,-
Było by gorzały sporo, ale z doświadczenia wiem że są łożyska i łożyska ja postawiłem na jakoś żebym tam nie musial kilka lat zaglądać. A powodem wymiany było rozpadnięte łożysko na wałku sprzęgłowym. Szalka zewnętrzna pękła wzdłużnie na puł i wszystko wpadło do skrzyni. Inne łożysko było w końcowej fazie rozpadu (brak wianka) a wszystkie opisane jako made in Poland. Tylko dwurzędowe produkcji cccp. Decyzje o wyborze łożysk firmy FAG podjąłem ze względu że są to elementy stosowane na pierwszy montaż w skrzyniach biegów i innych tego typu urządzeniach wiodących marek. Jakość przede wszystkimzippo68 pisze:No toś pięknie utopił kasiorę.uazevo1 pisze:a w sumie wszystkie łożyska do skrzyni i reduktora niecałe 700,-
Tu masz cennik łożysk w cenach netto. Realizują też sprzedaż wysyłkową.
http://www.rakandroll.pl/Oferta
Reduktor
6306 N - 4szt
6307 - 1szt
NJ 305 - 1szt
Skrzynia
6305 - 1szt - wałek pośredni
6306 N - 1szt - wałek pośredni
6208 N - 1szt - wałek sprzęgłowy
3207 - 1szt-niestety nie mają z rowkiem osadczym/wałek główny/
Bosze ile by to było gorzały za tą różnicę w cenie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość