uaz z silnikiem mb

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Re: uaz z silnikiem mb

Post autor: Balu-Balu » pn sie 23, 2010 8:43 am

vandall1 pisze:BB-nie dziw się,ze to wkurza starszych stażem.Nie tylko zylion,ale zylion zylionów razy była o tym mowa,że mercowe diesle w uazie to porażka.

Zawsze będą pytać w kółko bo problemów w aucie nie przybywa tylko przychodzą nowi i pytają o to co my już wiemy a oni jeszcze nie.

Jeśli ktoś ma ochotę to niech pomoże a jeśli nie ma ochoty to niech siedzi cicho a nie "zylion" razy było !! !! !! To nie forum matematyczne aby wypowiedzi zliczać :)21 :)21 :)21

A jeśli chodzi o silnik 3.0D z MB to to mi wystarcza. Ja się nim nie ścigam a tylko jeżdżę dla zabawy i to styka. Jak będę chciał się ścigać to sobie BMW kupię :)21 :)21
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

Awatar użytkownika
carinus

Post autor: carinus » pn sie 23, 2010 7:07 pm

Balu-Balu pisze:

A jeśli chodzi o silnik 3.0D z MB to to mi wystarcza. Ja się nim nie ścigam a tylko jeżdżę dla zabawy i to styka. Jak będę chciał się ścigać to sobie BMW kupię :)21 :)21

Wytłumacz koledze że mniejszy 2,4 to będzie kleska.Na górskie drogi nie ma silnych,na pewno 2,4 nie da rady.Mam porównanie mojej oryginalnej podrasowanej benzyny i kolegi 3.0 MB.Oba maja podobne osiągi w terenie,na twardym przewaga benzyny.Lepiej będzie zrobić rozeznanie czy taniej będzie zrobic remont oryginału czy motac 3,0MB.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pn sie 23, 2010 7:48 pm

Balu-Balu pisze:
vandall1 pisze:BB-nie dziw się,ze to wkurza starszych stażem.Nie tylko zylion,ale zylion zylionów razy była o tym mowa,że mercowe diesle w uazie to porażka.

Zawsze będą pytać w kółko bo problemów w aucie nie przybywa tylko przychodzą nowi i pytają o to co my już wiemy a oni jeszcze nie.

Jeśli ktoś ma ochotę to niech pomoże a jeśli nie ma ochoty to niech siedzi cicho a nie "zylion" razy było !! !! !! To nie forum matematyczne aby wypowiedzi zliczać :)21 :)21 :)21

Ach jej , strzel jeszcze focha :D Jak nie jeżdziłeś porządnym uazem to MB cię może zadawalać ale jest to spławik i badziew
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » pn sie 23, 2010 11:22 pm

To niestety racja jest :)2 Ciężki,stary klamot/jak niektórzy z nas :)20 /
BB-Ty o ile dobrze widziałem jesteś nienajgorszym kierowcą i czas sie chyba rozwinać :roll:
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » wt sie 24, 2010 8:32 am

vandall1 pisze:To niestety racja jest :)2 Ciężki,stary klamot/jak niektórzy z nas :)20 /
BB-Ty o ile dobrze widziałem jesteś nienajgorszym kierowcą i czas sie chyba rozwinać :roll:
Silnik MB w połączeniu ze skrzynią też z MB to chyba dużo cięższy nie jest od oryginału :)21 :)21

Ja jadę się bawić w teren, za stary już jestem na ściganie. Wolę spotkać się z ludźmi niż z nimi walczyć :)21 :)21 Nie mniej jest miło jak coś się wyjedzie :)21 Jedyną zmianą, jaką planuję w Uazie to może zawieszenie na sprężynach. Silnika już nie będę zmieniał. Jechałem z Jarkiem jego 2.3 benzyna z MB i bardzo przyzwoicie to jechało. Jak kupiłem Uaza to już miał silnik 2.4D i dla mnie on był za słaby. Wstawiłem 3.0D i na tym pozostanę.

Uazowy, oryginalny silnik jest zbyt awaryjny, choć do amatorskiego jeżdżenia wystarczy. Nie patrzę w jego stronę. Jak już to każda inna benzyna ale nie oryginał. Nawet silnik S21 też jest za słaby i tego bym też nie wkładał. Najeździłem się 469 i 452 jak szła budowa jądrówki w mojej okolicy to jakąś pojmę mam. Faktem jest to, że dziś paliwo jest lepsze niż wtedy. Jeździłem jeszcze na E78 a "żółta" była tylko dla dyrektorskich aut.
I tak każdy włoży co będzie chciał lub co się trafi. Wymagania mamy różne co do wykorzystania samochodu jak i jego mocy. :)21 :)21

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sie 24, 2010 9:35 pm

Balu-Balu pisze:
Uazowy, oryginalny silnik jest zbyt awaryjny, choć do amatorskiego jeżdżenia wystarczy. Nie patrzę w jego stronę. Jak już to każda inna benzyna ale nie oryginał. Nawet silnik S21 też jest za słaby i tego bym też nie wkładał.
Nie porownuj S 21 do oryginału uazowego , który jak jest utrzymany i wymieniane wszystko jak należy jest prawie niezawodny
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Frolik

Post autor: Frolik » śr sie 25, 2010 9:01 am

Balu-Balu pisze:
klucz13 pisze:Zylion razy powtarzałem że stare silniki MB to nadają się do drezyn kolejowych , sprzętu rolniczego i walców drogowych
:)21
A uazowy silnik do wiertnic, sztaplarek i jako datek do hut. Jakby był taki zajebisty to by go ludzie tak często nie wymieniali. :)21 :)21
Dlatego rozsądni ludzie montują Perkinsa....

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » śr sie 25, 2010 9:31 am

S21 do Gaza jest dobry, a nie do ciezkiego Uaza. Silnik Uaza jest dobry w Uazie, nawet calkiem niezly jak jezdzi. 2.3 benzyna od MB to chyba najlepszy silnik do Uaza, ale diesel to naprawde kotwica.

3.0 daje rade i jest niezawodny, ale to naprawde ciezki klamot. Wazy chyba ponad dwie wolgi. Z tego co pamietam, do wolge da rade 2 ludzi pod pache wziac, albo jeden dosc silny na plecy wrzucic. 3 ludzi MB 3.0 nie daje rady.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
HAndy

Post autor: HAndy » śr sie 25, 2010 12:07 pm

Misiek Cypr pisze: ...
... Z tego co pamietam, do wolge da rade 2 ludzi pod pache wziac, albo jeden dosc silny na plecy wrzucic. 3 ludzi MB 3.0 nie daje rady.
nowe jednostki wagi silników :D
zielony UAZ 469(sprzedany),GAZ 69M,GAZ 69M prawie oryginał(GAZ-69/rsM1)

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » śr sie 25, 2010 12:22 pm

Misiek Cypr pisze:3 ludzi MB 3.0 nie daje rady.
To niech spróbują bez budy przenieść. Najpierw trzeba silnik wyjąć :)21 :)21

Awatar użytkownika
anabol
Kontaktowanie:

Post autor: anabol » czw sie 26, 2010 1:24 pm

Albo budę z silnika 8) BB chyba wie ile waży bo sam to wtargiwał :)21
Po prostu Seba

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw sie 26, 2010 1:47 pm

Garberro pisze: przeprawówek jak znalazł a RMPST to i tak UAZ-em nie zawojujesz w dobie dzisiejszych Tomcatów i innych cudaków.
Przeprawówki też nie.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
Salata123

Kontaktowanie:

Post autor: Salata123 » czw sie 26, 2010 1:50 pm

nawet najlepszy tomcat czy inny cudak sam nie pojedzie :)21
Suzuki SJ 410
GG: 1101137
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » czw sie 26, 2010 1:53 pm

Kwestia desperacji, na Ładoga Trophy dość dużo Uazów jezdzi.

A z tą budą BB, to teraz wiem, co mnie tak krzyż bolał :)21 . Zmienialiśmy silnik jakieś 15 lat temu i wrzucić MB 3.0D na pake Uaza nie było letko, a trzech nas było. Po jakis deskach i belkach go wsunelismy.

Silnik Uaza orginał poszedł prawie jednym palcem do góry, spieliśmy się, a tu jak z procy poszedł. Jakby piórko nosił :roll:
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » czw sie 26, 2010 2:14 pm

GAZFAN pisze:
Garberro pisze: przeprawówek jak znalazł a RMPST to i tak UAZ-em nie zawojujesz w dobie dzisiejszych Tomcatów i innych cudaków.
Przeprawówki też nie.

Aby przejechać wystarczy :)21 :)21
Misiek Cypr pisze: A z tą budą BB, to teraz wiem, co mnie tak krzyż bolał :)21 . Zmienialiśmy silnik jakieś 15 lat temu i wrzucić MB 3.0D na pake Uaza nie było letko, a trzech nas było.
Bo wy jakieś słabeusze jesteście. :)21 :)21

15 lat temu może nie było dopalaczy dla Was ?? ?? :)21 :)21
Jakoś mój silnik nie utkwił mi w pamięci jako ciężki. Może inaczej pojmujemy określenie " ciężki " :)21 :)21

Awatar użytkownika
zippo68

Post autor: zippo68 » czw sie 26, 2010 4:33 pm

A co to za różnica dla Uaz-a te 50/70 kilo więcej. Przynajmniej lepiej robi pod górę na dobrze dociążonym przodzie. :)21
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.

tkastelik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tkastelik » śr wrz 01, 2010 4:56 pm

koledzy a przy okazji jeszcze jedno male pytanko...czy jak odlaczam na reduktorze przod to trzeba wylaczac ten naped w moscie..na kole co sie wylacza takim dziwnym kluczem..czy to raczej nic nie robi

Awatar użytkownika
jarekstryszawa

Kontaktowanie:

Post autor: jarekstryszawa » śr wrz 01, 2010 7:54 pm

Nie musisz odłączać- będą się tylko niepotrzebnie kręcić półośki i bebechy dyfra i spalanie wrośnie o siakiś literek...
Jak mawiają bracia Rosjanie- go hard or go home!

https://www.facebook.com/jarekstryszawa

tkastelik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tkastelik » czw wrz 02, 2010 8:08 am

a to moze byc powod ze na samym tylnym napedzie ciezko mu tez jechac i go troche dlawi....

Awatar użytkownika
jarekstryszawa

Kontaktowanie:

Post autor: jarekstryszawa » czw wrz 02, 2010 8:50 pm

Bez jaj- chyba, że silnik idzie na jednym garnku...
Jak mawiają bracia Rosjanie- go hard or go home!

https://www.facebook.com/jarekstryszawa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”