Amortyzatory od UAZa
Moderator: Student
Amortyzatory od UAZa
Gdzie/u kogo moge kupic amorki PRZOD i TYL od UAZa???
Chce zamontowac takowe do mojego GAZika...
Chce zamontowac takowe do mojego GAZika...
GAZ 69M Rulez
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39617961
i
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 132#246132

i
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 132#246132

uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
Pamiętaszli może jaki jest ich kosztmały1 pisze:polecam amortyzatory przednie od stara 742 .do uaza pasują idealnie tylko trzeba w amorach wybić tuleje i dać na gumy tak jak są mocowane oryginalnie

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
- Bogdan 4x4
-
a zastanowiło cię kiedyś ile waży gaz, a ile star??mały1 pisze:polecam amortyzatory przednie od stara 742 .do uaza pasują idealnie tylko trzeba w amorach wybić tuleje i dać na gumy tak jak są mocowane oryginalnie
słyszałeś kiedyś o sile tłumienia??
że coś sie da zamontować, nie znaczy że pasuje
Do szkoły!!
Wsio można szto nie można, tolko z wolna i astarożna
Bez przesadyżółtek pisze:a zastanowiło cię kiedyś ile waży gaz, a ile star??mały1 pisze:polecam amortyzatory przednie od stara 742 .do uaza pasują idealnie tylko trzeba w amorach wybić tuleje i dać na gumy tak jak są mocowane oryginalnie
Do szkoły!!

ja mam przód Gaz 66 ,tył MB (jakis bus )
i pomimo róznicy w wadze ,robia bardzo dobrze

LJ 70
Niby racja,ale jebniecia sa wieksze.Fakt-staroskie twardsze,ale robiążółtek pisze: a zastanowiło cię kiedyś ile waży gaz, a ile star??
Do szkoły!!

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
przeszukalem prawie wszystkie posty o amortyzatorach do uaza na forum, ale nigdzie nie znalazlem wymiarow amortyzatorow "zamiennych", czyli od lublina, mercedesa, gaza66, stara etc..
Ma ktos takie wymiary? Najlepiej rozlozone i zlozone (/skok). Bede zmienial amrki i oddam resory do kowala i zastanawiam sie czy nie wyklepac ich troche wyzej (>21cm) i wstawic inne amorki (ale do tego potrzebuje ich wymiarów)
PS: jesli ktos opatentowal cos nowego niech da znac
Pozdrawiam
Lukasz
Ma ktos takie wymiary? Najlepiej rozlozone i zlozone (/skok). Bede zmienial amrki i oddam resory do kowala i zastanawiam sie czy nie wyklepac ich troche wyzej (>21cm) i wstawic inne amorki (ale do tego potrzebuje ich wymiarów)
PS: jesli ktos opatentowal cos nowego niech da znac
Pozdrawiam
Lukasz
Witam wszystkich,
w tym tygodniu sprawdziłem amory przednie ze Stara 742, ściśnięte 350mm, rozciągnięte 550mm, tulejka w uchu 16mm, cena brutto 150 - 154 PLN w zależności od sklepu, producent Delphi, dawne FA Krosno. Decyzję podjęłem o wyrzuceniu ramieniówek a teraz myślę o sposobie zamontowania Starowskich.
w tym tygodniu sprawdziłem amory przednie ze Stara 742, ściśnięte 350mm, rozciągnięte 550mm, tulejka w uchu 16mm, cena brutto 150 - 154 PLN w zależności od sklepu, producent Delphi, dawne FA Krosno. Decyzję podjęłem o wyrzuceniu ramieniówek a teraz myślę o sposobie zamontowania Starowskich.
UAZ 469B 80'
Siema.ja mam te starowskie delphi. jakosciowo o niebo lepsze od uazowych orginałów. Wchodza bez problemów na orginalne mocowania.
Auto jeździ jak mały gokardzik- k.urewsko sztywny
Napręzenia przenosza sie mocno na rame i na bude. Musiałem wzmacniać te sztywne mocowania przednich resorów bo nity wyrywało.
Jakkolwiek by nie było to w tym przedziale cenowym( do 170 złoty) nie widze innego rozwiązania....
Auto jeździ jak mały gokardzik- k.urewsko sztywny

Jakkolwiek by nie było to w tym przedziale cenowym( do 170 złoty) nie widze innego rozwiązania....

UAZ M30 3,5l
WJ 2,7 CRD
WJ 2,7 CRD