Poszukuję - oddam - zamienię
Moderator: Student
Re: Poszukuję - oddam - zamienię
Balu,wklejasz takie ładne zdjęcia to wklej fotkę bębna z zaznaczeniem miejsca gdzie ciąć nożem.Jutro rozmawiam z tokarzem i raczej muszę jemu dokladnie wytłumaczyć,albo podaj jaka ma zostać średnica.Pzdr
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
Wiem, wiem ale na razie dziękianabol pisze:Balu jak coś to ja też powinienem wygrzebać coś od żuka![]()
tyle że ja też okolice Grójca

Nie mam bębna ale biorąc wymiar z felgi to wystarczy mi pierścień 40 mm mierząc od wewnętrznej śr. bębna.Lorado pisze:Balu,wklejasz takie ładne zdjęcia to wklej fotkę bębna z zaznaczeniem miejsca gdzie ciąć nożem.Jutro rozmawiam z tokarzem i raczej muszę jemu dokladnie wytłumaczyć,albo podaj jaka ma zostać średnica.Pzdr

Fota na życzenie

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
To zmieniło całkiem moje wyobrażenie.Nie potrafię wkleić zdjęcia, chociaż mam do tego sprzęt bo zaraz by się wszystko wyjaśniło.Ja rozumiem to tak:potrzebujesz środek bębna z centralnym otworem i otworami na szpilki.Całość w kształcie podkładki płaskiej w powiększeniu o szer kołnierza 40mm.Czy dobrze kumam?Więc mocuję bęben w uchwyt tokarski za otwór centralny i odcinam pasek szer.40mm.Pytam dlatego żeby nie zrobić z jednego złomu drugiego.
A tak na marginesie,to rozstaw szpilek pasuje?Mam JEEPa ale nigdy nie próbowałem takiego ożenku bo na pierwszy rzut oka nie pasuja otwory centralne.Chociaż prawdę mówiąc szpilki powinny pasować (do Willysa pasują).Czy dobrze wszysko rozumiem?
A tak na marginesie,to rozstaw szpilek pasuje?Mam JEEPa ale nigdy nie próbowałem takiego ożenku bo na pierwszy rzut oka nie pasuja otwory centralne.Chociaż prawdę mówiąc szpilki powinny pasować (do Willysa pasują).Czy dobrze wszysko rozumiem?
IdealnieLorado pisze:...........potrzebujesz środek bębna z centralnym otworem i otworami na szpilki.Całość w kształcie podkładki płaskiej w powiększeniu o szer kołnierza 40mm.Czy dobrze kumam?Więc mocuję bęben w uchwyt tokarski za otwór centralny i odcinam pasek szer.40mm.
Czy dobrze wszystko rozumiem?

Felgi są prawdopodobnie od Jeepa CJ.

Z wklejaniem fot wytłumaczę Ci na pw a najlepiej podaj mi na pw swój telefon.

Mój tel jest na 17 stronie GAZa pt.Oddam.W najbliższym czasie tj.dzień lub dwa będę posługiwał się kompem z ograniczonym dostępem.Korzystam tylko z neostrady z uwagi na zasięg a i ta ostatnio mi szwankuje.Pzdr
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
Czy ktoś tu z obecnych ma może części do starego Fiata 126p (włączniki)?
Michał(student) pisze:Czy ktoś tu z obecnych ma może części do starego Fiata 126p (włączniki)?
Złomowce polikwidowali

Do studenta.Były chyba dwa rodzaje.Takie typowe od 126 to byly przy tablicy z zegarami.Inne to raczej uniwersalne,chyba pasowały od wielu sprzętow.Te pierwsze chyba mam z całą tablicą.Pzdr
- morte36
-
- Kontaktowanie:
Balu jeśli aktualne to mam 2 bębny w szczytnie za free.
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
Dzięki ale już z Lorado dopinamy temat 

Student, powinienem trochę takich pstryczków mieć, ale rzecz w/g mnie nie warta kosztów wysyłki. Idziesz na jakikolwiek szrot/złom, czaisz 126p, 125p lub najlepiej poloneza i z tego ostatniego wyrywasz z 10 takich właczników za cenę dwóch browarów, gdyż polonez był naszpikowany bajerami.
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
- Slawquu
- Kontaktowanie:
Balu-Balu pisze:Plandeki brezentowej poszukuję![]()
nie koniecznie nowej
Chodzi mi o taką :
jakby kolega potrzebował to posiadam takową na stanie, zdjecia mogę podesłać na maila
UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...
Tak, nadal aktualne. Podeślij foty. Napisz na pw ile ma "ważyć"

-
- jestem tu nowy...
Witam.
Szukam resorów przód do auta z 76r., amortyzatory ramieniowe. Pękło mi jedno pióro, to główne, ale widzę że pozostałe są tak wytarte że raczej nie ma co oszczędzać niestety... Miałby ktoś taniej niż nowe ze sklepu, okolice W-wy lewobrzeżnej najchętniej?
Szukam resorów przód do auta z 76r., amortyzatory ramieniowe. Pękło mi jedno pióro, to główne, ale widzę że pozostałe są tak wytarte że raczej nie ma co oszczędzać niestety... Miałby ktoś taniej niż nowe ze sklepu, okolice W-wy lewobrzeżnej najchętniej?
UAZ 469B, 76r
Cześć.Mam coś z resorów ale czy możesz podać długość bo nie pamiętam które są od UAZa.Czy z samej Warszawy?
-
- jestem tu nowy...
ja z samej W-wy, Ursynów, ale auto stoi pod Nadarzynem (Młochów). Musze pojechać i zmierzyć, dam znać na PW, ale nie wiem kiedy niestety pojadę. Może w ten weekend. Znasz kogos kto może wymienić za rozsądną kasę?
BTW to ktoś parę razy śmigał ślicznym uazem, bez oponczy, tak ze 2 miechy temu już, koło mojego płota ale nie zdążyłem doleciec zeby się zaznajomic...
BTW to ktoś parę razy śmigał ślicznym uazem, bez oponczy, tak ze 2 miechy temu już, koło mojego płota ale nie zdążyłem doleciec zeby się zaznajomic...
UAZ 469B, 76r
tracza sprzęgła po regeneracji - przyda się komuś?
Mam pudło gratów do starego 126p. Są tam i przełączniki. Oddam wszystko za freeMichał(student) pisze:Czy ktoś tu z obecnych ma może części do starego Fiata 126p (włączniki)?

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
Wszystko doszło paczką.Lorado pisze:A co to ma być z tych bębnow?Ile szt?Może warto je potraktować tokarką dla zmniejszenia wagi?..........

Cieszę się bardzo, że są ludzie co pomogą drugiemu tylko za zwrot kosztów

- Slawquu
- Kontaktowanie:
troche gratów po radiostacji w uazie m.in
-alternator 24V wraz z mocowaniem do silnika
-koło pasowe na wał na 3 paski
- cokół antenowy wraz zmocowaniem przy ramce przedniej szyby
Do tego do silnika uazowego:
- pompa oleju
- głowica z kolektorami kwadratowymi w bardzo dobrym stanie
- wałek rozrządu
-alternator
-stojan rozrusznika
Proszę o kontakt na PW
-alternator 24V wraz z mocowaniem do silnika
-koło pasowe na wał na 3 paski
- cokół antenowy wraz zmocowaniem przy ramce przedniej szyby
Do tego do silnika uazowego:
- pompa oleju
- głowica z kolektorami kwadratowymi w bardzo dobrym stanie
- wałek rozrządu
-alternator
-stojan rozrusznika
Proszę o kontakt na PW
-
Co za ten cokół pod antenkę bo ja z chęcią i jak on wygląda czy to taki po RD-115 

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
- Slawquu
- Kontaktowanie:
tak, na cokole antenowym montuje sie bat anteny, w uazach ktory był wozem dowodzenia WD 43, a gdzie była zamontowana radiostacja RD-115 są dwa takie cokoły na dachu, jeden od przodu auita drugi z tyłu.
Zapytam się tak zupełnie wstępnie, niezobowiązująco, na razie jedynie sondując temat - czy ktoś nie ma przypadkiem na zbyciu plastikowego dachu do UAZa? W zamian coś z mechaniki - do dogadania.
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
Mam, za free do wzięcia, problem z transportem na drugi koniec kraju...
IMHO żaden. Jedzie sie Uazem, na miejscu zdejmuje "blandekie", lapie chocby na pare srub budę i wracaTakayuki pisze:Mam, za free do wzięcia, problem z transportem na drugi koniec kraju...

Tak bajwyłej: jak sie Marcin nie zdecyduje to jak bym wypżyczył do wiosny, bo mam nadbudówke na starym uazie ale chce ja zrobic (pomalować wykleić itp itd) porzadnie, a klimat mamy niesprzyjajacy