Witam !
Proszę o pomoc. Mam problem z moim Uazem. Na ssaniu pracuje ok. Jak się zagrzeje to gaśnie na wolnych obrotach. Zwiększyłem obroty to jakoś jedzie, jednak jak w czasie jazdy lekko włączę ssanie to wówczas pracuje równo i jest silniejszy i bardziej dynamiczny. Co mam zrobić ? Jak mam wyregulować gaźnik ? Proszę o wskazówki.
Pozdrawiam
Paweł
regulacja gaźnika UAZ
Moderator: Student
Re: regulacja gaźnika UAZ
Obroty to jedno, masz najwidoczniej źle ustawioną mieszankę. Musisz zwiększyć dawkę paliwa, bo z tego co piszesz po wyłączeniu ssania po prostu powietrze go dusi. Ew. już jest jakaś nieszczelność i łapie lewe powietrze.
Range Rover Classic 3.9EFI
Był: UAZ 469b V6 2.9
Był: UAZ 469b V6 2.9
Paweł!pstar8 pisze:Witam !
Proszę o pomoc. Mam problem z moim Uazem. Na ssaniu pracuje ok. Jak się zagrzeje to gaśnie na wolnych obrotach. Zwiększyłem obroty to jakoś jedzie, jednak jak w czasie jazdy lekko włączę ssanie to wówczas pracuje równo i jest silniejszy i bardziej dynamiczny. Co mam zrobić ? Jak mam wyregulować gaźnik ? Proszę o wskazówki.
Pozdrawiam
Paweł
To jest ta scena, w której sięgasz po instrukcję:
http://www.remek4x4.opty.com.pl/8/uaz/i ... 93.html#in
Jeśli coś będzie niejasne - pytaj!
P.S.
Zanim rozkręcisz gaznik sprawdź/przeczyść/pomiń filtr paliwa.
Co do filtra to u mnie bywał problem na wysokich obrotach (za malo dawał benzyny)
regulacja gaźnika UAZ
Dzięki za info. Zamontowałem nowe uszczelki pod gaźnikiem teraz jest ok. Silnik pracuje równo. Teraz metodą prób i błędów reguluję mieszankę, nie jest to łatwy zabieg. Ale w tym przypadku instrukcja się przydaje. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
paweł
paweł