Szyby do UAZ-a
Moderator: Student
Jakie sa wasze opinie na temat: szyba dzielona czy nie (oczywiscie przednia)?
Dzielona:
Wiadomo ze jak peknie od galezi to tylko jedna polowka (mniejszy koszt wymiany), ale i widocznosc gorszaale tylko troche.
Szyba cala:
Jak peknie to wymiana calej (znowu koszty itd), ale widocznosc lepsza.
Jak macie jakies inne spostrzezenia, a zapewne macie to jestem ciekaw. Czeka mnie wymiana przedniej, bo peknieta prawa strona, szyby porysowane (w nocy koszmarnie rozpraszaja swiatlo, polerowanie czesci niepeknietej w gre nie wchodzi ze wzgledu na efekt tzw. soczewki).
Dzielona:
Wiadomo ze jak peknie od galezi to tylko jedna polowka (mniejszy koszt wymiany), ale i widocznosc gorszaale tylko troche.
Szyba cala:
Jak peknie to wymiana calej (znowu koszty itd), ale widocznosc lepsza.
Jak macie jakies inne spostrzezenia, a zapewne macie to jestem ciekaw. Czeka mnie wymiana przedniej, bo peknieta prawa strona, szyby porysowane (w nocy koszmarnie rozpraszaja swiatlo, polerowanie czesci niepeknietej w gre nie wchodzi ze wzgledu na efekt tzw. soczewki).
romanowicz_z3 car469b pisze:BABCIA I pisze:1.Czy boczne "żukowskie" szyby wymagają zmiany ramki ? 250 za jedną stronę ? Czy to jest cena wraz z ramką ?
Wymagają wycięcia fragmentu nadstawki, a cena była chyba zaporowa bo im się nie chciało takowych szukać...
Jeżeli mnie instynkt nie myli to Władek już je do swojego "Evo W" założył
Jeszcze nie założył

Jeśli mi się nie uda wymiana to zdecyduje się, być może na zakup nadstawki wraz z szybą ale dopiero wówczas jak sprzedam mój "zestaw" jakiemuś "rzeźbiarzowi, który sobie dopracuje go do ramek.
Władek - Kraków
dalbys jakies zdjecia ku uciesze gawiedzi to nie byloby spekulacji... a tak to nawet Kasprol nie pomozeWładek pisze:Kasprol! Hilfe! Potwierdź, że mam UAZ-a, bo tu jakieś supozycje dziwne padają...
![]()
I potwierdź, że jeździ... (czasami)...

a czy ten Uaz, ktorego rzekomo posiadasz

Wladek nie zmieniaj tematu tylko odpowiadaj grzecznie na pytania

wupasek pisze:dalbys jakies zdjecia ku uciesze gawiedzi to nie byloby spekulacji... a tak to nawet Kasprol nie pomozeWładek pisze:Kasprol! Hilfe! Potwierdź, że mam UAZ-a, bo tu jakieś supozycje dziwne padają...
![]()
I potwierdź, że jeździ... (czasami)...![]()
![]()
a czy ten Uaz, ktorego rzekomo posiadaszwyjedzie kiedys? czy jak pokemon Moc(z)a zatrzyma sie w fazie wiecznej budowy?

To nawet jest możliwe.Ja Diadkiem. Wczoraj po Ściemie mieliśmy szansę za sprawą instalacji LPG (może Władka) w mym Uazie wylecieć w kosmos.Podczas picia piwa padły oba zawory odcinające dopływ gazu do silnika.Smród gazu był duży,więc otworzyłem maskę silnika.Reduktor i węże wyglądały jak zamrażarka, a gaz kapał jak woda z okolic kolektora sssssącego. Koledzy pomogli i do dramatu nie doszło.To a propos tematu głównego: szyby w Uazie.
P.S.
Czy Władek jest spokrewniony z Hellą ?
P.S.
Czy Władek jest spokrewniony z Hellą ?