Szukam UAZ-a
Moderator: Student
Szukam UAZ-a
Poszukuje autka dla siebie, najlepiej jak najbardziej oryginalny, ogłoszenia wszelakie studiuje, przeglądam ale w moje okolicy same złomy.
Budżet około 4 tyś .
No najlepiej w pomorskim, może ktoś coś słyszał że ktoś sprzedaje albo cóś.
Budżet około 4 tyś .
No najlepiej w pomorskim, może ktoś coś słyszał że ktoś sprzedaje albo cóś.
- ZoltanBerg
- jestem tu nowy...
Re: Szukam UAZ-a
Na moje rozeznanie to jak chcesz oryginalnego i w dobrym stanie to musisz przygotować powyżej 10 000 PLN.
Marek
UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna
UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna
za 4k kupisz ale szrot do remontu. Musisz przyszykować co najmniej 6k zeby to jakoś wyglądało
Po prostu Seba
Kolega szuka jak najbardziej oryginalnego więc za 4k można spokojnie coś takiego kupić.Stan techniczny wiadomo że będzie daleki od ideału,ale jest to możliwe bo sam widzę jak koledzy kupują takie autka w mojej okolicy po 2-3k zł.Szukać,szukac i szukać,coś na pewno się pojawi.Niewielka część tych samochodów pojawia sie na oficjalnych portalach ogłoszeniowych,większość krąży z ręki do ręki między znajomymi.Znajomy ma akurat do sprzedania takiego w proponowanej cenie-woj.lubuskie.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
o właśnie, może nie oryginał ale blisko oryginału, może być do podłubania, te co oglądałem to nie nadawały się do niczego, budy były tak zniszczone że w sumie na złom od razu
-
-
Dałem za orginał w niezłym stanie 6,5 tys.Dołożyłem wolę nie pisać bo żona może przeczytać i się zdenerwować, teraz dopiero jest ok i będzie miał niebawem żółte tablice.
Edgar z Gór.
Jak ma być niepordzewiały UAZ to minimum 6 kilozłotych.
Adampio pisze:Jak ma być niepordzewiały UAZ to minimum 6 kilozłotych.
Mój jest tylko trochę pordzewiały ale cena i tak powyżej 6000 zł.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Ja, rok temu, w zasadzie samą ładnie wyspawaną i pomalowaną blachę kupiłem za 7000. Niby pojazd dojechał na własnych kolach blisko 300km ale przez ostatni rok stale coś grzebię w mechanice/elektryce mimo że pojazd w zasadzie stoi w garażu (zrobił przez ten rok może z 700km i to 90% po asfalcie).
Trzy lata temu zapłaciłem za troche rdzy i zmielony tylny atak w UAZ-ie 2,700.W cenie była świeża instalacja LPG,drugi komplet kół i dodatkowe opony.Cenę ustala sprzedawca i niekoniecznie musi byc podyktowana cenami na rynku.Trzeba tylko szukac i czekac na okazję.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
@carinus: MSZ UAZ-y z roku na rok drożeją tak jak z 15 lat temu GAZ-y. Ja 22 lata tamu kupiłem sobie UAZ-a a nie GAZ-a tylko dlatego, że był czterodrzwiowy
I co gorsza nie wypływają nowe UAZy... 10 lat temu jeszcze były w miarę pozostałości po wojsku, w latach '90 niektóre firmy nowe uazy kupowały - teraz na rynku tylko 10 i więcej -letni złom... gdzie dobre egzemplarze się ceni, i słusznie 

Ja jestem bardzo zadowolony z tego faktu ze UAZ-y nabierają wartości.Cieszę sie że to autko zacznie nabierać innego harakteru gdy zacznie być nietuzinkowym zjawiskiem na drogach.Nadal jednak nie wiem co to ma wspólnego z zakupem UAZ-a za niższą cenę niz na alledrogo.Adampio pisze:@carinus: MSZ UAZ-y z roku na rok drożeją tak jak z 15 lat temu GAZ-y. Ja 22 lata tamu kupiłem sobie UAZ-a a nie GAZ-a tylko dlatego, że był czterodrzwiowy
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
- GikroV
-
Ja cieszę się jeszcze bardziej bo trzymam go w oryginale wojskowym + i już cena za którą mógłbym go sprzedać jest wyższa niż ta za którą go kupiłem kilka lat temucarinus pisze:Ja jestem bardzo zadowolony z tego faktu ze UAZ-y nabierają wartości.Cieszę sie że to autko zacznie nabierać innego harakteru gdy zacznie być nietuzinkowym zjawiskiem na drogach.Nadal jednak nie wiem co to ma wspólnego z zakupem UAZ-a za niższą cenę niz na alledrogo.Adampio pisze:@carinus: MSZ UAZ-y z roku na rok drożeją tak jak z 15 lat temu GAZ-y. Ja 22 lata tamu kupiłem sobie UAZ-a a nie GAZ-a tylko dlatego, że był czterodrzwiowy

wiem, koszt eksploatacji nie zwróci się nigdy

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
-
-
Też trzymam oryginała i bardzo o niego dbam,ma swój garaż, zimą nie jeździ bo syf na drogach,tylko latem i nie szaleje bo silnik nie lubi wysokich obrotów a szkoda go zniszczyć.
Ale co w niego włożyłem to nie wezmę nawet jak ceny wzrastają Zapłaciłem w 2005 sporo kasy ponad 6.000 zlociszy ale blacharki nie ruszałem.
Ale co w niego włożyłem to nie wezmę nawet jak ceny wzrastają Zapłaciłem w 2005 sporo kasy ponad 6.000 zlociszy ale blacharki nie ruszałem.
Edgar z Gór.
Ja wręcz przeciwnie, bo UAZ-y zaczną być kradzionecarinus pisze:Ja jestem bardzo zadowolony z tego faktu ze UAZ-y nabierają wartości
Jest parę ładnych do obejrzenia niestety daleko ode mnie a sprzedawcy chyba nie specjalnie chcą sprzedać bo jak mają przesłać jakieś dodatkowe zdjęcia to wtedy następuje cisza
Ja rozumiem że ładny UAZ może kosztować i w sumie ok ale te co wychodzą teraz w ogłoszeniach to woła o pomstę do nieba, najbardziej mnie zadziwia ta wywrotka przerobiona z Uaza za 2tyś, przecież tam nic z tego auta nie zostało, no nic szuakmy dalej
Ja rozumiem że ładny UAZ może kosztować i w sumie ok ale te co wychodzą teraz w ogłoszeniach to woła o pomstę do nieba, najbardziej mnie zadziwia ta wywrotka przerobiona z Uaza za 2tyś, przecież tam nic z tego auta nie zostało, no nic szuakmy dalej

@majk
Bylo to już tutaj faftylion razy, że UAZ to pojazd szczególnej troski, inaczej skarbonka, wiec żeby się nie zawiódł
Bylo to już tutaj faftylion razy, że UAZ to pojazd szczególnej troski, inaczej skarbonka, wiec żeby się nie zawiódł

jest i jeden nowy a jaka cena
http://otomoto.pl/uaz-inny-315195-hunte ... 99591.html
http://otomoto.pl/uaz-inny-315195-hunte ... 99591.html
Forek narazie... 

Ja rozumiem że jest specjalnej troski ale to nie znaczy że mam wydać cała kasę na ruinę
> Mosty SNAJPER - koreańskie (niecieknące)Rhodos pisze:jest i jeden nowy
Ciekawostka przyrodnicza, mi jakoś mosty nigdy nie ciekły.

- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
jakie mosty taki właściciel. Ten to chyba niezły snajper był w wojsku.Adampio pisze:> Mosty SNAJPER - koreańskie (niecieknące)Rhodos pisze:jest i jeden nowy
Ciekawostka przyrodnicza, mi jakoś mosty nigdy nie ciekły.
ciekawy czy będą chętnie, jeśli tak to jutro wysyłać 3 Huntery do Polski, ale na lawecie, bo jakiego męczyć siebie i auto.
http://new.auto.ru/cars/new/sale/3232472-463a.html
Nowy 10.000 euro, akcyza załóżmy 3,1% mamy 10310, cło załóżmy 10% mamy 11341 i vat 23% daje nam 13949 euro.
Koszty dodatkowe około 300 euro, transport 1000 euro daje nam, 60997 złotych

Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.