Stelaż w UAZie a plandeka
Moderator: Student
Stelaż w UAZie a plandeka
Witam mam do Was pytanie czy na stelaż starego i nowego typu są inne plandeki czy te same ?
Muszę kupić plandekę a mam stelaż nowego typu i nie wiem.
Muszę kupić plandekę a mam stelaż nowego typu i nie wiem.
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
Re: Stelaż w UAZie a plandeka
U mnie plandeka ze starego typu się dała założyć na nowy. Bez dopięcia jednego oczka - brakło 0,5 cm - nie wiem czy kwestia plandeki, czy mojej niechęci do walki z nią.
-
Tak jak napisał kolega będziesz trochę walczył z naciągnięciem ale dasz radę .....najlepiej jak na słońcu ...dużym letnim słońcu będziesz to robił a przedtem niech sobie poleży na tym słoneczku z 2 godziny i skruszeje.Ale nie ma nic za darmo bo jak przyjdzie sroga zima i się to wsio pokurczy to szwy zatrzeszczą .... oj zatrzeszczą - chyba że masz brezent oryginał made in russia wtedy jest insza inszość 

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
-
Przy okazji mam pytanie czy ma ktoś z forumowiczów skany jak konkretnie mocowany jest stelaż nowego typu do kasty.Pytam gdyż u mnie poprzedni właściciel zmontował a raczej wspawał kształtowniki pod dach z laminatu a jednocześnie zaspawał wszystkie otwory pod śruby .Zapadła decyzja powrotu pod plandekę więc chciałbym aby wszystko miało ręce i nogi tak jak powinno być. 

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
Słupki między drzwiami - dwie śruby 10 na każdą stronę - płaskownik, do płaskownika rura gruba. Tylne grube słupki przykręcane do burty dwoma śrubami. Jak potrzebujesz mogę zdjęcia porobić.
Piszecie że trzeba naciągnąć tą plandekę na stelaż nowego typu, a nie ma nowego, większego typu plandeki ?
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
- dmuchawiec
-
oczywiście że jestPaweł93 pisze:Piszecie że trzeba naciągnąć tą plandekę na stelaż nowego typu, a nie ma nowego, większego typu plandeki ?

różnią się wielkością okienka, starszy typ ma wielkosci dwóch pocztówek, nowszy wielkości A3
Hilux Surf KZN130 '93
Uaz 315126 '87
Uaz 315126 '87
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
plandeki szyte w Rosji są tego samego rozmiaru na 469 i 3151.
Właściwie nikt już nie nazywa plandek jako 469 , a jedynie 3151, bardziej wstecz już nie wybiegają.
Powszechnie dostępny rozmiar okna tylnego, szklane, hartowane, duże.
Właściwie nikt już nie nazywa plandek jako 469 , a jedynie 3151, bardziej wstecz już nie wybiegają.
Powszechnie dostępny rozmiar okna tylnego, szklane, hartowane, duże.
Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.