Uszczelka reduktora
Moderator: Student
Uszczelka reduktora
Czy ktoś się orientuje, jaka jest oryginalna grubość uszczelki pomiędzy pokrywą a korpusem w reduktorze?
Posiadam karton modelarski 1mm, ale wydaje mi się to cosik za grube.
Posiadam karton modelarski 1mm, ale wydaje mi się to cosik za grube.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Re: Uszczelka reduktora
a że tak zapytam co to przeszkadza ?
śruby masz za krótkie

śruby masz za krótkie

"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
Uaz z uazowołgą a nie z andorią
Ano przeszkadza to w tym, że łożysko wałeczkowe ma być osadzone w obudowie na głębokości 6mm z tolerancją 0,05mm więc uszczelka 1mm lub 0,5mm to jest różnica.
z pytania równie dobrze wynikało że pytasz o uszczelkę przy pokrywce inspekcyjnej
"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
No chyba jaśniej nie mogłem się wyrazić jak słownictwem zaczerpniętym z manuala, a to o czym piszesz to cyt. "pokrywa otworu do odbioru mocy" i tu akurat grubość uszczelki jest bez znaczenia.
Zresztą jak zwał tak zwał. Grunt, że wiadomo o so chosi.
Zresztą jak zwał tak zwał. Grunt, że wiadomo o so chosi.
Dlaczego nie zmierzysz ile trzeba tej uszczelki dołozyć?Może chemia wystarczy.zippo68 pisze:Ano przeszkadza to w tym, że łożysko wałeczkowe ma być osadzone w obudowie na głębokości 6mm z tolerancją 0,05mm więc uszczelka 1mm lub 0,5mm to jest różnica.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Łożysko osadziłem już prawidłowo. Całość i tak będę składał na uszczelniaczu którego wyjdzie 0,01 czy 0,02 a to już nie ma wpływu na nic.
Chcę tylko wiedzieć jaka jest oryginalna grubość tej uszczelki. Może ktoś ma taką i może zmierzyć
Chcę tylko wiedzieć jaka jest oryginalna grubość tej uszczelki. Może ktoś ma taką i może zmierzyć
Nie licz na mikronowe wartości grubości uszczelki chemicznej,raczej 0,1-0,5.zippo68 pisze:Łożysko osadziłem już prawidłowo. Całość i tak będę składał na uszczelniaczu którego wyjdzie 0,01 czy 0,02 a to już nie ma wpływu na nic.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Możesz mieć inne zdanie, co nie zmienia faktu, że w dalszym ciągu nie znam grubości oryginału.
- GikroV
-
tolerancja 0,05 mm ... przy tej jakości odlewów korpusu i pokrywy to trochę kosmicznie brzmi... No chyba że mój reduktor jest tak przez fabrykę spie***lony a inne są cacy 

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
Nadal nie rozumiem do czego potrzebna jest grubość uszczelki.Jezeli składasz swoją skrzynie z taką dokładnością to zmierz jaką grubość uszczelki potrzebujesz a nie jaką ktoś miał załozoną,ale sie scisneła,albo spuchła,albo wcale nie było.zippo68 pisze:Możesz mieć inne zdanie, co nie zmienia faktu, że w dalszym ciągu nie znam grubości oryginału.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Z uszczelki 1mm papierzastej po założeniu i ściśnięciu śrubami zostanie około 0,7mm plus 0,001 towotu

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii