czemu? rozwiń tematWowos pisze:Zastanów się, bo może się zdarzyć, że będzie problem z jazdąMaciek_KSF pisze:ta jest silnik zostawiam, a jak mam sie zastanowić nad przełożeniami?

Moderator: Student
czemu? rozwiń tematWowos pisze:Zastanów się, bo może się zdarzyć, że będzie problem z jazdąMaciek_KSF pisze:ta jest silnik zostawiam, a jak mam sie zastanowić nad przełożeniami?
nie do końca, dla siebie to dopiero trzeciWojtek_W pisze:BENGI pisze:dokładnie![]()
ja też zaczynam budowę auta od podstaw ale po rajdach bujam się już sześć czy siedem lat i za ten czas zmotałem 6 samochodów, tak więc wiem ile to wszystko kosztuje: czasu, kasy i wysiłku
Motasz jedno auto na sezon sobie?
eeee yyyyMaciek_KSF pisze: co zrobic zeby przełożenia były ok?
w mostach coś szperac czy co?
Maciek_KSF pisze:rozumiem wasze posty żebym kupił co innego itp.
Ale jednak zostanę przy swoim, choc wielu z was to skrytykuje.
zdaje mi się, że ten silnik ma dośc duży zakres obrotów jak na starego diesla,
reasumując, będą:
mosty uaz,
reduktor uaz,
silnik mb 3.0d
koła ok 35"
co zrobic zeby przełożenia były ok?
w mostach coś szperac czy co?
wieprzowina pisze:Kiedyś tu na forum, w miesiącu wypływało kilku fantastów, co próbowali z uaza dezela albo innego trupa zrobić prom kosmiczny. W zasadzie dzielili się na tych z kasą i bez. Ci z kasą lepiej rokowali, ale i tak ich rozbabrane wydumki lądowały na allegro za czapkę gruszek. Po tych bez, pozostawały śmiałe projekty wymalowane na papierze.
Jak ktoś wie i ma koncepcje to to zrobi, a nie pyta na forum jak i z czego.
Nie masz kasy, kupiłeś padło bez papierów za pięć stów. Rada taka jak innych - podrutuj to co masz jak się da, załatw papiery i ciesz się jazdą, albo pogoń na złom i poszukaj czegoś innego.
Pogonili Cie z aro, pogonią stąd - może nie tyle pogonią co przestaną podzielać Twój entuzjazm.![]()
Przebudowywałem auto 8 lat temu. Niby tylko 8 lat, ale świat się zmienił. Wtedy wyprawówka do jazdy, była mniej dostępna finansowo niż dziś śmigłowiec. W życiu bym się za to już nie łapał.
Dziś kosztuje robota, energia, czas. A parę wyseparowanych betów tyle co całe auto z którego zostały wydarte.
Nie zabiera mu marzeń, tylko mówi od czego zacząć "po taniości".Przem69 pisze: taką wypowiedzią zabierasz wszystko tym którzy maja jakieś marzenia ,to wcale nie jest dobra rada.zamykasz droge wszystkim tym kórzy chca czegoś spróbować,pomagaj od tego jesteś też!
takie moje zdanie bez urazy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość