Reanimacja Pompy 2 st i remont układu hamul Co na zapas mieć
Moderator: Student
- tomaszb2
-
- Kontaktowanie:
Re: Reanimacja Pompy 2 st i remont układu hamul Co na zapas
Mam jeszcze pytanie w kwestii pompy 2 st bo spod jednego zbiorniczka mi leje w sensie ze się poci i skapuje na blachę
nadkola wewnątrz komory silnika.
Jest szansa to jakość uszczelnić po regenerowaniu pompy ?
Tomek
Jazda Uazem jest jak rosyjska ruletka nie wiesz kiedy Cię coś (przy)trafi!!

To i tak masz dobrze-pompa nówka która kiedyś kupiłem,siurała przez korpus
Trza było nówkę spawać
A propos przetaczania bębnów:nie mozna pojechać za dużo/gdzieś tam maximum jest okreslone/,gdyż albowiem za mocno przetoczone będny "falują" przy hamowaniu i kleszczą hamulce.

Trza było nówkę spawać

A propos przetaczania bębnów:nie mozna pojechać za dużo/gdzieś tam maximum jest okreslone/,gdyż albowiem za mocno przetoczone będny "falują" przy hamowaniu i kleszczą hamulce.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
- tomaszb2
-
- Kontaktowanie:
e no to mam funkiel nówkęvandall1 pisze:To i tak masz dobrze-pompa nówka która kiedyś kupiłem,siurała przez korpus![]()
Trza było nówkę spawać![]()

Jak ktoś zna bezpieczne grubości bębnów to niech podzieli się wiedzą i napisze

Tomek

zakres toczenia bebnow jest dosyc symboliczny bo maksymalna srednica to 281mm. I jest to prawda bo kiedys dlugo walczylem z hamulcami na dwa razy i zjawisko ustapilo dopiero po wymianie bebnow na nowe. A potem okazalo sie ze stare mialy ponad 283 mm.
- tomaszb2
-
- Kontaktowanie:
Podziękował Kolego
A jeśli nie od uaza czy wołgi to od jakiego auta można założyć bębny hamulcowe??
A jeśli nie od uaza czy wołgi to od jakiego auta można założyć bębny hamulcowe??
Tomek

Z tego co widzę na allegro to tarcza ma rozmiar 290mm a nie tak jak piszesz 280, ma to jakieś znaczenie>?? i jeszcze jedno: rozumiem,że do uaza na 4 koła montujemy 4 takie same tarcze tzn przednie od samuraia i wszystkie takie same zaciski lucasa?? pozdrawiamEDEK:):):):) pisze:4 x tarcza niewentylowana suzuki vitara/samurai 280 mm/10mm gruba= 260 zł nowe
4 x zacisk hamulcowy + jarzma polonez lucas girling = szrot wizyta lub 400 zł ( ogólnie, ceny różne po hurtowniach)
4 x wężyk gumowy długi do zacisku= 12 do 16 zł/szt.
-Przerobić cztery końcówki przewodów miedzianych na pasujące do wężyków gumowych= ze 20 zł
-Przetoczyć tarcze hamulcowe na 110 mm wewnętrznej coby pasiło na piastę i ten rant na piaście ( zgrubienie )
-Rozwiercić otwory w tarczach na 16 mm coby pasiły na szpilki
-Założyć serwo i pompę ciśnieniową a nie wydajnościową ( Lucas, lub jak kolega Balu wyżej )
-Wiadomo, końcówki też muszą pasić do pompy więc można pokusić się o wymiane przewodów w całości lub końcówek
-Felgi dać albo samurai/vitara albo 16" gaz 69 albo honker![]()
-Rozłożyć, poskręcać ..... i cieszyć się z nowego wyglądu auta i zajebistych hebli
-Podciśnienie do serwa można dać z kolektora ssącego tylko zaworek zwrotny dać z kulką na przewód ( nie wiem jak będzie się zachowywało auto na gazie wtedy ale to już niech wypowiedza się inni )... a i równa się to nawierceniu i nagwintowaniu otworu w kolektorze pod króciec do przewodu.
-Felgi = 400 zł + przesyłka ( ... i zapasówka 100 hihi )
-Poprawcie mnie jeśli gdzieć popłynąłem![]()
![]()
- A i tarcze kotwiczne pod zaciski 180 zł ( 8 mm ważne w uazie ) z alle....ro
..bo jazda samochodem jest jak język chiński - jednego i drugiego uczysz się całe życie.
Ja tak właśnie mam. 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
- dmuchawiec
-
leje spod zbiorniczka to może wystarczy dokrecićtomaszb2 pisze:Mam jeszcze pytanie w kwestii pompy 2 st bo spod jednego zbiorniczka mi leje w sensie ze się poci i skapuje na blachę

bez regeneracji pompy

Hilux Surf KZN130 '93
Uaz 315126 '87
Uaz 315126 '87
- tomaszb2
-
- Kontaktowanie:
Nie lało się spod zbiorniczków, tylko spod "przystawki" do pompy hamulcowej i czujnika od poziomu płynu hamulcowego oraz spod o ringu uszczelniającego tył od strony dźwigni pedału hamulca. W tym momencie założyłem pompę dedykowana do Huntera (z jeden głównym zbiornikiem) i póki co odpukać wszystko git. a czujnik poziomu płynu hamulcowego w tej pompie jest u góry w korku pompy hamulcowej. Co do starej to po wymianie uszczelniaczy i wymyciu z błota z płynu z wewnątrz pójdzie na zapas w razie W 

Tomek