Strzela, prycha, nie jedzie
Moderator: Student
Re: Strzela, prycha, nie jedzie
Defekt samego silnika nie powoduje takich objawów i zmian po dociskaniu rozdzielacza.Zmierzyc cisnienia nie zaszkodzi,zawsze to jakać informacja o kondycji silnika.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
- losiek
- Kontaktowanie:
noooo...w koncu 
śmiga jak durny
Rozebralem jeszcze raz aparat, rozchyliłem przerwę i ją jeszcze raz przeczyściłem, następnie ustawiłem ją na oko i chyba była za duża bo nie odpalał, no to ją trochę zmniejszyłem. I w tym czasie znajomy mr. Mietek wyregulował luz zaworów bo był ponad 1mm. Zrobił na 0.25mm. Więc albo ruszenie przerwą w tą i z powrotem albo zawory. Albo i jedno i drugie.

śmiga jak durny

Rozebralem jeszcze raz aparat, rozchyliłem przerwę i ją jeszcze raz przeczyściłem, następnie ustawiłem ją na oko i chyba była za duża bo nie odpalał, no to ją trochę zmniejszyłem. I w tym czasie znajomy mr. Mietek wyregulował luz zaworów bo był ponad 1mm. Zrobił na 0.25mm. Więc albo ruszenie przerwą w tą i z powrotem albo zawory. Albo i jedno i drugie.
Niech Mr.Mietek przereguluje Ci te zawory jeszcze raz na 0,3 dolotowe i 0,35 wylotowe bo przy takiej przerwie to ci się zaraz któryś podeprze albo wypali gniazdo 

Monterey