Gaźnik dwugardzielowy bez okienka
Moderator: Student
Gaźnik dwugardzielowy bez okienka
Witam mam pytanie jak wyregulować, na jaki poziom paliwo w tym gaźniku, oznaczenie tego gaźnika to bodajże K126G, jak było okienko to wiadome wszystko widać ja zwykle ustawiałem na jedną trzecią okienka ale mniejsza z tym bo w tym gaźniku okienka nie ma i nie wiem ma ktoś jakieś sposoby czy poprostu próbować, próbować i jeszcze raz próbować ?
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
Re: Gaźnik dwugardzielowy bez okienka
MSZ poziom paliwa reguluje sie oficjalne poprzez własciwe położenie pływaka w pozycji do góry nogami (a sciślej do góry pływakiem
).

W komorze pływakowej jest kreska - wyznacza poziom paliwa - należy tak ustawiać pływak , że po napompowaniu paliwa z "zamkniętym gaźnikiem" , a później po zdjęciu jego górnej częsci z tymże pływakiem poziom paliwa będzie na poziomie tej kreski... Brzmi dziwnie , ale jest to proste.
Był Hiszpan 260 długas ...jest Y60 długas...
Już metodą prób i błędów ustawiłem ten poziomJakub p. pisze:W komorze pływakowej jest kreska - wyznacza poziom paliwa - należy tak ustawiać pływak , że po napompowaniu paliwa z "zamkniętym gaźnikiem" , a później po zdjęciu jego górnej częsci z tymże pływakiem poziom paliwa będzie na poziomie tej kreski... Brzmi dziwnie , ale jest to proste.

1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3