Serwo UAZ
Moderator: Student
Serwo UAZ
Posiadam teraz serwo z ¿uka ale jeszcze nie zdj±³em starej pompy zukowskiej choc wczoraj kupilem now± 2 stopniow± uazow±. Nie wiem czy to wspomaganie od zuka bedzie pasowalo do mojej nowej pompy czy lepiej kupic UAZowe wspomaganie tylko ile zaplacic za nie ?
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

servo uaz
Nowe - około 300 pln brutto.
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Docelowo planuje by moj UAZ byl w 100% orginalny i byl zrobiony na LWP i zebym takiego katowalDidymos pisze:A w ogóle dlaczego zmieniasz pompê na orgina³? ¯ukowska bez problemu daje radê.

A taka przejsciowke jak dorobic

Ja teraz bylem w kaliningradzie to nawet sobie boczne orginalne kierunkowskazy kupilem

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

- cowboy_3151
Życze powodzenia,bo niektórych części co miały być montowane w uazach dla LWP to nigdy w Polsce nie było.KleryK pisze: Docelowo planuje by moj UAZ byl w 100% orginalny i byl zrobiony na LWP i zebym takiego katowal![]()
Np. mała zagadka do czego służy uchwyt na ramie z góry, z przodu od strony wydechu, widac go od góry taka blacha z dziurami?
Powinien być chyba ze go ktos usunoł albo to rama po 1992 roku.
Pozdrawiam
NormalnieKleryK pisze: ...A taka przejsciowke jak dorobic??...

Biezesz kawalek grubej blachy (kolo 12 mm) i wycinasz z niej kwadrat 95x75 mm albo kolo fi 95. Potem w srodku wycinasz otwor fi 41 na pompe uaza i znaczysz otwory na sruby mocujace blache do serwa i sruby do przykrecenia pompy. Dalej wiertarka i naprzod

Jest tylko jeden problem poniewaz serwo zuk, polonez itd ma bardzo krotki rozstaw srub stad beda one kolidowac o obudowe pompy i trzeba wtedy np podciac lekko pompe (tak mozna zrobic np z zerwem z mercedesa) albo wykonac na tyle grubsza blache aby schowały sie w niej nakretki mocujace blache do serwa (np blache 20mm)

No i oczywiscie z tym otworem fi 41 to bez frezarki sie nie obejdzie

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień