wibracje bo demontazu skrzyni

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

arek79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

wibracje bo demontazu skrzyni

Post autor: arek79 » śr lip 20, 2005 9:46 pm

Witam
pare dni temu wstawiłem uaza na zrobienie skrzyni biegów i rzeczywiscie panowie staneli na wysokości zadania i skrzynke poskładali.niestety po uruchomieniu silnika (2,9d) na postoju samochód ma nieprzyjemne wibracje a co za tym idzie słychac w środku wszystkie brzęczące elementy które do tej pory były cicho.no i pytanie.o co moze chodzic?? temat zbyt mocnego skręcenia skrzyni na poduszkach odpada( sprawdzone) jedyne co mi przychodzi do łba to wymiana poduszek( ale przed zdjęciem skrzyni te poduchy były ok)
Czy ktoś ma lepszy pomysł??

dzieki za konstruktywne wypowiedzi

Arek

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr lip 20, 2005 10:28 pm

A czemu musiałeś rozbierac skrzynię??
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » śr lip 20, 2005 11:44 pm

Źle ci kolego poskręcali i buda w którymś miejscu opiera się o zespół napędowy - ot i cała filozofia - miałem to kilka razy :x

Mogą być też kiepskie lub stare poduszki założone i bedzie podobny efekt ale stawiałby na to pierwsze :)2
Zbowid

arek79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: arek79 » czw lip 21, 2005 7:47 am

skrzynie musiałem rozbierac bo sie łozysko wysypało i biegi nie chciały chodzić.
a co tam mozna zle skręcic jak to sie trzyma na 2 śrubach?siedziałem pod nim z godzine i jedyne miejsce styku to poduszki.jezeli moze gdzieś jeszcze dotykac to napisz gdzie bo moim fachowcom zabrokło juz pomysłowości

Arek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”