Tuleje resorowe - wymiary...
Moderator: Student
Tuleje resorowe - wymiary...
Witam!
Jako, że tuleje gumowe w moich resorach przestały istnieć przymierzam się do ich wymiany. I tu jest problem - mam nowe tuleje, niby od UAZa, ale ich wewnętrzna średnica to 18 mm. Natomiast śruby, które siedzą w wieszakach resorów mają ze 24 mm średnicy i taka tuleja ni cholery nie chce się na nie wcisnąć...
I tu pytanie - czy te tuleje, które mam są jakieś lewe - tak się braciom ze wschodu zrobiły?
Czy jest tu jakiś inny patent?
Pozdrawiam!
Marcin
Jako, że tuleje gumowe w moich resorach przestały istnieć przymierzam się do ich wymiany. I tu jest problem - mam nowe tuleje, niby od UAZa, ale ich wewnętrzna średnica to 18 mm. Natomiast śruby, które siedzą w wieszakach resorów mają ze 24 mm średnicy i taka tuleja ni cholery nie chce się na nie wcisnąć...
I tu pytanie - czy te tuleje, które mam są jakieś lewe - tak się braciom ze wschodu zrobiły?
Czy jest tu jakiś inny patent?
Pozdrawiam!
Marcin
Kasprol pisze:Władek powiniwnws wymienic na polibusze bo guma niszczy sie szybciej jak auto stoi a polibusze nie![]()
![]()
Hyyyy... Kasprol

Poza tym - śmiej się, śmiej, UAZ już w ogródku, jutro jeszcze jakieś zabawy ze szpachlą, hardtopik na wykończeniu, elektryka do podpięcia kilku elementów i malowanie. Będzie chyba dość, nie licząc oczywiście podpięcia awioniki.

Władek - Kraków
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Witam..jakos ze pojazd w remoncie sprowadza mnie potrzeba rady...musze wymienic te tuleje gumowo metalowe na nowe w resorach..i wyczytaklem tu ze mozna zalozyc te poliuretanowe które s w "tutejszynm" sklepie....wiec co o tym myslicie.
? ma ktos moze w swoim syfie...
bo potrzebuje tego oczywiscie do Uaza... i czy te tuleje na pewno sa OK?? bo tak jakos nie jestem do konca do nich przekonany
( moze dlatego ze jestem tu nowy
) wiec mile widziane by byly dobre rady i przedewszystkim opinie Uzytkowników....licze na wasze rady bo zasobnosc portfela nieiwielka a w tym sklepie cena taka przystepna