ile wchodzi paliwa w orginalny zbiornik od uaza ?
Moderator: Student
ile wchodzi paliwa w orginalny zbiornik od uaza ?

wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
http://www.bandzior4x4.pl
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
passat combi w tej dziedzinie to jestkuki469 pisze:dobre auto do przemytu paliwka z ukrainy![]()
80 w bakach + 10 w karnistrze a jedziesz na gazie

110 litrów

zreszta tylko obbadac przygraniczne "mrowki" zmotoryzowane wg mnie jakies 10% aut na przejsciu to passat
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
Bialorusini tez wola passaty, jak juz wspomniano - orginalny zbiornik miesci 110 litrow, a jak (jestem naocznym tego swiadkiem) Bialorusin przed sama granica wjezdza do rowu, autko sie przechyla dosc mozno to jeszcz 2 literki spokojnie dolewa:)
A co do uaza to teoria mowi ze 38 litrow do zbiornika, ale praktyka mi pokazala ze po 41 litrow na zbiornik i masz pod korek
tylko trzeba odpoiwednio powoli lac by sie odpowietrzalo. - sprawdzone bo jak to na wschodzie - najpierw placisz potem lejesz... a na Bialorusi zwrotow nie przyjmuja wiec lepiej wylac na ziemie niz oddac Panstwu:)
Do tego tankujesz 100litrow gazu i wyjazd po czesci na wschod ci sie zwraca
A co do uaza to teoria mowi ze 38 litrow do zbiornika, ale praktyka mi pokazala ze po 41 litrow na zbiornik i masz pod korek

Do tego tankujesz 100litrow gazu i wyjazd po czesci na wschod ci sie zwraca
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Ja obstawiam mniej niz '88 bo ten model produkowany byl z modernizacjami do kolo 2002r jak sie nie myle az wszedl ten nowy model co jest obacnie produkowany. Te transity nie mialy duzej pojemnosci zbiornika wiem bo byl tak na stanie z 95r i mal moze 70 do 80l 

Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
ratofer@o2.pl pisze:chyba ze kumpel ma borabiany zbiornikpopytam juro panu powiem
(ale jak by jeżdził z dorabianym to by go nie puścili(znajoności??? ))popytam jutro panu powiem
fajnych masz kumpliratofer@o2.pl pisze:gej ma dobrany z jakiegoś amerykańskiego samochdu![]()

oczywiscie nie jestem nietolerancyjny i dalsze bla bla bla

ZG 5.2 96r.