"Wypadająca" trójka
Moderator: Student
"Wypadająca" trójka
Witam. Może koledzy mi pomogą w diagnozie uszkodzenia. Po wrzuceniu 3 biegu, jeżeli hamuję silnikiem to bieg wyskakuje. A skoro zabieram się do wymiany łożyska oporowego to może i coś z tą trójką zrobię, tylko nie wiem na co się przygotować. Czy to może być wina pokrywy skrzyni czy coś w samej skrzyni?
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B
UAZ 469 B
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
a poza synchronizatorem mogą to być kólki od przesówki między 3 a 4, lub wyrobione łożysko walcowe między pierwszą a drógą częścią wałka kłównego w skrzyni. ale ważną żeczą jest zajżeć do starych postów
a tak marginesem to z tym to już sie raczej nic nie zrobi bo ten typ tak ma

no risk, no fun
uaz 300D

uaz 300D
- m.organisciak
-
tez mam dziwny problem - po pierwsze mam wrazenie- ze trujka za kazdym razem "gdzie indziej sie znajduje" po drugie czasem (na szczescie sporadycznie raz na miesiac - dwan nie moge wrzucic nic innego niz dwojka - dopuki nie zatrzymam auta- potem juz ok jest- czy czeka mnie jakas droga naprawa- pozatym skrzynua zgrzyta- ale to chyba norma 

Orgi
Re: "Wypadająca" trójka
Mam dokladnie te same objawy. Wymiana obu synchronizatorow, kosci, kulek i sprezynek nic nie zmienila. Nie mam pojecia dlaczego tak jest. Przyzwyczailem sie do tego i na czarnym daje rade, niestety w terenie to juz straszna lipajac.uaz pisze:Witam. Może koledzy mi pomogą w diagnozie uszkodzenia. Po wrzuceniu 3 biegu, jeżeli hamuję silnikiem to bieg wyskakuje. A skoro zabieram się do wymiany łożyska oporowego to może i coś z tą trójką zrobię, tylko nie wiem na co się przygotować. Czy to może być wina pokrywy skrzyni czy coś w samej skrzyni?

Olewam to bo chce zapodac skrzynke MB jeno czasu brak

Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ
A silnik masz orginalny czy już MB?Jaroma pisze:
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B
UAZ 469 B
[quote="Jaroma
[/quote]
dobrze gada, dać mu wódki
te uzaową to o kant d... można potłuc. Tyle że łączenie z reduktorem uaza pier.... dużo ale efekt murowany. do tego silnik od takiej skrzyni(300D) i w terenie przez jezioro zablokować gaz, wysiąść, poczekać aż przejedzie i wsiąść 

dobrze gada, dać mu wódki

no risk, no fun
uaz 300D

uaz 300D
Silnik juz jest MBjac.uaz pisze:A silnik masz orginalny czy już MB?Jaroma pisze:

Choc nie wiem jeszcze czy nie bede szukał jakiegos zestawu 2,5TD od MB, BMW lub czegos innego razem ze skrzynia. Pozostanie wtedy tylko reduktor i mosty z uaza ale to tez kiedys sie umieli i moze wymieni

motokogut pisze: .... silnik od takiej skrzyni(300D) i w terenie przez jezioro zablokować gaz, wysiąść, poczekać aż przejedzie i wsiąść

Też mi trója wyskakuje...praktycznie objawy te same. Zaczyna też zgrzytać przy wbijaniu...pewnie synchronizacja:) Ale póki co olewam jak się zwali na maxa to wtedy się wezmę:)
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!