Amortyzatory i uchwyty
Moderator: Student
Amortyzatory i uchwyty
Witajcie ojcowie!Mam pytanko!Posiadam Uaz-a w wersji na amory tzw.ramieniowe.Właściwie to ich już dano niema w moim autku.Chciałbym sie dowiedzieć jakie amortyzatory pasują do auta?Jak dorobić najlepiej uchwyty do mostów i do ramy.Może ma któryś z was jakiś schemat wykonania takiego dzieła(chodzi o wymiary itp.)Pomóżcie!
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
-
- jestem tu nowy...
Gdybyś nie miał fabrycznych mocować to możesz to zrobić np. tak http://www.uaz.auto.pl/technika/amort_p ... przod.html
chociaż widziałem prostsze wykonania które też działały:)
Pozdrawiam
PiotreK
chociaż widziałem prostsze wykonania które też działały:)
Pozdrawiam
PiotreK
Amory od uaza... wytrzymale i sprawdzaja sie...
okolo 70zl za sztuke w wiadomych miejscach... u mnie???
lub okolo 120zl za sztuke w sklepach...
Mozesz tez dac od zuka ale sa slabsze... zreszta juz o tym bylo wiele razy na forum.
a mocowania to sobie zespawaj samemu. Wykorzystaj sworznie od starych ramieniowych ... ja tak zrobilem i za bardzo male pieniadze mam normlane amorki
moze w krotce beda fotki...
okolo 70zl za sztuke w wiadomych miejscach... u mnie???

Mozesz tez dac od zuka ale sa slabsze... zreszta juz o tym bylo wiele razy na forum.
a mocowania to sobie zespawaj samemu. Wykorzystaj sworznie od starych ramieniowych ... ja tak zrobilem i za bardzo male pieniadze mam normlane amorki
moze w krotce beda fotki...
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
Jak juz o amorkach to mam takie pytanie :
U mnie poprzedni wlaciciel zrobil cos takiego :
Urwal orginalne uchwyty w moscie, dospawal takie jak w zuku i w ramie zrobil belke poprzeczna z uchwytami na sruby i amorki mam zamontowane jak zuk. W ramie mam orginalne uchwyty na teleskopowe tylko w moscie ich nie mam.
Czyt warto wspawac jakies uchwyty w moscie i zalozyc jak orginal czy to ustawienie jak w zuku jest lepsze
? Albo czy takie uchwyty do wspawania w moscie sa do dostanie zgodnie z tym ze niektorzy zmieniaja z ramieniowek na teleskopy.
U mnie poprzedni wlaciciel zrobil cos takiego :
Urwal orginalne uchwyty w moscie, dospawal takie jak w zuku i w ramie zrobil belke poprzeczna z uchwytami na sruby i amorki mam zamontowane jak zuk. W ramie mam orginalne uchwyty na teleskopowe tylko w moscie ich nie mam.
Czyt warto wspawac jakies uchwyty w moscie i zalozyc jak orginal czy to ustawienie jak w zuku jest lepsze

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Mocowania możesz dospawać z płaskownika np. 5mm. Ja mam przy tylnym moście mocowania od żuka i poza tym, że mocno wystają pod most to w niczym nie przeszkadzają. Co do górnych mocowań, to poprzedni właściciel przyspawał je do kasty
o dziwo wytrzymało to dość długo, ale w końcu musiałem to przerobić 

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tak sie zastanawiam drodzy panowie patrząc na te zdjęcia czy te szpilki od dolnego uchwytu z przodu wytrzymają...A co do rozwiązania z towarzysza Żukowa to bym sie zastanowił, bo niechciałbym w terenie zostawić amortyzatorów jeśli tyle wystają...
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
- chiquito83
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie: