gdzie mogę kupić silnik?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
kubas

Kontaktowanie:

Post autor: kubas » czw gru 15, 2005 7:48 pm

faziuaz pisze:widać ze masz nikłe pojecie(bez obrazy)zaden silnik po"remoncie"nie wytrzyma tego co orginał
co do mojej niewiedzy to nie jestem mechanikiem, ale wiem na czym polega remont i zdaje sobie prawe jaki to ma wpływ na silnik.. zdaje sobie sprawe że jako mechanik znasz sie pewnie lepiej na tej pracy, dlatego np. ja teraz silnika sam nie motam - to już przekroczyło moje kompetencje..

ale powiedz mi co Ty byś chciał za te 3 tysie włożyć ?? :roll: z reszta nawet jak znajdziesz coś lepszego w niezłym stanie to i tak będzie już ze sporym przebiegiem :-? a gdy kuppujesz silnik używany musisz sie liczyć z tym że nie wiesz co jest w środku, kompresja nie powie Ci wszystkiego :)3 a zaglądanie do środka to znów są koszty (mechanik, uszczelka, ew. elementy do wymiany)..

stwierdzam bardzo prosty fakt robiąc remont/kupując po nim wiesz co masz w środku :)2 szczególnie odnosząc się do ostatnich moich poszukiwań silnika.. tyle śmiecia leży w polsce i znajdź tu coś w rozsądnej cenie i z odpowiednimi parametrami do uaza :)3 tragedia byle wych...ać na jak najwięcej :-?
przyczajony Uaz, ukryty mercedes :)21
GG 141-99-54

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » pt gru 16, 2005 11:03 am

kubas pisze:
faziuaz pisze:widać ze masz nikłe pojecie(bez obrazy)zaden silnik po"remoncie"nie wytrzyma tego co orginał
co do mojej niewiedzy to nie jestem mechanikiem, ale wiem na czym polega remont i zdaje sobie prawe jaki to ma wpływ na silnik.. zdaje sobie sprawe że jako mechanik znasz sie pewnie lepiej na tej pracy, dlatego np. ja teraz silnika sam nie motam - to już przekroczyło moje kompetencje..

ale powiedz mi co Ty byś chciał za te 3 tysie włożyć ?? :roll: z reszta nawet jak znajdziesz coś lepszego w niezłym stanie to i tak będzie już ze sporym przebiegiem :-? a gdy kuppujesz silnik używany musisz sie liczyć z tym że nie wiesz co jest w środku, kompresja nie powie Ci wszystkiego :)3 a zaglądanie do środka to znów są koszty (mechanik, uszczelka, ew. elementy do wymiany))

stwierdzam bardzo prosty fakt robiąc remont/kupując po nim wiesz co masz w środku :)2 szczególnie odnosząc się do ostatnich moich poszukiwań silnika.. tyle śmiecia leży w polsce i znajdź tu coś w rozsądnej cenie i z odpowiednimi parametrami do uaza :)3 tragedia byle wych...ać na jak najwięcej :-?
kubas !! ok. chciałem ci tylko zwrócić uwagę na fakt ze nie wszyscy mechanicy sa uczciwi ,nagada sie taki naobiecuje a,efeky mizerne powie ci gość:"panie zrobiłem to,to,i jeszcze to"z czego połowa bedzie kitem którego ty nie sprawdzisz bo i jak?
wiem coś na ten temat ponieważ czesto zdarza sie że po takich "fachmanach" poprawiam,ludziska mówią:panie,to było robione tamto,a ja tego nie widze !! Czyli kończąc 1.to zaufany mechanior 2.solidność jego pracy,no i może jeszcze deko nadzoru z twojej strony :wink: pozdro
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
Gazon

Post autor: Gazon » pt gru 16, 2005 8:01 pm

Faziuaz mnie sie wydaje ze to ty masz nikle pojecie o tych silnikach wytlumacze dlaczego . Silnik nowy bez przebiegu czy to bedzie wolga uazwolga czy tez uaz przejedzie 50 tys km i mam jego na stole , a silnik po kapitalce kilka razy wiecej , robilem kilka silnikow do Gazelli ktore robia cala dobe i to na gazie jak na razie wszystkie w dobrym stanie i kazdy ma przebieg ok.300 - 350 tys !! !! km. Moze Ty nie wiesz ja tu mam warsztat i zajmuje sie tylko kapitalnymi remontami silnikow od nie ruskich samochodow a remont ruskiej techniki traktuje jak hobby . Napewno nie moge byc autorytetem w tym temacie ale swoje zdanie mam.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,

Awatar użytkownika
kubas

Kontaktowanie:

Post autor: kubas » sob gru 17, 2005 12:18 am

no w sumie jakby nie spojrzeć to ruskie silniki tulejowane są to po wymianie tulei i tłoków i reszty w miare potrzeby to mało zostaje nie nowego :)21

cóż ale pewnych rzeczy to trzeba w życiu doświadczyć i mieć swoje zdanie :wink:
przyczajony Uaz, ukryty mercedes :)21
GG 141-99-54

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » sob gru 17, 2005 12:44 pm

zgadzam się iz jednym i z drugim.......tylko wykonanie ,wykonanie !! ja jak sobie sam zrobie gazon też będę się nim długo cieszył :roll: Kubas chce komuś zlecić.....i tu ,musi być zadowolony z roboty :)2
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » sob gru 17, 2005 1:50 pm

W maju przewoziłem koledze silnik do Forda Scorpio.V-6, 2.9l. Zapłacił 1500zł. Prawie codziennie się spotykamy w tej samej knajpie. Z zakupu jast bardzo zadowolony. Miał szczęście ? Pewnie tak.
3000zł za rosyjską jakość to stanowczo za dużo, choć wiem że chcąc zrobić poprawny remont 2500zł to minimum.
Sprawa nabiera oczywiście innego wymiaru jeśli właściciel np. Uaza chce być posiadaczem oryginalnego auta. Gaz 69 z Wołgą to już jest zmota.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !

Awatar użytkownika
Gazon

Post autor: Gazon » sob gru 17, 2005 2:11 pm

BABCIA I pisze:W maju przewoziłem koledze silnik do Forda Scorpio.V-6, 2.9l. Zapłacił 1500zł. Prawie codziennie się spotykamy w tej samej knajpie. Z zakupu jast bardzo zadowolony. Miał szczęście ? Pewnie tak.
3000zł za rosyjską jakość to stanowczo za dużo, choć wiem że chcąc zrobić poprawny remont 2500zł to minimum.
Sprawa nabiera oczywiście innego wymiaru jeśli właściciel np. Uaza chce być posiadaczem oryginalnego auta. Gaz 69 z Wołgą to już jest zmota.

:)2 :)2 :)2 :)2 :)2 :)2 :)2 :)2
bez komentarza
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » sob gru 17, 2005 2:18 pm

Kilkanaście lat temu podróżowałem po trasie rajdu na poligonie w Gorzowie Gazem 69 z silnikiem i skrzynią z Mesia benzynowego ( 2300cc ). Działało i jechało fantastycznie dobrze. Bez porównania z S - 21.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » sob gru 17, 2005 3:36 pm

co do uwazowołgi, to kilka miesięcy temu widziałem w Olsztynie kilka sztuk pochodzących z agregatów. Nie pamiętam ile koleś za to chciał.

Jak coś tel/fax (89)533 42 61; Franciszek Zora kom. 602 708 197.
To jest sklep podobno z częściami do UAZa i faktycznie coś tam było, więc podaję do publicznej wiadomości. Może się wam przydać.

Awatar użytkownika
_CaShu_

Post autor: _CaShu_ » sob gru 17, 2005 3:55 pm

u "zlodziejow" ze strazackiej stoi wolga albo nawet 2. popytaj.
osobiscie uwazam ze lepiej jest kupic silnik tani (200-300 zl) i dac 3500 za remont (jakby co podam Ci namiary, które wszyscy pewnie znaja... Sulejowek), bo wtedy wiesz ze masz silnik lepszy niz orginal... wywazony, spasowanany, prawie wszystko nowe w srodku, przepracowany na stanowisku, zalany olejem, gotowy do zalozenia...

pozdrawiam
Lukasz

Awatar użytkownika
Doktor-Granat

Post autor: Doktor-Granat » sob gru 17, 2005 4:08 pm

Mocno się zastanów nad zamontowaniem silnika że tak to ujmę nie macierzystego.Silnik UAZA bardzo dużo pali .A na rynku można kupić za 2 3 tysie bardzo dużo silników od innych aut i bedzie oszczędniejszy i sprawniejszy może.Jest bardzo dużo importerów silników do różnych marek samochodów i dają gwarancję i faktórę i.t.d.
Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » sob gru 17, 2005 4:13 pm

Mam namiar na używaną Wołgę , właściciel zmienił na merca diesla. Rok temu ten silnik w UAZie dobrze robił ale swoje przeleżał....stan do sprawdzenia. Jest w Lubuskiem (okolice Lubniewic) jak ktoś zainteresowany to daję namiar: 606332151 - kolo ma na imię Bartek.
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

beztroski

Post autor: beztroski » sob gru 17, 2005 6:25 pm

opaopa pisze:co do uwazowołgi, to kilka miesięcy temu widziałem w Olsztynie kilka sztuk pochodzących z agregatów. Nie pamiętam ile koleś za to chciał.

Jak coś tel/fax (89)533 42 61; Franciszek Zora kom. 602 708 197.
To jest sklep podobno z częściami do UAZa i faktycznie coś tam było, więc podaję do publicznej wiadomości. Może się wam przydać.
Opaopa, a tak dokładniej, to gdzie w Olsztynie ten sklep jest?
Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » sob gru 17, 2005 9:49 pm

ul Metalowa 3D
Jadąc metalową skręcasz w lewo przed stacją benzynową. Na końcu tej dróżki jest jakiś auto-service, a po lewej ten właśnie sklep? magazyn? w każdym razie właśnie to miejsce.

beztroski

Post autor: beztroski » sob gru 17, 2005 9:57 pm

Dzięki wielkie :)2
Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”