Problem ze sprzęgłem (wpadło)
Moderator: Student
więc nie rozbierasz sprzęgła tylko musisz zdjąć skrzynkę... niestety
Łapa powinna ci delikatnie wejść wpasujesz ją na ten bolec w obudowie.
I nie dziw się, że Łapa lekko chodzi bo ją się tylko wkłada (tak żeby siedziała na bolcu w obudowie) i trzyma się dopiero jak zblokujesz ją tą śrubą z okrągłą główką (ta co wisi) i to dopiero zepniesz sprężyną.
Łapa powinna ci delikatnie wejść wpasujesz ją na ten bolec w obudowie.
I nie dziw się, że Łapa lekko chodzi bo ją się tylko wkłada (tak żeby siedziała na bolcu w obudowie) i trzyma się dopiero jak zblokujesz ją tą śrubą z okrągłą główką (ta co wisi) i to dopiero zepniesz sprężyną.
błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
Wyprzedziłeś mnie z odpowiedzia przed moim pytaniem
Teraz do kupy, co pokolei muszę rozbierąć żeby wszytko zrobić
Babol czyli mowisz że to co tam wisi to jest kompletne(tzn nic tam nie brakuje)
Bo za cholerę na nie wciśniętym pedale próbowałem dojść do tego jak te ciegna maja być ustawione zeby działało dobrze, ale niestety zabraikło mi pomysłów 

Teraz do kupy, co pokolei muszę rozbierąć żeby wszytko zrobić

Babol czyli mowisz że to co tam wisi to jest kompletne(tzn nic tam nie brakuje)

UAZ '78
:)2

Problem polega tylko na tym, że chyba Didymos ma rację i urwał się ten sworzeń dźwigni sprzęgła.
Nie wiem jak to dokładnie wygląda w Uazie.
Musisz znaleźć miejsce w któtym to orginalnie siedziało, może to tylko jakaś drobna część do wymiany, ale nie wykluczone, że nie obejdzie się bez warsztatu i spawania... Mi się urwało w Gazie tam jest taka żeliwna część, która jest tylko od Gaza (w Żuku podobna ale nie taka sama
) urwało mi się to w Suwałkach i po krótkich poszukiwaniach znaleźliśmy fanatyka Gazików, który oddał nam taką orginalną część za friko
. Później napraw to już kilka minut.
Jak już wszystko będzie na miejscu - tzn. dźwignia sprzęgła to reszta to puzzle składające się z 3 elementów i sprężynki
.
Łape wsadzisz w obudowę, następnie śrubę do zagłębienia w łapie i wszystko to spinasz sprężynką - powinieneś znaleźć miejsca do których to zaczepisz. Z jednej strony napewno do tego małego oczka na łapie.
A co do tego łożyska oporowego to niestety musisz wyjąć skrzynie i podczepić tą małą sprężynkę.
Problemem może być tylko ten nieszczęsny sworzeń dźwigni sprzęgła...
życzę powodzenia i "melduj" o postępach w pracach
Nie wiem jak to dokładnie wygląda w Uazie.
Musisz znaleźć miejsce w któtym to orginalnie siedziało, może to tylko jakaś drobna część do wymiany, ale nie wykluczone, że nie obejdzie się bez warsztatu i spawania... Mi się urwało w Gazie tam jest taka żeliwna część, która jest tylko od Gaza (w Żuku podobna ale nie taka sama

Jak już wszystko będzie na miejscu - tzn. dźwignia sprzęgła to reszta to puzzle składające się z 3 elementów i sprężynki

Łape wsadzisz w obudowę, następnie śrubę do zagłębienia w łapie i wszystko to spinasz sprężynką - powinieneś znaleźć miejsca do których to zaczepisz. Z jednej strony napewno do tego małego oczka na łapie.
A co do tego łożyska oporowego to niestety musisz wyjąć skrzynie i podczepić tą małą sprężynkę.
Problemem może być tylko ten nieszczęsny sworzeń dźwigni sprzęgła...
życzę powodzenia i "melduj" o postępach w pracach
błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
Myśle fazi że ta blaszka to pikuś, bo do łapki sobie już dorobiłem z innego kawałka dobrej blachy i znitowałem z łapką
Ta skrzynia to troche roboty bedzie
, ale jutro jadę do znajomego mechaniora zrobić go w końcu, bo nie mam kanału w garażu a bez tego się nie obędzie. dam znać co i jak jutro wieczorem.

UAZ '78
:)2

niema blaszki łapka wypada!!!!,a od skrzyni co chcesz?has01 pisze:Myśle fazi że ta blaszka to pikuś, bo do łapki sobie już dorobiłem z innego kawałka dobrej blachy i znitowałem z łapkąTa skrzynia to troche roboty bedzie
, ale jutro jadę do znajomego mechaniora zrobić go w końcu, bo nie mam kanału w garażu a bez tego się nie obędzie. dam znać co i jak jutro wieczorem.
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie: