Pomocy!Gdzie kupić tanio gałki itp?
Moderator: Student
- PD
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Pomocy!Gdzie kupić tanio gałki itp?
Jestem szczęśliwym posiadaczem Uaza zaledwie od kilku dni więc jestem świeży w tej materii proszę więc o pomoc gdzie warto zaopatrywać się w części, mam strasznie wybite końcówki drążków czy pasują od żuka? Oraz leje mi przegłub (gdzie i jakie uszczelki)
Proszę przyjąć mnie ciepło do grona posiadaczy 4x4 i ja chętnie posłużę pomocą Mam wiele pytań jeśli ktoś chce pomóc to wielkie dzięki.Pozdrawiam Paweł!
Proszę przyjąć mnie ciepło do grona posiadaczy 4x4 i ja chętnie posłużę pomocą Mam wiele pytań jeśli ktoś chce pomóc to wielkie dzięki.Pozdrawiam Paweł!
- Telesfor11
-
Tanio gałki
Dużo orginalnych części znajdziesz giełda samochodowa Kraków Rybitwy
w sobote są ciężarówki isporo sprzedających części do rusków nie będą mieli przywiozą na zamówienie sprubuj jeszcze na "jarmakach"
Wielicza Niepołomice Limanowa itp.
Na giełdzie motocyklowej w Krakowie na placu Imbramowskim odbywa się ona trzy razy w roku najbliższa w marcu będą ogłaszać w mediach
handluje gość który ma wszystko do UAZA. Agencja Mienia Wojskowego
Kraków ul. Rakowicka chyba w czwartki do 13-tej.
w sobote są ciężarówki isporo sprzedających części do rusków nie będą mieli przywiozą na zamówienie sprubuj jeszcze na "jarmakach"
Wielicza Niepołomice Limanowa itp.
Na giełdzie motocyklowej w Krakowie na placu Imbramowskim odbywa się ona trzy razy w roku najbliższa w marcu będą ogłaszać w mediach
handluje gość który ma wszystko do UAZA. Agencja Mienia Wojskowego
Kraków ul. Rakowicka chyba w czwartki do 13-tej.
Jestem tu nowy:)
- PD
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Gałki
Dzięki za podpowiedzi. To jak z tymi gałkami od żuka pasują czy nie ?
Strasznie denerwuje mnie to zgrzytanie 1i 2 czy można bez większych problemów wsadzić skrzynię od merca? Czytałem coś o blokadzie do uaza czyżby jest taka możliwość że miałbym napęd na 4 a nie na dwa koła .Tam gdzie obecnie mieszkam czyli Gdów(średnie górki) liczy się każde napędzane koło.Dotychczas jeździłem autami z napędem na jedno i to właśnie na to które się poślizneło(ktoś kto to wymyślił był genialny a zarazem okrutny pozbawiając mnie dojazdu do domu) więc teraz jak nmam napęd na dwa to już jest istna rewolucja Czy można zblokować dyferencjał w uazie? Słyszałem że samurai jest wyposażony w blokadę mostów.Ale samurai jest drogi i pozostaje w sferze marzeń.Więc wybrałem Pomoc Drogową czyli pomaga mi pokonać drogę do domu.A niedługo będzie również odśnieżać tylko skończę z łańcuchami i zabieram się za pług. Kupiłem ten wynalazek z klapą od fiata CC bo ma wyciągarkę Superwinch x2 któr podobno ciągnie 1590kg ja zrobiłem zblocze i ledwo uaza przesuwa czy to wina słabych akumulatorów czy coś innego jest nie tak w opisie tej wyciągarki jest że max pobiera 200A czy to znaczy że mam mieć 2 akumulatory po 100Ah? Doś już tych pytań proszę o podpowiedzi i odpowiedzi.Dziękuję za wskazówki co do części.Pozdrawiam Paweł!
Strasznie denerwuje mnie to zgrzytanie 1i 2 czy można bez większych problemów wsadzić skrzynię od merca? Czytałem coś o blokadzie do uaza czyżby jest taka możliwość że miałbym napęd na 4 a nie na dwa koła .Tam gdzie obecnie mieszkam czyli Gdów(średnie górki) liczy się każde napędzane koło.Dotychczas jeździłem autami z napędem na jedno i to właśnie na to które się poślizneło(ktoś kto to wymyślił był genialny a zarazem okrutny pozbawiając mnie dojazdu do domu) więc teraz jak nmam napęd na dwa to już jest istna rewolucja Czy można zblokować dyferencjał w uazie? Słyszałem że samurai jest wyposażony w blokadę mostów.Ale samurai jest drogi i pozostaje w sferze marzeń.Więc wybrałem Pomoc Drogową czyli pomaga mi pokonać drogę do domu.A niedługo będzie również odśnieżać tylko skończę z łańcuchami i zabieram się za pług. Kupiłem ten wynalazek z klapą od fiata CC bo ma wyciągarkę Superwinch x2 któr podobno ciągnie 1590kg ja zrobiłem zblocze i ledwo uaza przesuwa czy to wina słabych akumulatorów czy coś innego jest nie tak w opisie tej wyciągarki jest że max pobiera 200A czy to znaczy że mam mieć 2 akumulatory po 100Ah? Doś już tych pytań proszę o podpowiedzi i odpowiedzi.Dziękuję za wskazówki co do części.Pozdrawiam Paweł!
Tanio gałki
Zapomniałem dodać że wózek widłowy RAK B7 ma takie same jak UAZ
[szacunek dla Uaza ujeżdżałem w latach 90-95]
[szacunek dla Uaza ujeżdżałem w latach 90-95]
Tanie gałki
Zauważyłem że potrafisz mechanikować bardzo tanio to sworzeń kulisty
pierścień osadczy miske [zestaw naprawczy gałki żuk] szczypce segera
masz? rozbierasz gałeczke stary wkład wyrzucasz wkładasz nowy troche
ŁT-4 napewno pomoże gałki nie musisz wykręcać z drążka tylko wąsa
odpada wtedy ustawienie zbieżności a zajęty jestem to fakt [praca ,usłgi,a w garażu odudowuję motocykl skończył właśnie 40 lat wyprodukowali tego typu 38000 tu dopiero jest jazda z częściami.]
Zgrzyta 1-2 za gęsty olej dawniej wkładali 240D, Andorie troche trzepało UAZEM , ja miałem orginał [palił kapcie że hej, benzyne też]teraz wrzucasz gaz i dawaj mu bo czy jest sens disla gdy ON 3,60
pierścień osadczy miske [zestaw naprawczy gałki żuk] szczypce segera
masz? rozbierasz gałeczke stary wkład wyrzucasz wkładasz nowy troche
ŁT-4 napewno pomoże gałki nie musisz wykręcać z drążka tylko wąsa
odpada wtedy ustawienie zbieżności a zajęty jestem to fakt [praca ,usłgi,a w garażu odudowuję motocykl skończył właśnie 40 lat wyprodukowali tego typu 38000 tu dopiero jest jazda z częściami.]
Zgrzyta 1-2 za gęsty olej dawniej wkładali 240D, Andorie troche trzepało UAZEM , ja miałem orginał [palił kapcie że hej, benzyne też]teraz wrzucasz gaz i dawaj mu bo czy jest sens disla gdy ON 3,60
-
Witam. w uazie sa koncowki z prawym i lewym gwintem. te z prawym pasuja od zuka , nysy i tam takich podobnych , a te z lewym to chyba tylko od uaza. czy bedziesz wkladal silnik od marcedesa 240D czy 300D to i tak bedzie przeszkadzac miska olejowa i filtr oleju. Duzo juz na ten temat bylo napisane na tym forum tak ze troszke poszperaj w archiwum a napewno duzo sie dowiesz. Pozdrowienia
cale zycie z wariatami
Re: Uaz
O ile dobrze pamiêtam to ten przy przek³adni kierowniczej pasuje ¿ukowy, ten przy kole to lewy gwint tarpan/uazPomoc Drogowa pisze:Dzieki szymon a które s± prawe a które lewe gwinty bo ja mam wybity lewy dr±¿ek(strasznie wylatany bicie na kole to jakie¶ 15cm).
Ale jak mówi± to kupuj orginalne koñcówki dra¿ków kierowniczych

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu