Obnizenie zawieszenia w Uazie ???

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » śr mar 08, 2006 5:55 pm

A jak rozwiążesz sterowanie sprzęgłem, biegami, reduktorem? :roll:
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''

Awatar użytkownika
yankee

Post autor: yankee » śr mar 08, 2006 6:35 pm

A jak rozwiążesz opóźnienia wynikające z czasu reakcji sterowników i przesyłania informacji samochód pilot pilot samochód ?? nie wyobrażam sobie nagłego wtargnięcia na drogę takiego pojazdu na przykład psa :cry: hihi czas reakcji człowieka czasami nie wystarcza na zakończenie takiego zdarzenia pozytywnie :cry: z punktu widzenia psa a w twojej zabawce trzeba przesłać obraz z samochodu do ciebie ty musisz ocenić sytuacje i zareagować a następnie przesłać informacje w druga strona to będzie trwało wieczność :evil: a w takich sytuacjach liczą się setne części sekundy żeby nie powiedzieć tysięczne zakładając ze uaz jedzie z prędkością 60 km /h to robi 16 metrów na sekundę :evil:
Legnica

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » śr mar 08, 2006 9:22 pm

myślę że przesyłanie sygnału to najmniejszy problem. Kolega może sobie zastosować interfejs RS 485 i będzie szybciej, albo na CANie to zrobić :)21.
Ale mnie martwi sposób w jaki będziesz dokonywał manewrów. Kierownica będzie obracana liniowo ze stałą prędkością. Zauważ że jak jedziesz samochodem to czasem jak zrobisz gwałtowny ruch to w ułamku sekundy obrócisz koła od jednego skrajnego punktu do drugiego. Po za tym luzy w kierownicy są takie że musisz korygować jazdę. w przypadku człowieka sprzężenie zwrotne oczy-reką jest błyskawiczne. A tak to raczej nie będzie to stabilnie pracowało bo zanim zareagujesz na odchyłkę w prawo będzie już odchyłka w lewo.
Oczywiście da się, czemu nie. W top gear chłopaki skorupę, BMW i coś jeszcze tak ujeżdżali. Ale to było dla beki i nawet do garażu nie mogli wjechać. A z resztą stali na krawędzi kanionu i obserwowali to z góry.
Będzie jeździło, ale powoli :)2
"[..] to trzeba kupic i uleczyc ..."

Awatar użytkownika
pierzynka2

Post autor: pierzynka2 » śr mar 08, 2006 9:36 pm

to niemusi jezdzic szybko to raz
dl amni e wazne jest to zeby to wogole jezdilo predkosc niemusi byc duza i niema byc duza bo samochod ma byc w calosci a nie w kawalkach
kiera bedzie na duzym kole zebatym i przekladnia slimakowa a tak wogole to co ja bede mowil
powiem jak zrobie bo z doswiadczenia wiem ze wszystko wychodzi w praniu a pozatym niechce zapeszac
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda natomiast zajmują mi trochę więcej czasu...
gg: 6832958

Awatar użytkownika
yankee

Post autor: yankee » czw mar 09, 2006 3:23 pm

To czy w takim razie warto robic pojazd rozwijajacy predkosc slimaka w galopie :wink:
Legnica

Awatar użytkownika
pierzynka2

Post autor: pierzynka2 » sob mar 11, 2006 8:10 pm

mysle ze warto chocby dla dobrej zabawy
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda natomiast zajmują mi trochę więcej czasu...

Awatar użytkownika
yankee

Post autor: yankee » sob mar 11, 2006 8:38 pm

To w takim razie życzę dobrej zabawy :wink: Tylko nie testuj tego wynalazku na drogach publicznych
Legnica

Awatar użytkownika
pierzynka2

Post autor: pierzynka2 » sob mar 11, 2006 9:23 pm

test przeprowadzie na polu tam niewlade komus w 4 litery przynajmniej :lol:

Awatar użytkownika
znachor80
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: znachor80 » sob mar 11, 2006 9:41 pm

poszukuje pralek ,,frania,, zeby silniki łodrzutowe zrobic.
pewnie na giełde mam z tym isc
pozdrawiam

Awatar użytkownika
pierzynka2

Post autor: pierzynka2 » sob mar 11, 2006 9:58 pm

1 mozna szukac na allegro
2 mozna na gieldzie
3 albo wystarczy przejsc sie na zlom tam tez troszke lezy
4 a kto madzejszy to na smietniku mozna znalezc czasem praleczke tylko trzeba zrobic szybki demontaz bo moze przyjsc 2 milych panow z wozeczkiem i zabrac rownolegloboka na patrz pk 3 :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”