Moderator: Student
Ja polecam niebieskiego sznajdera ENERGY.wojo pisze:witam panówmoje pytanko jest takie jaki jest najlepszy akumulator do uaza który by był za rozsądną cenę
Od 2 lat ten sam akumulator i przy minus 20 stopniach po 2 tygodniach stania na mrozie nieodpalanym, minute krêci³em nim , ale odpali³KUbutek pisze:I daje radê do³adowaæ ?
wojo pisze: jaki jest najlepszy akumulator do uaza
Każda cela ma swój osobny elektrolit i w każdej jest płyta ołowiowa i z druga z dwutlenku ołowiu. Są to elektrody + i -, na nich zachodzą rekacje elketrochemiczne, dzięki którym elektronki sobie płyną przez obwód i masz prądJaroma pisze:Ja mam 4 lata akumulator i nigdy lepszego nie mialem. Bosh silver 7C 74Ah 680A. W zimie uaz praktycznie stal, i tak z czystej ciekawosci polazlem odpalic syfa w te najwieksze mrozy jak bylo jakos -25st. Bez problemu krecil rozrusznikiem, na poczatku ciezko bo olej ggesty ale po jakis 2sec sie rozkrecil i disel odpalil bez problemu.
Obecnie niestety mam klopocikPrzypadkowo aku dostal z mlotka i pekla jedna cela i elektrolit wyciekl, jak przestalo leciec skleilem to jakism klejem. Jak narazie dziala dobrze, kreci rozrusznikiem ladnie.
I teraz mam pytanie jak aku jest zbudowany. cele sa polaczone jakos?, wyciekl elektrolit tylko z tej celi czy mogl ze wszystkich?, co sie moze dalej dziac?, czy sie moze ugotowac?, czy padnie nagle?, czy bezobslugowe aku mozna otwozyc ta pokrywe i uzupelnik kwas? czy dolac wody? czy nie otwierac?nie mam pojecia jak to dziala i co tam siedzi ale aku jest zajefajny jak na tyle lat i bardzo dobra sprawnosc
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości