Słoneczko z żuka diesla na takie same kształty, ten sam rozmiar/rozstaw śrub ale jest cieńsze o jakieś ok. 1,5 do 2 cm

Dla porównania po lewej żuk po prawej blacha z wołgi. Trzeba także pamiętać że jak się ma wymontowany docisk uazowy czy wołgowski to dzwigienki wystają do góry poza docisk na zdjęciu jest tylko blacha bo dzwigienki się spiłowały.
Tak jak napisałem wyżej docisk żkowski jest cieńszy i nie wiemy czy starczy regulacji aby tak daleko łożysko oporowe wysuneło się do przodu auta. Należy pamiętać także że po złożeniu całego zestawu (docisk+tarcza) słoneczko czy też jak w uazie dzwigienki się lekko cofną do przodu auta. Wydaje mie się że albo trzeba by przerobić łożysko lub poszukać grupszego lub dorobić i przyspawać odpowiedzniej grubości ba;chę na pierścień gdzie się opiera łożysko oporowe - ale czy to wszystko nie wybuchnie

no i czy starczy tuleji po którym porusza się łożysko oporowe
BROWAR_PL pisze:Co do tego że koło zamachowe od uaza nie pasuje do Wołgi jestem pewnien, były już wcześniej tematy z tym związane na forum
Jeżeli by pasowało to trzeba by zmienić także kielich łączący skrzynię z silnikiem bo uazowe koło na 100% się nie zmieści, sprawdzone!!
dopasowanie docisku żuka do koła wołgi było by najlepszym rozwiązaniem!!
Moim zdaniem jeżeli ktoś się uprze aby to zrobić to należało by dorobić pierścień o obliczonej grubości o zamocować/przyspawać do docisku żuka póżniej wsadzi c to wszystko na tokarkę i lekko stoczyć aby było wszystko w centralnie. Póżniej wyważyć razem z kołem zamachowym.
Tak czy inaczej potrzebujemy docisk wołgi aby wszystko wymierzyć...