GARBUS 4x4 (Garbo - Uaz) jak to zrobić? Proszę o pomysły...!
Moderator: Student
GARBUS 4x4 (Garbo - Uaz) jak to zrobić? Proszę o pomysły...!
Witam!
Widziałem na stronce w "ciekawostkach" garba zrobionego na Uazie....
Sam mam 1303, który troszkę marnieje, więc pomyślałem....
Kurcze kręci mnei off-road i garby.... Też coś takiego zrobię.....
Czy ktoś wie jak coś takiego zrobić, ma jakieś pomysły, sugestie....?
A może ktoś wie jak można się skontaktować z tym kolesiem co tamtego Uazo-Garba zrobił....?
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC I POZDRAWIAM!
A może ktoś wie jak można się skontaktować z tym kolesiem co tamtego Uazo-Garba zrobił....?
- Młody_KrysoUAZ
-
- Kontaktowanie:
Re: GARBUS 4x4 (Garbo - Uaz) jak to zrobić? Proszę o pomysły
Jeżeli masz jeszcze jakiegoś starego sprzęta z napędem 4x4 - spoko, można się za to brać. Bo chyba nie ma wiekszego sensu przerobka tylko wygladu...korzenny pisze:Witam!
Podejrzewam że ten garbus to jest jakas zmota + nadwozie garbusa i nic więcej.
Gdzie człowiek nie może tam UAZA pośle! [albo wojaka 9%]
Jeep Cherokee 4.0L HighOutPut Manual. 31'
Jeep Cherokee 4.0L HighOutPut Manual. 31'
generalnie garb prawie idealnie pasuje rozstawem na ramę uaza (różnica 1cm)... Nie jest ruiną... Ma niezły silnik.... Ale mam na codzień Audi 100 2,2 Turbo Quattro, a chcę off-road'era jako drugie auto, chciałbym też garba, bo je uwielbiam, jeżdżę garbami od 6 lat.... W garbie trzeba zrobić blachę.... Więc pomysł mój jest abu zrobić garba w teren.... Na 3 auta stać mnie nie będzie, hehe......
link wklejam do tamtego garba, o którym piszę: http://www.rajdy4x4.pl/ciekawostki/patrolouazogarb/
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
w sumie to pewnie idzie o wygode jazdy w uazie za wiele jej nie ma:
kiepskie fotele tapicerki brak itd ,
a garbusek to całkiem fajne autko , klasyka,
ale nie bardzo to bedzie chyba wyglądało ,
juz pisałem ze tez miałem plany żeby mi na głowe sie nie lało i naszczescie mi to przeszło , proponuje poprawic wnętrze uaza i bedziesz super .
wsadzilem w zeszłym tygodniu do niego fotele od discovery (bacajr) mi dał i moówie wam inne auto siedzi sie normalnie bajka
kiepskie fotele tapicerki brak itd ,
a garbusek to całkiem fajne autko , klasyka,
ale nie bardzo to bedzie chyba wyglądało ,
juz pisałem ze tez miałem plany żeby mi na głowe sie nie lało i naszczescie mi to przeszło , proponuje poprawic wnętrze uaza i bedziesz super .
wsadzilem w zeszłym tygodniu do niego fotele od discovery (bacajr) mi dał i moówie wam inne auto siedzi sie normalnie bajka
Co do wyglądu, to jeszcze raz linka wklejam:
http://www.rajdy4x4.pl/ciekawostki/patrolouazogarb/
Wygląda to na prawdę super! I wygoda to rzecz drugorzędna, bo siedzenia można zmienić i w uazie, a w garbie off-road'erze tapicerki też by nie było....
Jeszcze nie wiem co zrobię... Za 2-3 dni garb londuje w garażu... I albo go odrestauruję i sprzedam, a wtedy nabęde auto terenowe.... albo zrobię tą dziwną przeróbkę.... Co do kultowości itd... wiem co to auto kultowe i że się go nie poprawia.... Garbami jeżdżę od 6 olat i uważam, że powinny jeździć tylko na oryginalnych częściach wszelkie "ulepszenia" wychodzą tylko na gorzej..... Ale to nie ulepszanie garba, ani uaza, tylko zupełnie nowa konstrukcja....
A jeśli chodzi o poprawianie uaza i jego kultowość..... Panowie.... nie dopisujmy legendy do traktora.... Uaz był skonstruowany z myślą o tani8m, mało skomplikowanym aucie.... Amerykanie tworzą zaawansowane, powiedzmy niezniszczalne konstrukcje... Rosjanie założyli (wg. obliczeń statystycznych) że w czasie bezpośrednich działań wojennych przeżywalność tego typu aut to 45 minut, więc nie opłaca się robić doskonale dopracowanego zaawansowanego technicznie auta....
http://www.rajdy4x4.pl/ciekawostki/patrolouazogarb/
Wygląda to na prawdę super! I wygoda to rzecz drugorzędna, bo siedzenia można zmienić i w uazie, a w garbie off-road'erze tapicerki też by nie było....
Jeszcze nie wiem co zrobię... Za 2-3 dni garb londuje w garażu... I albo go odrestauruję i sprzedam, a wtedy nabęde auto terenowe.... albo zrobię tą dziwną przeróbkę.... Co do kultowości itd... wiem co to auto kultowe i że się go nie poprawia.... Garbami jeżdżę od 6 olat i uważam, że powinny jeździć tylko na oryginalnych częściach wszelkie "ulepszenia" wychodzą tylko na gorzej..... Ale to nie ulepszanie garba, ani uaza, tylko zupełnie nowa konstrukcja....
A jeśli chodzi o poprawianie uaza i jego kultowość..... Panowie.... nie dopisujmy legendy do traktora.... Uaz był skonstruowany z myślą o tani8m, mało skomplikowanym aucie.... Amerykanie tworzą zaawansowane, powiedzmy niezniszczalne konstrukcje... Rosjanie założyli (wg. obliczeń statystycznych) że w czasie bezpośrednich działań wojennych przeżywalność tego typu aut to 45 minut, więc nie opłaca się robić doskonale dopracowanego zaawansowanego technicznie auta....
Nie uparlem się.... To taki pomysl był.... I nei zniszczylbym nic.... Bo kupiłbym ramę z zawiasem i mostami od Uaza i posadził na tym bude garba..... Garb i tak jest do roboty....
Ale chyba co innego robię.... jutro wjeżdżam na kanał i robię blachę, może podniosę go sprężynkami i amorkami, zrobię coś w stylu BAJA-BUG.... A może po prostu odrestauruję.... Tak czy tak chcę go zrobić na cacy i sprzedać.....
A później kupię sobie Gaza lub Uaza, albo jeszcvze cos innego.... JAk się uda to za 3 miesiące terenóeczkę jakąś nabędę.... jakieś fajne jeździdło do ok. 7500zł....
Ale chyba co innego robię.... jutro wjeżdżam na kanał i robię blachę, może podniosę go sprężynkami i amorkami, zrobię coś w stylu BAJA-BUG.... A może po prostu odrestauruję.... Tak czy tak chcę go zrobić na cacy i sprzedać.....
A później kupię sobie Gaza lub Uaza, albo jeszcvze cos innego.... JAk się uda to za 3 miesiące terenóeczkę jakąś nabędę.... jakieś fajne jeździdło do ok. 7500zł....
- Młody_KrysoUAZ
-
- Kontaktowanie: