Problemy z ładowaniem akumulatora

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Didymos

Post autor: Didymos » śr gru 13, 2006 3:18 pm

A u mnie na ten przykład na odpalonym silniku do amperomierza dochodziło ~ 14,5V, a z amperomierza wychodziło tylko ~ 12V :-? i teraz jeżdżę z odpiętym :)21
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.

Awatar użytkownika
L80

Post autor: L80 » pt gru 15, 2006 10:23 am

mialem tak
grzały się oczka z kablami zapięte do amperomierza
nic nie pomagalo
aż wymieniłem na staroski z zakresem do 50A

Awatar użytkownika
Rafał D

Re: regulator napięcia

Post autor: Rafał D » pt gru 15, 2006 6:52 pm

jez pisze: Ponadto mam pytanie dotyczące wskaźnika paliwa. Otóż pokazuje on bzdury- pełny bak, a jest w nim zupełnie pusto, w drugim jest ok 5l paliwa, a wzkaźnik pokazuje połowę baku. Pływaki sprawdziłem, więc to chyba nie ich wina. nawet gdy odłączę kabelki z pływaków(te przy bakach), wskaźnik paliwa świruje. Gdzie szukać błędu:czy w przełączniku (choć co tam może się zepsuć), wskaźnik, albo co jeszcze innego).
Sprawdz masę na obudowie wskaźnika paliwa. Z doświadczenia - wskaźnik podłączony bez masy na obudowie pokazuje bzdury.

Awatar użytkownika
rusal

Post autor: rusal » czw gru 21, 2006 10:26 pm

Nie chce zakładac nowego tematu wiec dołacze się tu. mój uaz raczej stoi przez cały tydzien a ekpluatuje go w weekend i ostatnio zaczeły pojawiać się prblemy z uruchomieniem, cały czas rozładowywuje mi się akumulator i musze kręcić kolbą, na tablicy rozdzielczej(jak to ładnie brzmi) mam ampermoierz który na duzych obrotach pokazuje ponad 12A a na swiatłach podczas jazdy spada do 8A Czy to akumulator złom, czy coś innego. Co ewentualnie moge zrobić z akumulatorem jakoś go sprawdzić?? podłączyć pod prostownik??
Zapraszam !!! Wojskowe Gadżety !!!

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6607358

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw gru 21, 2006 10:30 pm

rusal pisze: podłączyć pod prostownik??
lepiej pod snopowiązałkę jak wiąże to dobry
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
luk
Kontaktowanie:

Post autor: luk » czw gru 21, 2006 11:41 pm

A używasz wyłącznika masy?? Bo byc może że cały czas coś czerpie prąd z akumulatora. Ale jeśli ostanio sie to zaczęło a wczesniej nie było to pewnie aku siada. Najpierw sprawdź czy poziom elektrolitu jest prawidłowy. Jeśli tak raczej trzeba kupić nowy akumulator. Chyba że Ci sie nie spieszy to możesz zreanimować stary ładując go bardzo małym prądem ok 1A przez jakieś 2 miesiące, to powinno oczyścić płyty z siarki i powinno być git:P
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”