Rejestrowanie UAZ'a

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
jose

Rejestrowanie UAZ'a

Post autor: jose » śr maja 05, 2004 7:57 pm

witam.
mam takie male pytanie odnosnie rejestracji sprzetu :D
A mianowicie czy da sie zostawic auto na takich numerach, na jakich sie kupilo? Tylko zmienic wlasciciela =nowy dowod rej. ale zeby auto jezdzilo na poprzednich blachach. po prostu moj UAZior ma fajna rejestracje i nie chcialbym jej tracic :)
HELP ME!!!
pozdr
jose
UAZ.Sexy technology.
SAMURAI disco.Jeszcze bardziej sexy technology.

tel. 600 520 504

Awatar użytkownika
Mercenaryy

Post autor: Mercenaryy » śr maja 05, 2004 8:17 pm

Jak mieszkasz w innym rejonie to nie.

A tak wogóle to też chyba nie
Samotny UAZ w Polsce i ja z Z moim nowym(starym) Isuzu TROOPEREM 3.2 BENZYNKA

Awatar użytkownika
jose

Post autor: jose » śr maja 05, 2004 8:26 pm

szkoda :cry:
UAZ.Sexy technology.

tel. 600 520 504

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » śr maja 05, 2004 8:37 pm

teraz zdaje sie ze decydujacy jest powiat
jak kupujesz samochod z innego powiatu niestety musisz przerejestrowac

Awatar użytkownika
Mercenaryy

Post autor: Mercenaryy » śr maja 05, 2004 8:46 pm

JAka ta rejestracja że Ci tak na niej zależy

Awatar użytkownika
jose

Post autor: jose » śr maja 05, 2004 8:46 pm

cholera, musze sie zameldowac gdzie indziej :lol:
jose
UAZ.Sexy technology.

tel. 600 520 504

Awatar użytkownika
jose

Post autor: jose » śr maja 05, 2004 8:48 pm

taka fajna, indiwidualna (moze dla niektorych troche wiesniacka, ale dla mnie szpanerska :lol: )

W0 PAJAK

kozacka:)
UAZ.Sexy technology.

tel. 600 520 504

Awatar użytkownika
Mercenaryy

Post autor: Mercenaryy » śr maja 05, 2004 8:54 pm

W takim razie przygotuj się do przeprowadzki :D

Czego się nie robi dla fajnej rejestracji 8)

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » śr maja 05, 2004 8:56 pm

Takiego ekstrasa to można chyba i u siebie załatwić.Kiedyś to ekstra kosztowało-nie wiem jak teraz.I bedzie pewnie KO PAJAK.Żebys tylko tego K na C nie zamienił :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » śr maja 05, 2004 9:01 pm

no takie rejestracje to sie za 1000zl kupowalo chyba a jak byla bardzo rozchwytywana to i wiecej dawali
ale ustawowo to chyba 1000zl bylo, no i w tym przypadku to nie wiem jak z przerejestrowaniem, zadzwon do wydzialu komunikacji i zapytaj
bo wlasciwie to ta rejestracja nie jest chyba przypisana do rejonu tylko kazda z trescia wlasna ma chyba W[cyfra]_tekst

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » śr maja 05, 2004 9:39 pm

Chyba nie bardzo,bo u nas mają GO,np GO PAJAK.Jakby miałobyć KO na poczatku,to proponuję KO PARKA :wink:

Awatar użytkownika
jose

Post autor: jose » śr maja 05, 2004 9:59 pm

moj kolega ma w krakowie BMW 320i Compact zarejestrowana we Wroclawiu D0 ITNOW.
jakos jezdzi;) 8)
UAZ.Sexy technology.

tel. 600 520 504

Awatar użytkownika
Hubert_senator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Rejestrowanie UAZ'a

Post autor: Hubert_senator » pn sty 27, 2014 3:07 pm

Podepnę się pod wątek bo dzisiaj byliśmy z kumplem zarejestrować UAZa i oto zonk , typiara w komunikacji mówi nam że nie możemy go zarejestrować (dodam że mamy twardy nowy dowód, ubezpieczenie OC, przegląd techniczny wszystko ważne itp), problem sprowadza się do tego że auto na nr nadwozia 6 cyfrowy, takie były w tamtych latach itp i przeglądy każdy bił itp było wszędzie ok ale u nas nie w naszym mądrym urzędzie !!
Typiara twierdzi że auto rejestrowane przed 95rokiem mogło mieć 6cyfrowy nr nadwozia a od 1995roku jest jakaś tam ustawa i musi być VIN 14 czy tam 17cyfrowy, no i nie możemy nic zrobić, ona nam tego nie zarejestruje itp a na pytanie co z tym mamy robić oddała dokumenty i mówi sprzedać może nikt się nie kapnie albo rejestrujcie sobie na zabytek ją to nie interesuje....
A jak zgłosimy nasz wniosek o rejestrację to go odrzucą i zatrzymają dokumenty i zostanie nam auto na złom lub na części i że ewentualnie może nam go wyrejestrować ...

Nie wierzyłem w to co słyszałem heh teraz to nie wiemy co robić dalej czy próbować np rzeczoznawcę że nr mamy nieczytelny i nadanie nowego nr zgodnego z ustawą czyli ileś tam cyferek po nowemu itp i wtedy może się uda ?? Masakra po prostu co się dzieje w tym chorym kraju :)11

Miał ktoś takie przejścia lub w ogóle słyszał takie bzdury ?

Ręce opadają razem z ch..... na to wszystko :evil:
UAZ 469b 1974 Andoria
Radzyń Podlaski woj.Lubelskie

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pn sty 27, 2014 3:12 pm

Glupia i tyle. Rejestrowalem 2 uazy i nie bylo problemow.
Gadac z kierownikiem wydzialu a ine biurwa.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
Hubert_senator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Hubert_senator » pn sty 27, 2014 5:27 pm

Sytuacja komiczna była u kierownika i zabronił jej to rejestrować ale może jutro temat ruszy dalej a dzisiaj lecimy do kumpla ma uaza i lukniemy u niego jakie ma wpisy w papierach bo to jest smieszne ...
UAZ 469b 1974 Andoria

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » pn sty 27, 2014 5:29 pm

Poproś ją o podstawę odmowy na piśmie, często pomaga.

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » pn sty 27, 2014 6:03 pm

3tyg temu przerejestrowalem gaziora,mam tez 6cyfr i niemialem klopotu.pisalem oswiadczenie ze zgubilem jedna tablice rejestr,i tyle.

Awatar użytkownika
zippo68

Post autor: zippo68 » pn sty 27, 2014 7:26 pm

Głupia sipa i tyle, a kierownictwo jeszcze bardziej. System nie przepuszcza bo wszystkie kratki dla nr vin nie są zadrukowane. Dopisuje się przed numerem zera i wymagana ilość pasuje. Tak robią min. w ubezpieczalniach.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.

Awatar użytkownika
stodwa

Post autor: stodwa » pn sty 27, 2014 7:36 pm

Po moim pierwszym Bolszewiku zostały mi już tylko właściwe papiery (jak by co) i też jeździł w Dieslu

Edgarowski

Post autor: Edgarowski » pn sty 27, 2014 9:28 pm

W Kielcówku też kumplowi nie chcieli zarejestrować i robili jakies fochy zarejestrował na siostrę w Rzeszowie bez problemu, Widac nie wszędzie urzędasy lubią Uazy.
Edgar z Gór.

Edgarowski

Post autor: Edgarowski » pn sty 27, 2014 9:28 pm

W Kielcówku też kumplowi nie chcieli zarejestrować i robili jakies fochy zarejestrował na siostrę w Rzeszowie bez problemu, Widac nie wszędzie urzędasy lubią Uazy.
Edgar z Gór.

Awatar użytkownika
Hubert_senator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Hubert_senator » wt sty 28, 2014 8:08 am

To jest chory myk, kumpel ma uaza 90rok produkcji 91r pierwsza rejestracja i ma nr ramy w dowodzie 7cyfrowy, oznaczenia na nadwoziu ma w prawym tylnym schowku na nadkolu nr bity i na pasie przednim górnym przed chłodnicą alu blaszkę (normalną zwykłą nie takie jak na alledrogo sprzedają ) i ma ok wszystko, no mały szczegół że uaz od początku w rodzinie na czarnych nr jeszcze jest ...
Paranoja :)
Może ktoś mnie przygarnie w innym powiecie i uda się zarejestrować ha ha ha :lol: to jest chore, na dniach idziemy to po znajomości ruszyć a jak nic to nie da to wtedy za dupska im się trzeba brać niech dają podstawę prawną na to na pismie i wyjasniaja jak to możliwe że tam był rejestrowany, wymieniany dowód i nikt nie robił problemu ? Ot kurde wielki Urząd Komunikacji w Radzyniu zawsze mają problemy ze wszystkim.
Są wszystkie umowy, twardy nowy dowód rej, białe tablice i nie można a ludzie ze starymi dowodami z 80tych lat po 20latach wyciągają fury z krzaków i rejestrują i jest ok ...
Paranoja Panowie ...

Zobaczymy jak to się dalej potoczy będę pisał co i jak w temacie czy zarejestrujemy czy Urząd się spali :evil:
UAZ 469b 1974 Andoria

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt sty 28, 2014 8:25 am

Zadnych pochodni.

Pismo za potwierdzeniem odbioru na adres urzedu, zaadresowane na kierownika z imieniem i nazwiskiem i rzadzniem podnia podstawy prawnej do odmowy. Oczywiscie odpowiednia grozba,ze brak odpowiedzi i niekompetencja w tej sprawie spowoduja zlozenie skargi i przeniesienie sprawy wyzej. Gwarantuje, ze poskutukuje. Ktos do napisal,ze w Rzeszowie sie udalo. Zadzwonic do Rzeszowa i zapytac co i jak.
Zmiekna im fajne :)2
Nie ma opcji.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
Hubert_senator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Hubert_senator » wt sty 28, 2014 1:45 pm

No to walki ciąg dalszy i oto czego się dowiedziałem :

Najpierw kilka telefonów do Lublina do starostwa (organ nad naszą wspaniałą komunikacją Radzyńską ),
miła pani mi obszernie temat rozkminiła że to co mi mówią to bzdura i powinni zarejestrować:
-styczeń 1995roku weszła ustawa że auta które od stycznia 95r będą przechodziły przegląd techniczny muszą mieć 17cyfrowy nr VIN,
-w grudniu 95r była 1 rejestracja naszego UAZa wg tej ustawy diadgnosta który podbił ten przegląd techniczny popełnił wykroczenie itp itd...
-auto ma białe tablice rejestracyjne twardy dowód no ale oni nie zarejestrują bo był błąd w 1995r i oni nie zarejestrują bo to nie zgodne z prawem jest jak mi to tłumaczył kierownik WK :o
-kazał złożyć wniosek o rejestrację, który zostanie nam odmówiony, wtedy WK wyśle te dokumenty do jakiegoś kolegium które stwierdzi co dalej z tym a potem do ministra transportu o odstępstwo od podstaw prawnych aby można było zarejestrować go z 6cyfrowym numerem nadwozia...

Dodam że paniusia z Starostwa w Lublinie twierdzi że powinni to zarejestrować bo ich nie powinno obchodzić co się działo w innym WK który to zarejestrował i jeżeli zarejestrowali to więc oni też muszą a na dodatek podpowiedziała aby pojechać zrobić badanie techniczne u diagnosty celem ustalenia poprawności i zgodności nr nadwozia z nr na tabliczce i z tym dodatkowo do naszego WK iść to jest dowód że wszystko jest ok.

A dodatkowo jest problem bo kiedyś niedawno nasz wspaniały WK był w interwencji na Polsacie bo zarejestrowli motocykl z za krótkim nr vin i z tego jakiś dym ostry mieli motocykl został zatrzymany przez prokuraturę i WK w Radzyniu zwraca wszystkie koszty gościowi który kupił ten motocykl....

Masakra a te procedury pisma itp mogą trwać pół roku nawet i nie dostaniemy nr próbnych ani nic, czyli UAZ będzie stał i gnił w oczekiwaniu na decyzję co dalej.

Jeszcze ten kierowniczyna mówi że to przyjma to musi zgłosić do starostwa w którym był zarejestrowany nasz UAZ że diagnosta popełnił taki a taki błąd i muszą cofnąć mu uprawnienia, w 95roku to było mówię gościowi że może ten gość już nie żyje 20lat minęło...

Ten kraj jest chory...

Mówiłem mu że znowu do TV z tym trzeba iść bo już mają doswiadczenie w takich sprawach 8)
UAZ 469b 1974 Andoria

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » wt sty 28, 2014 2:09 pm

Wg tego każdy uaz jest zarejestrowany niezgodnie z przepisami i diagnosta widząc nieprawidłowy vin powinien mu zabrać dowód? Bez sensu.
Swojego jednego z krótkim vinem rejestruję bez problemów, zmieniał właściciela w rodzinie też... jakieś wynalazki typu auta z demobilu bez żadnego dowodu na starcie też, wszystko po 95 roku...

Zapytaj najlepiej u fachowców opisując dokładnie sytuację:
http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/
Tam najprędzej szybko i skutecznie pomogą :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”