Zerwał mi się gwint na śrubie automatu rozrusznika i nie da się dobrze dokręcić
plusowego przewodu od aku. Kiedyś rozbierałem automat i były tam dwie miedziane (miedziowane?) śruby i miedziane kółko, które zwierało łby tych śrub. Czy ktoś testował zamienność tych śrub z innymi automatami (Żuk, Lublin...?)
[gdzie/od czego] styk (śruba M8) autmatu rozusznika
Moderator: Student
Re: [gdzie/od czego] styk (śruba M8) autmatu rozusznika
W tym przypadku nie może być "byle jak" z uwagi na duży prąd w czasie rozruchu.Czeka wymiana automatu lub rozrusznika.Mogę coś pomóc.
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
rozbierz to,
kiedyś kupowałem takie śruby w sklepie z częściami do ciągników rolniczych,
ale nie pamiętam od czego. Może od t25 albo białoruśki?
kiedyś kupowałem takie śruby w sklepie z częściami do ciągników rolniczych,
ale nie pamiętam od czego. Może od t25 albo białoruśki?
@Lorado, to że musi być dobrze dociśnięte to oczywista oczywistość. Na początek pokombinuję z podkładkami żeby wykorzystać inny odcinek gwintu.
@pilmar to dobrze rokuje bo przypomniało mi się, że miałem gdzieś rozrusznik od Wołgi wiec są szanse, że automat jest taki sam lub co najmniej ten sam elektromagnes.

@pilmar to dobrze rokuje bo przypomniało mi się, że miałem gdzieś rozrusznik od Wołgi wiec są szanse, że automat jest taki sam lub co najmniej ten sam elektromagnes.
Ciąg dalszy sprawozdania: podczas odkręcania nakrętki M8 "wygła się" śruba miedziana co skończyło się wyjęciem całego rozrusznika.
W Sieci wypatrzyłem hurtowniarozrusznikow.pl, mającą tego typu śruby:

ale nie mam jeszcze mojej śruby luzem, żeby zobaczyć, która z dostępnych w hurtowny by się ewentualnie nadała.

W Sieci wypatrzyłem hurtowniarozrusznikow.pl, mającą tego typu śruby:

ale nie mam jeszcze mojej śruby luzem, żeby zobaczyć, która z dostępnych w hurtowny by się ewentualnie nadała.