gadanie o farmazonach -> shout Box
Moderator: Student
- morte36
-
- Kontaktowanie:
Re: gadanie o farmazonach -> shout Box
a ile wspomaganie kierownicy ?
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
- nie_mientki
http://www.4x4sport.ru/catalogue.html?gr=1256
Ja ceny brałem z tej strony. Niestety samej przekładni nigdzie nie znalazłem, bo też pewnie bym przemyślał
Ja ceny brałem z tej strony. Niestety samej przekładni nigdzie nie znalazłem, bo też pewnie bym przemyślał

A moze jak by kupic na ich ruskim allegro? Albo na ebayu z wysylka do Polski? Probowal ktos taki numer wykonac? 

Niestety jak ci tego jakiś ruski kolega nie przewiezie przez granice to chcąc to sprowadzić legalnie musisz zapłacić cło jak z krajami z poza unii; tanio nie będzie
Jak się nie pali to polecam wycieczkę do kaliningradu w lato uaziorem po części - też tanio nie wyjdzie ale za to jakaś atrakcja. Warto wczesniej zamówić części , żeby kichy nie było , że zostanie tylko wycieczka

Jak się nie pali to polecam wycieczkę do kaliningradu w lato uaziorem po części - też tanio nie wyjdzie ale za to jakaś atrakcja. Warto wczesniej zamówić części , żeby kichy nie było , że zostanie tylko wycieczka

Monterey
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
- TASMAN UAZ
-
takie rzeczy tylko w rosji 

UAZ 31512 na początku motania
FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
Panowie co to może być jak uaz podczas jeżdżenia po górkach/malutkich błotach nagle mocno osłabł, długo gaśnie, dziwnie chodzi i coś puka? To pukanie nie wiem czy spalanie detonacyjne czy co? Ciężko określić ten dźwięk

To powiedz skąd dokładnie puka...
...jak długo gaśnie to może dostawać samozapłonu
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
- morte36
-
- Kontaktowanie:
Hmmm błoto coś stuka
A sprawdzałeś czy masz wszystkie moty
?

UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
dwa sklepy uazowe w Jarosławiu?
Szukając po Sieci wykryłem w Jarosławiu drugi sklep z cześciami i do tego oba na wschodnim skraju miasta
Jeden to znany od lat, w biurowcu Jarlanu:
http://uazgaz66.republika.pl/
a drugi to jakaś firma Blejk, dalej od szosy na Przemysl:
http://uazgaz.pl/
inne numery telefonów wiec chyba dwie różne firmy
Wie ktoś coś wiecej? Np. aparat zapłonowy oba sklepy maja mocno taniej niż Tarmot i Koszalin.

Jeden to znany od lat, w biurowcu Jarlanu:
http://uazgaz66.republika.pl/
a drugi to jakaś firma Blejk, dalej od szosy na Przemysl:
http://uazgaz.pl/
inne numery telefonów wiec chyba dwie różne firmy
Wie ktoś coś wiecej? Np. aparat zapłonowy oba sklepy maja mocno taniej niż Tarmot i Koszalin.
U Blejka zamawiałem już kilka razy przez allegro. Towar bez zarzutu, cena dość korzystna i szybka wysyłka. Jutro rano zamawiam następne niezbędne części. W ofercie na stronce nie ma wszystkiego czym dysponują w rzeczywistości.
Blejk to więcej niż porządna firma. Drugiej takiej jeszcze nie spotkałem.
Zamawiałem u niego wszystkie bebechy do reduktora, a że z jakością części wiadomo jak jest porozmawiałem sobie z nim telefonicznie.
Zapewnił mnie, że wszystkie koła oryginał Rosja ze starych zapasów. Powiedział, że wyśle cały komplet i jak będzie dobre to mu dopiero wtedy zapłacę. Nie dowierzałem własnym uszom. Kto w dzisiejszych czasach wysyła towar za większy pieniądz bez pobrania lub przelewu?
Paczka dotarła za dwa dni. Wszystkie tryby w papierze ze smarem i zielonymi pieczątkami Uljanowska. Cena najniższa w Polsce /obdzwoniłem wszystkie firmy/
Takie interesy miło się robi.
Szczerze polecam.
Zamawiałem u niego wszystkie bebechy do reduktora, a że z jakością części wiadomo jak jest porozmawiałem sobie z nim telefonicznie.
Zapewnił mnie, że wszystkie koła oryginał Rosja ze starych zapasów. Powiedział, że wyśle cały komplet i jak będzie dobre to mu dopiero wtedy zapłacę. Nie dowierzałem własnym uszom. Kto w dzisiejszych czasach wysyła towar za większy pieniądz bez pobrania lub przelewu?
Paczka dotarła za dwa dni. Wszystkie tryby w papierze ze smarem i zielonymi pieczątkami Uljanowska. Cena najniższa w Polsce /obdzwoniłem wszystkie firmy/
Takie interesy miło się robi.
Szczerze polecam.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
- 4x4rafal
- jestem tu nowy...
messix pisze:Tylko na postojustuka tak jak by z gory silnika
może panewka się tłucze ?
Uaz 2.4 Andoria
Vitara 2.0 16v
Samurai Santana 1.3 wtrysk
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
Vitara 2.0 16v
Samurai Santana 1.3 wtrysk
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
Panewka z góry?
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
pewnie coś z klawiaturą/popychaczami. Mój raz na jakiś czas też zaczyna coś klawiaturą napie*dalać ale po chwili samo mu przechodzi.
Najgorzej to człowiekowi ża,l jak na jakiejś ostrej górce, pilot(ka) próbuje drzewo z pieczątką o dwa milimetry nagiąć w stronę karty drogowej , a ty patrzysz człowieku jak zegar ciśnienia oleju na dół leci , kontrolka zaczyna świecić a klawiatura coraz głośniej stuka...
Najgorzej to człowiekowi ża,l jak na jakiejś ostrej górce, pilot(ka) próbuje drzewo z pieczątką o dwa milimetry nagiąć w stronę karty drogowej , a ty patrzysz człowieku jak zegar ciśnienia oleju na dół leci , kontrolka zaczyna świecić a klawiatura coraz głośniej stuka...
no u mnie to stuka, ciężko pali, długo gasnie, mega słaby....osobiście jako osoba nie mająca pojęcia obstawiam coś z zapłonem, może wymienię świecę, kable, i popatrze z tą kopułką
A własnie jak jest z jeżdżeniem UAZem po ostrych górach? Bo np jak mam w crossie suchą miskę gdzie olej dociera do calego silnika niezależnie od jego polożenia, jak to jest rozwiązanie w UAZie? Przy mocnych przechyłach olej spływa i pompa nic nie zaciąga, nie mamy smarowania?
A własnie jak jest z jeżdżeniem UAZem po ostrych górach? Bo np jak mam w crossie suchą miskę gdzie olej dociera do calego silnika niezależnie od jego polożenia, jak to jest rozwiązanie w UAZie? Przy mocnych przechyłach olej spływa i pompa nic nie zaciąga, nie mamy smarowania?

- TASMAN UAZ
-
z Uaz-em to jest tak że jak podejdzie pod górę to nie martwisz się o olej tylko lecisz dalej, a jak nie podjedziesz pod tą górę to martwisz się jak wrócić na dół a nie o olej 

UAZ 31512 na początku motania
FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
messix,a zawory?
No panowie okazalo sie ze mietki co robili remont silnika odwalili jakis numer. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale chyba zerwali jeden gwint w szpilce trzymającej wałek klawiatury. Jedna śruba nie trzymała i pękł wałek w pół
Zdjąłem głowicę i oddam do ogarniętych gości ale tak:
-uszczelka pod głowicę
-uszczelka pod pompę wody
-uszczelka pod kolektory
-termostat
-wałek kompletny (ze sprężynami i popychaczami) lub goły
-pasek klinowy
Gdzie te rzeczy kupic za miare normalne pieniądze?
I o ile można bezpiecznie splanować głowicę żeby była moc?
bo podobno wołga ma inaczej?
Pozdro

Zdjąłem głowicę i oddam do ogarniętych gości ale tak:
-uszczelka pod głowicę
-uszczelka pod pompę wody
-uszczelka pod kolektory
-termostat
-wałek kompletny (ze sprężynami i popychaczami) lub goły
-pasek klinowy
Gdzie te rzeczy kupic za miare normalne pieniądze?
I o ile można bezpiecznie splanować głowicę żeby była moc?

Pozdro

głowica z silnika UAZa ruskie na Uazbuce nawet i po 3 mm planują
messix,chyba mam coś z tych części,jutro sprawdzę.Czy głowica oryginalna?
- nie_mientki
http://allegro.pl/klamki-kluczyki-nowy- ... 70200.html
Ktoś miał te oznaczone numerem 1? Cudów się nie spodziewam, ale chciałbym żeby nie rozpadło się przy drugiej próbie użycia.
Ktoś miał te oznaczone numerem 1? Cudów się nie spodziewam, ale chciałbym żeby nie rozpadło się przy drugiej próbie użycia.