Nasze Uazy
Moderator: Student
- 4x4rafal
- jestem tu nowy...
Re: Nasze Uazy
Uaz 2.4 Andoria
Vitara 2.0 16v
Samurai Santana 1.3 wtrysk
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
Vitara 2.0 16v
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
Popieram. Po obejrzeniu filmiku mozna odnieść wrażenie, że UAZ nie za bardzo nadaje się do jazdy w terenieMisiek Cypr pisze:Ale technike jazdy to bys podszkolil

Nie jestem ekspertem, ale - najprościej mówiąc - weź chłopie rozbieg!
Nie nagrywaliście nigdy filmików ? Nie wiecie że zawsze na filmiku zawsze góra bądź też górka wydaje się dużo łagodniejsza ? Rozbieg przed tą górką, rozumiem że jedynka bez reduktora i but tak ?opty pisze:Popieram. Po obejrzeniu filmiku mozna odnieść wrażenie, że UAZ nie za bardzo nadaje się do jazdy w terenieMisiek Cypr pisze:Ale technike jazdy to bys podszkolil![]()
Nie jestem ekspertem, ale - najprościej mówiąc - weź chłopie rozbieg!
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
- Misiek Cypr
-
2jka, reduktor I but. Na samej gorze, przed przegieciem, nie odpuszczac. Ale sam musisz sie nauczyc.
A filmikow nigdy nie robilem, tylko zdjecia, ale widac jak na dloni bledy kierowcy.
A filmikow nigdy nie robilem, tylko zdjecia, ale widac jak na dloni bledy kierowcy.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Po 1. Przed górką są spore koleiny jak widać a połamać np. resory to też nie sztuka.Misiek Cypr pisze:2jka, reduktor I but. Na samej gorze, przed przegieciem, nie odpuszczac. Ale sam musisz sie nauczyc.
Po 2. to jest praktycznie jedyna górka w okolicy i troszkę taki wyjazd by dla mnie tracił sens gdybym pod tą jedną czy 2 górki wjechał za 1 razem i wracał do domu.
Po 3. za górką jest bardzo stromy zjazd i lepiej odpuścić ewentualnie troszkę wcześniej gaz ale przecież już i tak byłem na szczycie niż potem żałować.
Po 4. tu macie filmik w którym można wykluczyć pkt. 2 więc o ewentualne wytykanie błędów proszę w nim

1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Żeby móc robić górki taś tasiem trzeba mieć dobre opony i zapas mocy w silniku. Im słabiej z jednym i drugim, tym wymagany większy rozbieg 

y60 autobus, czerwony.
No tak ale rozbieg nie jest zawsze możliwy, zresztą tak jak mówiłem jak dla mnie takie amatorskie jeżdżenie to nie rajd o złote kalesony że pod każdą górkę jeśli tylko to możliwe to trzeba odrazu wjechać.Wowos pisze:Żeby móc robić górki taś tasiem trzeba mieć dobre opony i zapas mocy w silniku. Im słabiej z jednym i drugim, tym wymagany większy rozbieg
Jak mówiłem jeśli chodzi o "bardziej poważne" wjeżdżanie na górki to polecam ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=fmasiNsL_Y8 bo na tamtych naprawdę nie ma parcia na to aby jak najszybciej wjechać.
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
- TASMAN UAZ
-
Po 1. Przed górką są spore koleiny jak widać a połamać np. resory to też nie sztuka.
Chłopie nie wiem co trzeba robić żeby resory połamać ja swoje tak cały czas i nawet nie klękły przez dwa lata ( film z prywatnej filmoteki więc się nie śmiać z fabuły )
http://youtu.be/dbNf6kNFYAQ
Chłopie nie wiem co trzeba robić żeby resory połamać ja swoje tak cały czas i nawet nie klękły przez dwa lata ( film z prywatnej filmoteki więc się nie śmiać z fabuły )
UAZ 31512 na początku motania
FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
Dobrze mogę się z tym zgodzić ale po co je męczyć skoro nie trzeba i samemu siebie w środku samochodu oraz pasażerów, no i nikt mi nie wmówi że takie koleiny nie wyhamowały by tego rozpędu, zresztą tak jak mówiłem naprawdę nie mam parcia aby jak najszybciej wjechać pod taką górę, chodzi o frajdę.TASMAN UAZ pisze:Po 1. Przed górką są spore koleiny jak widać a połamać np. resory to też nie sztuka.
Po raz kolejny odsyłam do tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=fmasiNsL_Y8
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
Temat "rozbiegu przed górką" chyba wyczerpaliśmy, więc dla urozmaicenia proponuję rozważania na temat: "na którą oś".
W moich okolicach od trzech lat (czyli od czasu kiedy kupiłem łańcuchy na koła...) nie ma porządnej zimy. Ale może będzie
Pytanie jest proste:
Jeśli śnieg jest "po pachy", a komplet łancuchów tylko jeden, na którą oś lepiej zakładać:
1. przy jeździe "po płaskim"
2. przy jeździe pod górkę
Pytania oczywiście do kolegów z bardziej zaśnieżonych regionów Polski.
W moich okolicach od trzech lat (czyli od czasu kiedy kupiłem łańcuchy na koła...) nie ma porządnej zimy. Ale może będzie

Pytanie jest proste:
Jeśli śnieg jest "po pachy", a komplet łancuchów tylko jeden, na którą oś lepiej zakładać:
1. przy jeździe "po płaskim"
2. przy jeździe pod górkę
Pytania oczywiście do kolegów z bardziej zaśnieżonych regionów Polski.
Zdecydowanie na przód. Mimo, że śniegu nie ma, ale zdarza się lód. Na zakręcie na pewno nie chciałbyś pojechać PROSTO.
Mam komplet łańcuchów, które pasują na STOMILE idealnie. Od dwóch lat mam oponki 235/75/15 i tu mogę tylko założyć łańcuchy na przód, bo z tyłu gdybym załozył łańcuch to będzie napierdzielać po resorze.
W niedziele przedzierałem się przez zaspy pod górkę ciągnąc sanie (300 kg) i nie było wiekszych problemów z łańcuchami tylko na przedzie. Później wyciągałem z zaspy Uaza kolegi i też nie było problemu, a gleba tylko fruwała w powietrzu
Mam komplet łańcuchów, które pasują na STOMILE idealnie. Od dwóch lat mam oponki 235/75/15 i tu mogę tylko założyć łańcuchy na przód, bo z tyłu gdybym załozył łańcuch to będzie napierdzielać po resorze.
W niedziele przedzierałem się przez zaspy pod górkę ciągnąc sanie (300 kg) i nie było wiekszych problemów z łańcuchami tylko na przedzie. Później wyciągałem z zaspy Uaza kolegi i też nie było problemu, a gleba tylko fruwała w powietrzu

W dobrym temacie ta dyskusja

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
- DUCHU77
- jestem tu nowy...
Witam dziś się zapisałem na wasze forum i również się pochwalę moim ruskiem
tak wyglądał jak go kupiłem

tak już po mojej ingerencji w wyglądzik i odświerzenie

a tak co sobotę w akcji

i jak

tak wyglądał jak go kupiłem

tak już po mojej ingerencji w wyglądzik i odświerzenie

a tak co sobotę w akcji

i jak

UAZ dobry na stres 

- 4x4rafal
- jestem tu nowy...
tak jak napisał morte36 - Safari - fajny, my też Cię witamy.
Uaz 2.4 Andoria
Vitara 2.0 16v
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
Vitara 2.0 16v
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
uaz dojedzie prawie wszedzie, w inne miejsce dolecisz smiglowcem.
[img][IMG]http://images70.fotosik.pl/744/b0ccd796fac70f22m.jpg[/img][/img]
witam a to moj po przeróbkach (cos mi te zdjecia nie wchadza)
witam a to moj po przeróbkach (cos mi te zdjecia nie wchadza)
https://www.youtube.com/watch?v=C7Sfy4xNqzg opony nie te ale liczy sie zabawa 

1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
zaladny ten uaz na bloto
Na zdjęciach i filmikach każdy ładnie wygląda
a tu część dalsza https://www.youtube.com/watch?v=lC8CPIjMu4s

a tu część dalsza https://www.youtube.com/watch?v=lC8CPIjMu4s
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
- TASMAN UAZ
-
a skąd tan jeep że na wgr stoii ? no i strój masz
opony to podstawa w takie tereny

UAZ 31512 na początku motania
FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
Okolice Ostrołęki, nieprzerejestrowany, wiem wiem opony do niczego ale póki co innych nie mam to trzeba na tych jezdzić, myślę nad nacięciem oryginalnych UAZowskich opon na bardziej terenowy bieżnik, wiem że szału nie będzie ale zawsze to jakaś alternatywa.TASMAN UAZ pisze:a skąd tan jeep że na wgr stoii ? no i strój maszopony to podstawa w takie tereny
1. 6 x UAZ 31512
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
2. Mitsubishi Pajero Mk1
3. Nissan Patrol y60
4. Hummer H3
- nie_mientki
Fotki z weekendu majowego, w końcu była okazja przewietrzyć dziada:

Przejażdżka rekreacyjna, narzeczona szukała ładnych ujęć więc bez szaleństw.
Przejażdżka rekreacyjna, narzeczona szukała ładnych ujęć więc bez szaleństw.