Problem ze skrzynią biegów z pełną synchronizacją

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

skyrafal

Problem ze skrzynią biegów z pełną synchronizacją

Post autor: skyrafal » wt mar 17, 2015 4:42 pm

Mam taki problem ze skrzynią z pełną synchronizacją. Kupiłem kiedyś nową skrzynię biegów ( w sklepie) i po 3 miesiącach przestała synchronizować 3 i 4 bieg. Natomiast 1 i 2 jest OK.
Rozebrałem i stało się takie coś - wypadły kulki, blaszki i sprężynki przesuwki. Poszło w tryby i wiadomo.
Oczywiście w skrzyni jest pełno opiłków, zmielone kawałki wyleciały z olejem przy wymianie.

Teraz tak - co zrobić żeby się sytuacja nie powtórzyła ? Najprawdopodobniej wodzik przesunął za dużo przesuwkę i wszystko się rozleciało.
http://www.7fly.pl Ekstremalne loty widokowe

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Re: Problem ze skrzynią biegów z pełną synchronizacją

Post autor: Takayuki » wt mar 17, 2015 4:53 pm

Jak po 3 miesiącach - reklamuj/zwracaj, rok musi działać bez żadnego ale.
Te sprężynki i przesuwki synchronizatora to się same w trakcie pracy posypały i zmieliły?
Trzeba i tak skrzynię w drobny mak rozebrać, zobaczyć jak to działa i co się tam może źle dziać. Jako że nie posiadam takiej nowej skrzyni nie pomogę :roll:

rafi195
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Problem ze skrzynią biegów z pełną synchronizacją

Post autor: rafi195 » czw maja 14, 2015 11:50 am

Moim zdaniem bylo złe wyregolowanie spasowanie skrzyni i reduktora i walek górny mial luz przesowal sie lewo prawo i dlatego takie cyrki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”