napęd
Moderator: Student
napęd
Koledzy pomóżcie. Uaz przy ok 50-60 km/h na twardym dostaje dziwnych drgań przenoszą się na całą budę. Tylny wał jest Oki ale kurtki jak go się porusza góra dół to ma luz ale nie na krzyzmżakach tylko na środku. Może to być przyczyną,nawet kiedy przedni napęd jest rozpięty?
Re: napęd
Moze. U mnie jeszcze jest w miare tylko chodzi jak sieczkarnia, ale u kolegi dostaje takich drgan ze wiecej niz 40 lepiej nie jechac, wiec tu by byla pierwsza przyczyna.
Jak yo bie bedzie to to sprawdz jeszcze wywazenie kol i stan opon, ja mam jedna opone takie jajo ze cale auto gora-dol-gora-dol...masakra
Jak yo bie bedzie to to sprawdz jeszcze wywazenie kol i stan opon, ja mam jedna opone takie jajo ze cale auto gora-dol-gora-dol...masakra

Na korpusie sprzegielka masz wyfrezowaną fazke. Wykręcasz sprzęgiełko do momentu,aż ta linia na sprzęgiełku pokryje się z zewnętrzną krawędzią obudowy. Jeśli nie masz "specjalnego" klucza to użyj klucza do nasadek 3/8", lub dorobisz sobie z pręta kwadrat 10x10mm.
Manualne są wygodne do momentu, kiedy się posypią. Oryginał na klucz jest może czasochłonny przy obsłudze ,ale tam po prostu nie bardzo co ma się zepsuć. Jak dla mnie to po prostu wyrzucona kasa.
Z drugiej strony lepiej, że sprzęgiełko za 100zł będzie najsłabszym elementem układu napędowego i w razie W strzeli ono - tanie i łatwe w wymianie, w przeciwieństwie do np. przegubu, ataku 
Wygodne jest jak się często jeździ asfalt/teren, jak ktoś autem na asfalt nie wjeżdża i nie trzeba co kawałek z kluczami biegać - ma trochę mniej sensu.

Wygodne jest jak się często jeździ asfalt/teren, jak ktoś autem na asfalt nie wjeżdża i nie trzeba co kawałek z kluczami biegać - ma trochę mniej sensu.