Poszukuję - oddam - zamienię
Moderator: Student
Re: Poszukuję - oddam - zamienię
szukam mostów ze zwolnicami z uaz-a(afgany) kupie lub zamienię za mosty z patrola hiszpana, bardzo lekkie z przełożeniami 4,375(most przednie uszkodzony atak)
4 opony ja 192 na felgach oryginalnych do uaza. Jeździłem na nich i końcu zmieniłem na takie same tylko młodsze a były na felgach od vitary więc od razu zmotałem hamulce. Jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam. Chętnie w zamian przygarnę jaką wyspawaną klatkę albo solidną płytę pod wyciągarkę do uaza 469.
Uaz 469b, 2,1 TD 1980r.== przebudowa na 2,8D w trakcie.
poszukuje plandeki do uaza może ktoś niedawno kupował i poleci stronkę ?
tu masz link do stronki z częściami
http://www.draco-uaz.pl/Szukaj.html?query=plandeka
i http://www.auto-gryf.com.pl/
http://www.draco-uaz.pl/Szukaj.html?query=plandeka
i http://www.auto-gryf.com.pl/
Bardzo chętnie przygarnę
3x laska popychaczy o długości 28,5cm
podkładka izolacyjna gaźnika jednogardzielowego (gruba)
no i na dokładkę uszczelka pomiędzy wydechem a kolektorem, ale to już najmniejszy problem.
Co do suwenirów to się chętnie dogadam
3x laska popychaczy o długości 28,5cm
podkładka izolacyjna gaźnika jednogardzielowego (gruba)
no i na dokładkę uszczelka pomiędzy wydechem a kolektorem, ale to już najmniejszy problem.
Co do suwenirów to się chętnie dogadam

Poszukuję plandekę brezentową - nie PCV, ewentualnie kto może coś takiego uszyć.
Jasne, pierwszy post
i jakie marzenia. 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
- cornmencita
- jestem tu nowy...
No witamy tez Kolego
Ja już brezentu ze cztery lata szukam 

słabo szukacie ... 250 zł nówka sztuka na allegro była 

Trudno żeby wszystko śledzić. Trzeba by było na allegro spać 

- sebeks
-
Mam nowy fabryczny dyfer do Uaza 4 satelity. Z zewnątrz lekki nalot rdzy ( spokojnie do wyczyszczenia) w środku cały porządnie jeszcze fabrycznie zasmarowany.
Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- megatroneye
- jestem tu nowy...
Poszukuję UAZa do kupienia.
Moje wymagania:
1) Karoseria i rama w dobrym stanie, raczej bez rdzy;
2) Cena maksymalnie do 11.000.
Może mieć wsadzony inny silnik/skrzynię biegów, ale:
- Żeby nie miał hardcorowych/niszczących przeróbek zrobionych
- Żeby ten silnik służył niekoniecznie dobrze w terenie (bo nie będę jeździł w terenie), ale pokazał jakieś przyzwoite osiągi na szosie
Pozdrawiam
Moje wymagania:
1) Karoseria i rama w dobrym stanie, raczej bez rdzy;
2) Cena maksymalnie do 11.000.
Może mieć wsadzony inny silnik/skrzynię biegów, ale:
- Żeby nie miał hardcorowych/niszczących przeróbek zrobionych
- Żeby ten silnik służył niekoniecznie dobrze w terenie (bo nie będę jeździł w terenie), ale pokazał jakieś przyzwoite osiągi na szosie
Pozdrawiam
"Jak się nie ma co się lubi, to się nie ma co się lubi"
Mam 88 rok, po remoncie blacharki, zakonserwowany. 3.0 diesel MB W123 ze sprzęgłem od MB Kaczki, wraz ze skrzynią od MB W123, osobno reduktor Uaza. Po remoncie jeszcze nie wyjechał w teren, stoi tak 1.5 roku, jeżdżony po placu, systematycznie odpalany, hamulce tarczowe przód i tył (tarcze Suzuki, zaciski Polonez Lucas). Trzy kpl. opon (MT 16" kopia simex felgi od Grand Vitary, szosowe oryginalne 15" z dętkami na stalówkach od Jeepa i zimowe na alufelgach od suzuki) Chłodnica Polonez 1.9D z elektrycznymi wentylatorami, nowa instalacja el. halogeny, dodatkowe św. wsteczne, plandeka ze stelażem klatka, w pełni demontowana oraz dwa dachy plastikowe. Fotele przód z MB W210 tył oryginalna ławka.Wspomaganie kierownicy od MB W123, wspomaganie hamulców i pompa dwustopniowa. Polibusze na resorach, body lift 5" Dwa akumulatory w podłodze zamiast prawego zbiornika paliwa. Żaden obrzyn, z zewnątrz prawie oryginał. Pewnie coś zapomniałem ale i tak nie jest źle.
Pomorskie i mam lawetę do niego ale nie sprzedaję
Może być
Jeśli tak to 602557177
Pomorskie i mam lawetę do niego ale nie sprzedaję

Może być

Jeśli tak to 602557177

- megatroneye
- jestem tu nowy...
Dzięki za szczegółowy opis. Brzmi ciekawie. Mógłbyś podesłać mi kilka zdjęć prywatną wiadomością?Balu-Balu pisze:Mam 88 rok, po remoncie blacharki, zakonserwowany. 3.0 diesel MB W123 ze sprzęgłem od MB Kaczki, wraz ze skrzynią od MB W123, osobno reduktor Uaza. Po remoncie jeszcze nie wyjechał w teren, stoi tak 1.5 roku, jeżdżony po placu, systematycznie odpalany, hamulce tarczowe przód i tył (tarcze Suzuki, zaciski Polonez Lucas). Trzy kpl. opon (MT 16" kopia simex felgi od Grand Vitary, szosowe oryginalne 15" z dętkami na stalówkach od Jeepa i zimowe na alufelgach od suzuki) Chłodnica Polonez 1.9D z elektrycznymi wentylatorami, nowa instalacja el. halogeny, dodatkowe św. wsteczne, plandeka ze stelażem klatka, w pełni demontowana oraz dwa dachy plastikowe. Fotele przód z MB W210 tył oryginalna ławka.Wspomaganie kierownicy od MB W123, wspomaganie hamulców i pompa dwustopniowa. Polibusze na resorach, body lift 5" Dwa akumulatory w podłodze zamiast prawego zbiornika paliwa. Żaden obrzyn, z zewnątrz prawie oryginał. Pewnie coś zapomniałem ale i tak nie jest źle.
Pomorskie i mam lawetę do niego ale nie sprzedaję![]()
Może być![]()
![]()
![]()
Jeśli tak to 602557177
Jutro powinienem dać radę, musi być umyty, woskowany
Kurcze już nie pamiętałem, że aż tyle przy nim zrobiłem.
Po przeczytaniu własnego opisu już chyba sam nie wiem czy sprzedawać. Rodzina też się burzy
Boją się, że za często będę w domu
Foty podeślę i tak

Po przeczytaniu własnego opisu już chyba sam nie wiem czy sprzedawać. Rodzina też się burzy

Foty podeślę i tak

- megatroneye
- jestem tu nowy...
No nie, może być w stanie "codziennym".Balu-Balu pisze:Jutro powinienem dać radę, musi być umyty, woskowany![]()
![]()
HeheBalu-Balu pisze: Kurcze już nie pamiętałem, że aż tyle przy nim zrobiłem.![]()
Po przeczytaniu własnego opisu już chyba sam nie wiem czy sprzedawać. Rodzina też się burzyBoją się, że za często będę w domu
![]()
![]()
Foty podeślę i tak

Foty:

Stoi na dworze więc zakurzył się a słońce nie świeciło więc nie lśni
Ławka tył rozebrana, tapicer renowację przeprowadza coby na miasto można było jechać i towar wyrwać.

Stoi na dworze więc zakurzył się a słońce nie świeciło więc nie lśni

Ławka tył rozebrana, tapicer renowację przeprowadza coby na miasto można było jechać i towar wyrwać.

- megatroneye
- jestem tu nowy...
No nie, może być w stanie "codziennym".Balu-Balu pisze:Jutro powinienem dać radę, musi być umyty, woskowany![]()
![]()
Prywatna wiadomość wysłana.Balu-Balu pisze: Kurcze już nie pamiętałem, że aż tyle przy nim zrobiłem.![]()
Po przeczytaniu własnego opisu już chyba sam nie wiem czy sprzedawać. Rodzina też się burzyBoją się, że za często będę w domu
![]()
![]()
Foty podeślę i tak
W sprawie desantu proszę priw 

- banan206
- jestem tu nowy...
Ten desant jestem zmuszony sobie zostawić.... To jest moje 8 miejsce na przeglądzie 

poszukuje opon rosyjskich.
Posiadam przedni wał do uaz hunter półosie prawa ,lewa pompa wspomagania, koła rosyjskie felgi Nowe R15 2 szt kompletne sprzęgło i kilka drobiazgów do zawieszenia pisać jak ktoś coś by potrzebował. Tel 791-399-275..
Mam do oddania silnik od citroena xm 2.1td zmotany ze skrzynią od uaza i reduktorem na kryzie. W skrzyni nie ma 4 biegu, i ogólnie skrzynia raczej nadaje się do remontu choć pozostałe biegi są.
Uaz 469b, 2,1 TD 1980r.== przebudowa na 2,8D w trakcie.