Od czego te otwory ???

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
JohnR
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Od czego te otwory ???

Post autor: JohnR » pn lut 06, 2017 12:51 pm

Cześć wszystkim,

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem UAZa z 1988 roku.

Z racji tego że jest to mój pierwszy UAZ a i moje doświadczenie z tymi autami jest zerowe (jeżdżę motocyklem m72, wsk) mam do was kilka pytań..

Mam otwory w desce rozdzielczej nad kratką oraz nad przednią szybą, wiecie od czego to jest? Wnioskuję że otwory nad szybą są po antenie. Wóz jednak nie był wozem dowodzenia. Czy może były montowane jakieś małe radiostacje? Nie mogę nic podobnego znaleźć na forum.

Chciałbym to mądrze czymś uzupełnić, najlepiej w miarę oryginału. Jeśli antena/radiostacja to jaki model, proszę o link lub zdjęcia.

Proszę o pomoc, dzięki, Grzegorz

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
JohnR
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Od czego te otwory ???

Post autor: JohnR » pn lut 06, 2017 1:00 pm

tutaj znalazlem element knad kratką jednakże niekompletny. ALe z pewnością jest to samo.

Pomóżcie!!!

Obrazek

Awatar użytkownika
opty

Kontaktowanie:

Post autor: opty » wt lut 07, 2017 10:04 pm

W UAZ-ach to norma. Dlatego każdy jest inny ;)
W moim przy kierownicy był pstryczek z kabelkami prowadzącymi donikąd... Wyrzuciłem i załatałem dziurkę.
Nad szybą? Pewnie - jak u mnie - próba zamocowania lusterka. Nad kratką? Głośnik do radia?
Jaromir Świerczyński
UAZ 31512 89 r., http://www.remek4x4.opty.com.pl/ - strona mojego pilota ;)

c64cIub

Post autor: c64cIub » wt lut 07, 2017 10:46 pm

Wygląda jak uchwyt notatnika, miałem taki przy baku kiedyś na moto.
Spawanie MAG/TIG, przeróbki pojazdów, akcesoria "na miarę", ślusarstwo, elektryka itp.

Awatar użytkownika
JohnR
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JohnR » śr lut 08, 2017 2:37 pm

[quote="opty"]W UAZ-ach to norma. Dlatego każdy jest inny ;)

Zgadza się, taki urok tych aut :)2

ps. ciekawa strona którą od dawna śledzę, jeszcze przed zakupem autka

Awatar użytkownika
JohnR
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JohnR » śr lut 08, 2017 2:54 pm

Gdzieś natknąłem się na zdjęcie wnętrza Uaza gdzie była w tym miejscu zamontowana antena, nie był to wóz WD.

Czy wiecie w jaki sposób są mocowane anteny na przedniej szybie, macie jakieś zdjęcia? Myślałem zamontować właśnie taką antenę i dokupić małą radiostację. Co myślicie o moim pomyśle? Ma ktoś z Was zamontowaną antenę na przedniej obramówce od szyby?

Odnośnie dziur koło kratki - a co powiecie aby zamontować tam tabliczkę "kontrolka ładowania" i kontrolkę - jak pokazane na zdj poniżej. Czyżby to był patent zarezerwowany tylko dla jakiegoś modelu? Przypomnę że mój rocznik to 1988.

Na załączonym zdjęciu poniżej jest jeszcze zamontowane jakies ustrojstwo - wiecie co to, przekaznik radiostacji, jakis model? Mam u siebie ślady po czymś takim. Chciałbym zrobic tak samo + antena o która pytam.

Czy małe radiostacje przy kierowcy to normalna rzecz czy tez występowały tylko w wersjach dla wozów łącznosci wraz z całym oprzyrządowaniem na tyle auta?

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”