też jest nieźle

Moderator: Student
Nieprawda! Kolektor ssący jest po drugiej stronie, a wydechowy tak samo po prawej. Dodatkową zaletą silników OM601 kolejno do OM606 są aluminiowe, lekkie bloki.
Nie znam tego tematu,ale obawiałbym sie kłopotów w rejonie sprzęgła:być może ori koło będzie za lekkie,tarcza za małamatis uaz pisze: ↑czw lis 02, 2017 12:24 amDziękuje wam za sugestie , oprócz "mercowatych" silników , i naszych androidów z andrychowa ,chodzi mi po głowie silnik z "nazivaga" czyli słynny 1.9tdi (1z ,azz ) , wiem jest to profan straszny bo mała pojemność elektronika itd .. ciekawe jak by taki silnik zniusł obciążenie , przeciążenie w terenie , moc to 90Km Nm190 waga bodajże 150km jakoś takmały zgrabny lekki 4 cyl. podatny na mod, ... hmmm
![]()
Z a a p o m n i j...matis uaz pisze: ↑pt lis 03, 2017 2:27 amTak taku mnie przeważa teren górzysty utwardzone "spychaczówki" podjazdy zjazdy kamienie czasem błoto też się trafi , po chodzę z Beskidów ...
majsterku vandallu a jak by do tego silnika 1.9 z vaga dołożyć za pomocą adaptera koło zamachowe z org. silnika 2.4b uza, tarcze obić spiekiem i zastosować docisk nowego typu (słoneczko) ,i silnik połączyć z org. skrzynią dzwonem aluminiowym +płyta łącząca między tym, choć z drugiej strony się obawiam aluminiowej czapki tego pieca i zrywających się klinów na wale korbowym zębatki paska rozrządu hehehe
, silniki z vaga tanie może warto poeksperymentować z napędem hehehe do 130 Km można to bezpiecznie zestroić ,sterownik upchnąć w hermetyczną obudowę i testować
... tak se kminię, może warto spróbować, jak coś to dam wam znać co wrzucam na ramę ,lub wrzucę fotorelacje ze swapa , dzięki piękne ,pozdro
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość