Przewrotka - co robić?
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Przewrotka - co robić?
Witam,
spojrzałem na główną stronę rajdy4x4.pl i zobaczyłem fotkę leżącego na boku Nissana.
Przyszło mi do głowy zapytać Was (szczególnie tych którzy coś takiego przeżyli) jak postępować w przypadku wywrotki UAZ'a (silnik standard).
Zakładam że wychodzę z tego cało (pilot też:) ), po wywrotce zdążyłem szybko wyłączyć silnik. Samochód postawiony na koła. Co potem? Wariant na dachu chyba nie bardzo różni się od tego na boku, założenie że mam pałąk przeciwkapotażowy lub klatkę. Czy trzeba czekać aż olej wróci do miski, może wykręcić świece i przedmuchać cylindry, itp, itd?
Może to głupi temat, ale kto pyta nie błądzi.
PiotreK
spojrzałem na główną stronę rajdy4x4.pl i zobaczyłem fotkę leżącego na boku Nissana.
Przyszło mi do głowy zapytać Was (szczególnie tych którzy coś takiego przeżyli) jak postępować w przypadku wywrotki UAZ'a (silnik standard).
Zakładam że wychodzę z tego cało (pilot też:) ), po wywrotce zdążyłem szybko wyłączyć silnik. Samochód postawiony na koła. Co potem? Wariant na dachu chyba nie bardzo różni się od tego na boku, założenie że mam pałąk przeciwkapotażowy lub klatkę. Czy trzeba czekać aż olej wróci do miski, może wykręcić świece i przedmuchać cylindry, itp, itd?
Może to głupi temat, ale kto pyta nie błądzi.
PiotreK
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Odrazu przy wyłażeniu z auta, zgaśnic silnik, stacyjke, najlepiej wyłacz prąd.. jak postawisz auto to zobacz co wyciekło ew. uzupełnij odczekaj chwile, niech opadna emocje, jedź dokończyc dzien w terenie , a potem do nocnego po browar zeby pogadać z kolegami jak to wywróciłeś UAZa a potem postawiłes go na kółkach i pojechałes dalej smigać - Gniotsa nie łajmiotsa

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
należymaristez pisze:w obliczu smierci...
mozna jeszcze sobie dziure wykopaćlisiurski pisze:
"- Zgasić go, zgasić squrwysyna "
(...)

a jak się już wykopię to możnachiquito83 pisze:a co oni sobie tam kopali za dziure? jak dla mnie to przeciez mogli go postawic spokojnie
czarny bielsko pisze:jak sobie grob kopal to by mogl sie jeszcze w nim schowac i sie spalic ze wstydu... w obliczu smierci

gÓral świętokrzyski pisze:należymaristez pisze:w obliczu smierci...
mozna jeszcze sobie dziure wykopaćlisiurski pisze:
"- Zgasić go, zgasić squrwysyna "
(...)
skad żeś to wycioł?chiquito83 pisze:a co oni sobie tam kopali za dziure? jak dla mnie to przeciez mogli go postawic spokojnie
a jak się już wykopię to można
czarny bielsko pisze:jak sobie grob kopal to by mogl sie jeszcze w nim schowac i sie spalic ze wstydu... w obliczu smierci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- Piotr_kaszuby
Jak długo leżał to bym profilaktycznie wykręcił świeczki i zakręcił rozrusznikiem. I sprawdził poziom oleju. a przed odpaleniem sprawdził czy mi za duzo wachy z baku nie wylało na pojazd. i czy pilot nie obsrał se zbroi.gÓral świętokrzyski pisze:należymaristez pisze:w obliczu smierci...lisiurski pisze:"- Zgasić go, zgasić squrwysyna "(...)
Michał "Majkello"
UAZ -expect the unexpected....
UAZ -expect the unexpected....
- Chrząścik Tomasz
w październiku jak walneliśmy boczka toyką, to nam całe paliwko z baku ( a jest duży i 300 poszły się j.....ć) poszło w glębę... ledwo dojechaliśmy do stacji, po kolejny pełny bak... w zyciu nam jeszcze tyle w terenie nie spaliła... przejechala wszystkiego może z 45 kilometrów... gorzej niż kraz-em
CHRZĄSZCZU TEAM
dos tres diamentos
gg 7660070
komóra 24h 604-41-70-37
dos tres diamentos
gg 7660070
komóra 24h 604-41-70-37
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie: