v6 2.9 EFI elektryka
Moderator: Student
v6 2.9 EFI elektryka
HELOŁ! za pare dni musze uruchomic 2.9 EFI ze scorpiaka no i pytanie do KOGOS KTO WIE: jak podlaczenia elektryki? silnik do mnie dopiero jedzie tak ze kolorow wiazki jeszcze nie podam. Moze ktos mnie poratuje schematem? bede mial malo czasu na uruchomienie jak ustrojstwo do mnie dotrze, nie chce bladzic ani nic popalic... aha, za pomysly zaloz gaznik dziekuje 

Kielon pomóc może, na pewno nie zaszkodzi 
Uljan 469b

Uljan 469b
poszukaj na www.capri.pl. Ja stamtąd sciągłem sobie schematy podłączeń.
Trochę im ta strona słabo działa, ale trochę cierpliwości i da radę.Zwróć uwagę że są dwa typy EFI - z przepływomierzem lub bez.
Trochę im ta strona słabo działa, ale trochę cierpliwości i da radę.Zwróć uwagę że są dwa typy EFI - z przepływomierzem lub bez.
- piotr oskwarek
-
uderz do niejakiego MYSZY z capri.pl - chłop naprawdę zna się na rzeczy i ma bardzo duże pojęcie na temt tych silników
te silniki występowały z dwoma przepływomierzami lub bez, również miały dwie lub jedną sondę lambda
te silniki występowały z dwoma przepływomierzami lub bez, również miały dwie lub jedną sondę lambda
były Terrano I: 2.4 z podtlenkiem i 2.7TD;
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
jak o tym Tadku ze ZMOTY to on by sie mogl wielu rzeczy nauczyc od Kielona a nie Kielon od niego 

Ostatnio zmieniony ndz lut 18, 2007 11:37 am przez Bart03, łącznie zmieniany 1 raz.
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Wofka ja go bede palil jak zwykle na lancuchu na suwnicywofka pisze:Kielon a sprzęt juz do Ciebie dotarł![]()
dlaczego tak bardzo pospieszasz z uruchomieniem silnika skoro on nawet w ramie jeszcze nie jest?

Kielon pomóc może, na pewno nie zaszkodzi 
Uljan 469b

Uljan 469b