Uaz i wyciągarka mechaniczna
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Uaz i wyciągarka mechaniczna
chciałbym sie dowiedzieć jak zamontować do uaza wyciagarkę mechaniczna i jaka będzie sie do tego nadawała.
- Ml_Kruszka18
musisz nabyc przystawke odbioru mocy z ktorej za pomoca walu bedziesz napedzal wyciagarke, wyciagarka nadaje sie pawie kazda mechaniczna ale najpowszechniej stosowana jest ze stara 66, widzialem tez zmoty z wyciagarkami urala albo pragi z ukladaczem liny co akurat sie przydaje bo zapobiega zakleszczaniu sie liny. Wyciagarke nalatwiej chybai najlepiej zamontowac na pace a dolem pociagnac line na przod mozna tez podzielic beben i jedna wyciagarka na 2 szpulach obslugiwac i przod i tyl. Poza tym jak masz wyciagare na widoku a nie pod autem to w przypadku zaklesczenia sie liny masz do niej latwy dostep i nie bedzie uje... tonami blota. dokladniejsze info znajdziej na forum przy uzyciu opcji szukaj bo temat walkowany byl kilkakrotnie
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
-
- Kontaktowanie:
Przez rolki lub przelotki bo prosto to ci na pewno sie nie uda.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- jestem tu nowy...
schemat połączenia to możesz mieć w kinie domowym a nie w takim ustrojstwie...Marcin-UAZ pisze: schemat takiego połączenia
tu masz przykładowy sposób montażu...
http://www.kedek.neostrada.pl/wyciagarka.htm
uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
-
- Kontaktowanie:
kedek pisze:schemat połączenia to możesz mieć w kinie domowym a nie w takim ustrojstwie...Marcin-UAZ pisze: schemat takiego połączenia
tu masz przykładowy sposób montażu...
http://www.kedek.neostrada.pl/wyciagarka.htm
Dobre dobre

WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- jestem tu nowy...
-
- Kontaktowanie:
Kedek ma reduktor od robura, wal od poloneza i flansze dorobione na tokarce bo takowa posiada.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Już mówię, (od strony wyciągarki) kawałek oryginalnej flanszy od wału starowskiego (tuleja z otworem na przetyczkę), do tego przyspawany krzyżak polonezowski dalej przyspawany element do korekty długości który w poldku znajduje się po drugiej stronie (za łożyskiem podporowym), drugi krzyżak z przyspawaną dużą tarczą pasującą do flanszy roburowskiej. To na 99% bo już jakiś czas temu to robiłem a teraz nie mam jak zobaczyć. W tygodniu zrobię zdjęcie wału i zamieszczę na stronie.
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
Wielkie dzięki oto właśnie chodzi
jestem na etapie szykowania się do montowania tej zabawki w tym tygodniu będę miał już gotowe Pto na wałku pośrednim reduktora uaz
wiec wszystkie informacje mile widziane
hihi mam pytanie czy warto się bawić w dwa bębny na wyciągarce starowskiej czy jeden wystarczy 

Legnica
łincza uruchomiłem po wakacjach i zdążyłem być z min przed zimą może 4 razy więc na razie się nie nacieszyłem nawet jednym bębnem
teraz czeka mnie montaż silnika od forda i mostów od pracha co zajmie mi pewnie znowu kupę czasu

teraz czeka mnie montaż silnika od forda i mostów od pracha co zajmie mi pewnie znowu kupę czasu

KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
-
- Kontaktowanie:
Ja mam jeden beben ale zrobilem sobie tak ze moge line wyciagnac do tylu przez zblocze.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Zblocze na stałe z tyłu odpada bo musiało by być zaraz za bębnem a wtedy był by problem z układaniem liny...
O ile dobrze pamiętam, Robert Górecki miał w swoim defie taki patent że zblocze było w zderzaku i lina zawsze szła przez tył ale on wyciągarkę oczywiści też starowską miał znacznie bliżej środka samochodu.
O ile dobrze pamiętam, Robert Górecki miał w swoim defie taki patent że zblocze było w zderzaku i lina zawsze szła przez tył ale on wyciągarkę oczywiści też starowską miał znacznie bliżej środka samochodu.
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania