wiazka elektryczna
Moderator: Student
- piotrek_uaz
wiazka elektryczna
Czesc!
W moim UAZie nie mam wogole elektryki.
Czy kupowac wiazke od UAZa, czy jest to porazka (za cienkie kable itp) i robic samemu od poczatku ? Czasem takie wiazki pojawiaja sie na allegro - jaka maja jakosc ?
Samemu jakos srednio mi sie chce walczyc - weekend z glowy minimum - a pewnie nawet dluzej (wiem, bo kiedys robilem wiazke do osobowki).
Z gory dzieki za podpowiedzi
Piotrek
W moim UAZie nie mam wogole elektryki.
Czy kupowac wiazke od UAZa, czy jest to porazka (za cienkie kable itp) i robic samemu od poczatku ? Czasem takie wiazki pojawiaja sie na allegro - jaka maja jakosc ?
Samemu jakos srednio mi sie chce walczyc - weekend z glowy minimum - a pewnie nawet dluzej (wiem, bo kiedys robilem wiazke do osobowki).
Z gory dzieki za podpowiedzi
Piotrek
- piotrek_uaz
A tak bedziesz szukał rok co do czegopiotrek_uaz pisze:Wiem, ale jak tak bede robil wszystko sam, to wyjade najwczesniej za dwa lata - chcialem sobie ulatwic zycieDAWID UAZ pisze:Zrób najlepiej sami wiesz co masz

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
- piotrek_uaz
- piotrek_uaz
Zaden mi siê jeszcze nie stopi³piotrek_uaz pisze:A kable sa odpowiedniej grubosci, czy ruscy oszczedzaja ?KleryK pisze:Kup wi±zkê, powinna kosztowaæ od 60-160z³. I 2-3 dni ze schematem i na 100% masz pod³±czone na mur beton. Orginalna wi±zka to orginalna, kable s± idealnie odmierzone i nic ci nie lata ani nie zostaje,

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

- piotrek_uaz
w sumie to z budowa nie jest zle, ale roboty jeszcze ilosc strasznawofka pisze:zrób sam bedzie szybciej![]()
![]()
a ogólnie jak budowa?

Rama jest wypiaskowana i pomalowana, mosty sa, resory zregenerowane, polibusze sa i wszystko poskladane,
przewody hamulcowe juz prawie zalozone,
hamulce przod tarczowki z uaza i zaciski deawoo espero + zaczete mocowania zaciskow
hamulce tyl samurai i zaciski laguna 3 tylne + zaczete mocowania zaciskow
nadwozie: konstrukcja podlogi jest + klatka bezpieczenstwa polapana punktowo do obspawania
fotele kubelkowe z laminatu na moje wymiary

I jeszcze od cholery rzeczy do zrobienia.
Do wszystkich ktorzy planuja remonty: nie kombinujcie - kupcie sobie samochod i jezdzijcie.
Ja juz 2 razy chcialem to wszystko sprzedac w cholere

Piotrek
To normalka ale zaręczam Ci ze nastepnego dnia byś za nim płakał ; to niestety taka choroba ; ja juz walcze z przeróbkami rok i końca nie widac gdy juz się wydaje że jeszcze tyko pare szczegółów znowu coś wyskakuje i od nowa Macieju . Myśl o kupnie japońca nachodzi wszystkich i taka alternatywa zawsze istnieje - ale to tak samo jak z łatwymi dziewczynamiJa juz 2 razy chcialem to wszystko sprzedac w cholere

Monterey
- piotrek_uaz
- Grzegorz G.
Ja już raz sprzedałem uaza jak go zacząłem przerabiać. Dobra rada - nie psujcie tych autek. Zrobić co zajechane i śmigamy. Nikt mnie nie namówi teraz na przeróbki. Poprzedni po przeróbkach jeździł dużo gorzej niż oryginał którego mam teraz. No dobra - budę można podciąć - im lżejszy tym lepiej
Ale ja już tak mam, ze pomników nie lubię raczej 

Grzechu_z_UAZ