UAZ Patriot

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

reo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: reo » pt maja 11, 2007 8:43 pm

Dzięki Gazon:) .. przejechałam się tym cackiem:).. Więc tak - faktycznie auto kosztuje TAM 50 tys zł, ale dodać trzeba cło 26 tys i jakies jeszcze opłaty (obejrzałam papiery) za ok 5tys.. w sumie wychodzi jakby sprowadzało się samemu 81tys. Ogladałam samochód u pasjonata (nie dziwię mu się:D) z jednej strony chciałby nimi handlować, z drugiej tego dopieścił bardzo i sam nie był pewny czy bardziej chce go miec czy sprzedać:)
. Wyglada na to, że jak kiedyś w PL bywało tak dziś z tym samochodem - zalezy na jaki egzemplarz się trafi. Ma na liczniku 10 tys od wrzesnia zeszłego roku. Oczywiście pierwsze jazdy po przywiezieniu do PL były ze skrzynka z narzędziami - nie stanął pod drodze, ale własciciel-mechanik na bierząco dokręcał co stukało i co kapało. W większości po prostu fabryczne niedokrętki, nie wady jako takie. Na dziś opony michelin (na rosyjskich ponoć było mało bezpiecznie), centralny zamek, alarm, radio, rury i kupa drobiazgów dodana/wymieniona - dla poprawienia bezpieczeństwa i wygody. Cena (po 10 tys przebiegu) z tymi dodatkami 85tys brutto - w Tarmocie za nowy z bajerami chcą 95netto. Nie jest prawdą, jak mi mówili w firmie Tarmot (-chyba nie polecam;) ) , że tylko specjalistyczna diagnostyka, bo to nie ten sam UAZ. Dobry mechanik naprawi w nim wszystko.
Odczucia z jazdy:
Od razu uprzedzam, że nie jeździłąm do tej pory terenówkami typu UAZ.
- lubi myszkować juz od 60km/h
- wspomaganie kierownicy jest:D.. ale nie znaczy to samo co w zachodnich samochodach..., czuje się , że prowadzi się samochód a przy większych prędkościach ma się wrażenie ciągłego ujarzmiania (pewnie dla takich terenówek normalne, nie wiem) - całkiem fajnie, ale nie na długie trasy, męczy
- wyraźnie odczuwalne walenie w kierownicę od 60km/godz, ponoć normalne, wymagające krzepkiego jej trzymania:)
-optymalna prędkość 80 (własciciel twierdzi, że 100km/h - pewnie ma racje, za krótko jechałam, żeby się przestawić na nowe zachowania samochodu)............
- spala 11,6 w trasie i ok 16 w mieście:)
- wnętrze jak dla mnie ok - wygodne fotele, przy tylnych siedzeniach więcej miejsca niż np. w Fordzie Eksplorerze, wygodniejsze dla pasażerów. Jak ktos chce pasy bezwładnościowe musi sam zainwestować;)
-nie jest cichy, ale nie przeraża chałasem, dla mnie ok
- rama słabo zakonserwowana, bedą z nią szybko kłopoty:)
Dla mnie minusem jest prędkość (jezdżę daleko i często,) i to ile pali.. reszta szczerze mówiąc mnie urzekła.. Pewnie skusiłabym się gdybym nie jeździła tak daleko na czas - nie śmiejcie się, ale kojarzy mi się z czymś jak Harley ;):D - tym po prostu nie wypada szybko jeździć.
To takie babskie opinie, nie śmiać się!!:P, jak pisałam nie grzebię sama w samochodach, doświadczenia z UAZami nie mam, na tyle co zobaczyłam i usłyszałam jednak te bardzo złe opinie o Patriocie są przesadzone.
Jak ktos mi powie jak tu wrzuca się fotki, to mam trochę zdjęć.
No i nie wiadomo jak bedzie sprawować się po roku jazdy:)
pozdrowienia:)
Ostatnio zmieniony czw maja 17, 2007 9:05 pm przez reo, łącznie zmieniany 1 raz.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt maja 11, 2007 9:52 pm

reo pisze:
Jak ktos mi powie jak tu wrzuca się fotki, to mam trochę zdjęć.
Poproszę w bikini a jeszcze chętniej toples
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

reo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: reo » pt maja 11, 2007 9:57 pm

klucz;) ubierania w bikini UAZa żaden uazowiec by nie przeżył chyba;):D

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt maja 11, 2007 10:34 pm

reo pisze:klucz;) ubierania w bikini UAZa żaden uazowiec by nie przeżył chyba;):D
Jak uazy wyglądają to wiem :wink: swoje podeślij :D
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

reo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: reo » pt maja 11, 2007 11:00 pm

bujaj się:) to już materiał na inne forum:)

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt maja 11, 2007 11:05 pm

reo pisze:bujaj się:) to już materiał na inne forum:)
Nie peniaj wal na pw :)21

Awatar użytkownika
Grzegorz G.

Post autor: Grzegorz G. » sob maja 12, 2007 11:40 am

Tak nie w temacie. :wink: Przypomniało mi się, że ten znajomy jak był tym Uazem w Wawce to narzekał, że strasznie się umęczył drogą a to raptrem ze 400 było. Mnie niestety tylko kawałek po parkingu dał się przejechać - nie ma zufania po tym jak go swoim wożę. :lol: No i czasu nie było więc nawet nie obejrzałem. Widziałem tylko, że przestronnie bardzo.
Grzechu_z_UAZ

reo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: reo » sob maja 12, 2007 12:54 pm

dokładnie to mówił własciciel Patriota , którego samochód oglądałam - dobry w terenie, męczący na dłuższe tarsy

reo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: reo » sob maja 12, 2007 1:46 pm

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob maja 12, 2007 6:45 pm

reo pisze:kilka zdjęć http://public.fotki.com/reo1/uaz/
A Twoje :(
:)21

Awatar użytkownika
MartensGd

Post autor: MartensGd » śr maja 16, 2007 7:59 pm

Czy mi sie wydaje, że boczne ławki mieszczą łącznie 4 osoby?????
Zapewne dwie ale za to wygoaniej nieco niz w starym dobrym 469.....

reo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: reo » śr maja 16, 2007 10:41 pm

zgadza się - łącznie cztery

Awatar użytkownika
MartensGd

Post autor: MartensGd » czw maja 17, 2007 8:04 pm

Nooo, to mały ładny terenowy autobusik.
Nieźle, ale za ta kaskę to lepiej chyba jekiegos uzywanego Patrola kupić.
Ten Patriot "duszy" nie ma za grosz.....

ehhhh ten kapitalizm :lol:

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » czw maja 17, 2007 8:30 pm

reo pisze:Dzięki Gazon:) .. przejechałam się tym cackiem:)..
Gratuluje opisu!

Zeby faceci na tym forum tak ladnie i konkretnie chcieli pisac, to by bylo pieknie.
A nie kasztanic 3 po 3 :)21
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

reo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: reo » czw maja 17, 2007 8:49 pm

dziękuję pezet:).. logika i rzeczowość jest domeną bab;):D..
Martens? - ma, serio (chyba, że za duszę uwazasz fakt , że więcej się przy nim robi niż jeździ;) ), .....to na zdjęciach nie wygląda i nie czuje się wnętrza ani kierownicy w rękach, w rzeczywistosci jest inaczej.. jakbym miała dość kasy na dwa kupiłabym go, ale muszę myśleć praktycznie - nie tylko duszowo i terenowo - a on pali jak smok, za wolny dla mnie (poza terenem mam przebiegi po szybkich drogach na czas), nie chcę za rok robić totalnej konserwacji metalu.. no i nie jestem mechanikiem;):)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”