ciśnienie oleju
Moderator: Student
ciśnienie oleju
jakie macie ciśnienie oleju przy 70 C??
- Młody_KrysoUAZ
-
- Kontaktowanie:
Zgadzam się z przedmówcą. Takie ciśnienia są możliwe na zimnym i to bardzo silniku. Jeśli tak jest na ciepłym to coś jest nie tak z zaworem regulacyjnym w pompie albo olej jakiś "gęsty".Olek1605 pisze:to prawie niemożliwe przy 70C, jaki olej lejesz??Młody_KrysoUAZ pisze:jałowy 4Rafał D pisze:Na biegu jałowym ponad 1. Podczas jazdy 2 do 3.
podczas jazdy 5 do 6
- Młody_KrysoUAZ
-
- Kontaktowanie:
Być może, ale przy przekręconym kluczyku wskazuje 2 cały czas:P także pewnie coś nie bardzo. Jeżeli racjonalnie pomyśleć i odjąć te 2 to by wyszlo podczas jazdy 4 a tak to 2. Olej leje 15W40 do gazu Lotos.
Gdzie człowiek nie może tam UAZA pośle! [albo wojaka 9%]
Jeep Cherokee 4.0L HighOutPut Manual. 31'
Jeep Cherokee 4.0L HighOutPut Manual. 31'
Re: ciśnienie oleju
niewiem nigdy mi nielapal takiej temperatury max to 60, ale bedzie gdzie kolo 1bara albo niewiem w czym tam jestOlek1605 pisze:jakie macie ciśnienie oleju przy 70 C??
GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

Re: ciśnienie oleju
Doktor200 pisze:niewiem nigdy mi nielapal takiej temperatury max to 60, ale bedzie gdzie kolo 1bara albo niewiem w czym tam jestOlek1605 pisze:jakie macie ciśnienie oleju przy 70 C??
to co ty nie jeździsz tym samochodem czy co??
Witam! Dzis zaskoczyło mnie w moim uazie bardzo niskie cisnienie oleju, zjechałem ze sporej góryki i stalem na wolnych obrotach z 30sekund wkocu na wskaźniku ciśnienia wskazóweczka leciutko drgała ponad zerem, potem na wyższych obrotach posczas jazdy do 3 dochodziło a na jałowym biegu koło 2 silnik był nagrzany do 80 stopni olej Lotos 15W40 czy cos jest nie tak?? czy to tylko jednorazowy wybryk??
U mnie w poprzednim silniku bylo ledwo 1 na jalowym i czasmai do 2 dochodzilo na wysokich obrotach. Tarez mam drugi silnik - wstawiony mial byc tymczasowow do chwili zakonczenia remontu starego sinika, i w nim mam ledwo 1 na wysokich obrotach a na jalowym kontrolka sobie mruga lub sie calkiem pali... i tak juz 3 rok... rocznei 15 000km w wiekszosci teren lub zalawodany materialami budowlanymi...
O cisnienie nie ma co sie za duzo martwic, w silnikach uaza smarowanie jest przede wszystkim rozbryzgowe wiec bardziej trzeba sie martwic o poziom oleju niz o jego cisnienie.
O cisnienie nie ma co sie za duzo martwic, w silnikach uaza smarowanie jest przede wszystkim rozbryzgowe wiec bardziej trzeba sie martwic o poziom oleju niz o jego cisnienie.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r