Który gaźnik
Moderator: Student
Który gaźnik
sprawa jest taka że składam silnik Uazowołge i przuszedł czas na założenie osprzętu i tu mam dylemat założyć gaźnik jedno czy dwugardzielowy bo mam gaźniki K126G-2 gardziele i 2 szt jednogardzielowe K129 i K131 wszystkie są nowe. W ten weekend byłem w Odolanowie na rajdzie i Uaz na dwugardzielówce był nieznacznie mocniejszy ale zechlał więcej. I tu pytanie do was, który gaźnik wybrać bo będę jeździł na LPG i oprócz terenu na dojazdy do pracy po miescie 10km, do wyboru mam te 3 gaźniki bo te mam, nie polecajcie mi dużych fiatów i solexów jak innym bo i tak nie kupie.
nie rozumiem uwagi co do solexów i innych, a wracając do tego jaki gaźnik to odpowiedz sobie sam bo nic nie wspominasz o kolektorze ssącym jaki posiadasz. Najprościej to kup ten który możesz założyć na swój kolektor.
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
mam oba kolektory i gaźniki na oba kolektory, co solexów i innych to mam na myśli że i tak nie kupie bo mam oryginalne gażniki tylko nie wiem na którą opcję się zdecydować bo jeśli uzyskałbym taką samą moc na jednogardzielówce co na dwugardzielówce (przy zasilaniu LPG) to i tak zostaje pytanie czy K129 czy K131
Re: Który gaźnik
krolik pisze:sprawa jest taka że składam silnik Uazowołge i przuszedł czas na założenie osprzętu i tu mam dylemat założyć gaźnik jedno czy dwugardzielowy bo mam gaźniki K126G-2 gardziele i 2 szt jednogardzielowe K129 i K131 wszystkie są nowe. W ten weekend byłem w Odolanowie na rajdzie i Uaz na dwugardzielówce był nieznacznie mocniejszy ale zechlał więcej. I tu pytanie do was, który gaźnik wybrać bo będę jeździł na LPG i oprócz terenu na dojazdy do pracy po miescie 10km, do wyboru mam te 3 gaźniki bo te mam, nie polecajcie mi dużych fiatów i solexów jak innym bo i tak nie kupie.
A ja powiem tak... Jak jazda mieszana tzn. teren i asfalt plus LPG to polecam zaopatrzyć się w gażnik Webera właśnie od Fiata,Poloneza,Zuka itp. byle miał drugą przepustnicę sterowaną mechanicznie. Jak masz nowe gaźniki to sprzedasz je bez problemu a za kasę za którą kupisz dobrego Webera i jeszcze ci zostanie. Dla przykładu podam że mam nowego[fabrycznie] k131 i patrząc na fabryczny luz jaki jest na ośce przepustnicy to nigdy bym go nie zamontował do swojego samochodu. A poza tym montując LPG do Webera każdy gazownik dopasuje mikser bez problemu a w przypadku gażnika Uaza nie zawsze się to udaje.
W TERENIE Nissan Patrol GR 2.8 NA ASFALCIE BMW 320I 24V 150KM.
Zalóż gaźnik gazowy zwany Bloss. Doctorre zamiast drzeć łacha poleciłbyś koledze swoje mega rozwiązanie

http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!