Pozdro
Moderator: Student
Ohh namieszałeś gruuubono ale jeśli turbo będzie za małe wtedy mała ilość spalin ją napędzi i zwiękrzy np moc tylko w sakrecie 1000-1200 obrotów a potem będzie jeszcze dławić silnik. a jeżeli za duże wtedy nie osiąga swoich obrotów mimo maxymalnych obrotów silnika i będzie tak jak by nic nie było, dlatego turbo dobiera sie do silnika a nie do upodobań.
i dlatego czy zadziała turbo od 300td (6cyl) do tego 300D 5 cyl będzie to grało?
im więcej mocy tym więkrza zabawakubas pisze:ktoś kiedyś mi mówił konkretnie czym się rózni taki silnik i pamietam tylko tyle że decyzje podjąłem na nienie wiem jaką konkretnie moc chcecie uzyskać przy pomocy tej turbinki ale ja bym pomyslal o silniku nie obarczonym takowym wynalazkiem.. im więcej części tym więcej kłopotu.. ot, takie jest moje zdanie
im wyższe cisnienie gazów wylotowych tym wyższe wlotowych.
Właśnie o to mi chodziło, a czy tego nei da się zastosować w DISLUbo tam ciśnienie reguluje sie takim zaworem który kontroluje max cisnienie
Ten zawór jest do wydmuchu nadmiru powietrza z obiegu Turbo ponadto przedłuża to żywotność turbinyw benzynie jest jeszcze coś takiego jak zawór odpustowy (blow-off)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości