I tego właśnie nie rozumiem, czym Uaz tak bardzo sie różni od Patrola resoraka czy starego Wrongla? O większości podobnych konstrukcji można sie tak wypowiedzieć. Co moge zmodyfikowac w Uazie czego nie moge w np. Patrolu?cezii pisze: Mimo to ma niezaprzeczalną przewagę ; daje się modyfikować jak żaden inny i jest otwarty na pomysły każdego domorosłego mechanika taki sobie polski hot road.
Ile km przejechaliście bezawaryjnie Uazem?
Moderator: Student
same starocie
Dobrze powiedzianecezii pisze: Każdy lubi inaczej ; niektórzy wolą bez gry wstępnej.
Tylko satysfakja później inna.

To forum UAZ'a i nie rozumiem dlaczego posiadacze innego "hobby" starają się przekonywać mnie i mnie podobnych że nasz wybór jest do bani. Mało tego, mówią mi jeszcze jaki wybór jest jedynie słuszny.
To jakaś fobia czy co.....?

Kompleks braku Uaza !
Lubię zaglądać do innych marek, ponieważ gdybym miał czytać tylko forum Nissana i Isuzu umarłbym z nudów. Tak samo nie lubię zlotów jednej marki. Fajnie jest zobaczyć w trakcie normalnego rajdu jak różne marki radzą sobie w tej samej dziurze.
Forum Uaza to trochę niebezpieczne forum. Pełno tu uazowych młodych ortodoksów.
Piszecie: młodzież teraz woli Suzuki. Dlaczego ? Bo się szybko uczy.
Sprzedałem Uaza rok temu , ale dużo części mam dalej w garażu. Dlaczego ? Może niebawem znowu /hobby/ kupię Gaza 69 ? Koniecznie " four doors". Będę nim jeżdził w niedzielę na kawę.

Lubię zaglądać do innych marek, ponieważ gdybym miał czytać tylko forum Nissana i Isuzu umarłbym z nudów. Tak samo nie lubię zlotów jednej marki. Fajnie jest zobaczyć w trakcie normalnego rajdu jak różne marki radzą sobie w tej samej dziurze.
Piszecie: młodzież teraz woli Suzuki. Dlaczego ? Bo się szybko uczy.

Sprzedałem Uaza rok temu , ale dużo części mam dalej w garażu. Dlaczego ? Może niebawem znowu /hobby/ kupię Gaza 69 ? Koniecznie " four doors". Będę nim jeżdził w niedzielę na kawę.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !
VW T - 3 Syncro x 2
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
BABCIA I pisze:Kompleks braku Uaza !![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Lubię zaglądać do innych marek, ponieważ gdybym miał czytać tylko forum Nissana i Isuzu umarłbym z nudów.
Piszecie: młodzież teraz woli Suzuki. Dlaczego ? Bo się szybko uczy.![]()

Rafał D
Ortodoks z Ciebie jest niestety wielki.
Nic Ci nie wmawiam. Kup sobie jeszcze trzy Uazy jeśli Ci to sprawia przyjemność. Twoja kasa - Twoje zabawki.
Nie ja jeden mieszkałem W USA. Nie widzę powodów do popisywania się.
Napewno dzięki pobytowi w w/w kraju moja wiedza motoryzacyjna znacznie się powiększyła.
Ortodoks z Ciebie jest niestety wielki.
Nic Ci nie wmawiam. Kup sobie jeszcze trzy Uazy jeśli Ci to sprawia przyjemność. Twoja kasa - Twoje zabawki.
Nie ja jeden mieszkałem W USA. Nie widzę powodów do popisywania się.
Napewno dzięki pobytowi w w/w kraju moja wiedza motoryzacyjna znacznie się powiększyła.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
VW T - 3 Syncro x 2
- Młody_KrysoUAZ
-
- Kontaktowanie:
A na to akurat nie miał wpływu UAZ. Tylko - TY. Właśnie dlatego często uaz jest postrzegany jako... nie oszukujmy sięPrzemekslaw pisze:Ile bezawaryjnieod remonty 50kkm i wąłsnie kilka dniu temu pozorny pożar instalacji elektrycznej - na szczescie to tylko kabel od halogenów sie sfajczył
![]()
![]()

Jest po prostu reperowany, remontowany przez ludzi nie odpowiedzialnych i nie wykształconych w tym kierunku. ha!

Ja tez np lubie pogrzebac

Gdzie człowiek nie może tam UAZA pośle! [albo wojaka 9%]
Jeep Cherokee 4.0L HighOutPut Manual. 31'
Jeep Cherokee 4.0L HighOutPut Manual. 31'
Przepraszam młodzież ( do której już niestety ciężko by mi się było zaliczyć) ale trzeba przyznać że to jest właśnie dowód na to że jest leniwa i nie chce się uczyć ; to znaczy po najmniejszej lini oporu. Oczywiście są tacy , którzy wszystko rozbiorą na śrubeczki ( nie wszyscy później złożą) ale są. Jednak główną przyczyną dla której jest to np suzi a nie uaz jest kasa . W zasadzie porównywalna i możliwość wyboru. Rynek jest zapchany zachodnimi resorakami i jest w czym wybierać natomiast z uazami jest ciężko. Znalezienie egzemplarza godnego uwagi graniczy z cudem i kupno wiąże się z ( nieraz bardzo długim ) okresem przejściowym w którym trzeba doprowadzić go do ładu. A tam wsiada i jeździ. To wszystko właśnie powoduje że każdy ma możliwość wyboru. Dla jednych możliwość tworzenia i poznania to jest to , inni wolą myśleć że mleko jest z kartonu a nie od krowy bo tak przecież wygodniej.Piszecie: młodzież teraz woli Suzuki. Dlaczego ? Bo się szybko uczy.
Dziwi mnie też fakt że na forach o innych samochodach wieje nudą , takie wspaniałe maszyny i nuda

A może brakuje tego nerwa , albo ciągnie wilka do lasu ? Tak zwana praca u podstaw.
Co do ortodoksyjnych poglądów to czy ja wiem ?
Przecież jesteśmy na forum uaza i piszemy o uazach - to chyba normalne i co najważniejsze nawet przez myśl mi nie przeszło żeby wejść na forum nissana czy tp. i napisać wywalcie ten złom i kupcie sobie uazy. Szanujmy się na wzajem i nasze wybory. Jeździmy tymi samochodami i dobrze wiemy co je boli.
Monterey
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Młody_KrysoUAZ pisze:A na to akurat nie miał wpływu UAZ. Tylko - TY. Właśnie dlatego często uaz jest postrzegany jako... nie oszukujmy sięPrzemekslaw pisze:Ile bezawaryjnieod remonty 50kkm i wąłsnie kilka dniu temu pozorny pożar instalacji elektrycznej - na szczescie to tylko kabel od halogenów sie sfajczył
![]()
![]()
złom.
Jest po prostu reperowany, remontowany przez ludzi nie odpowiedzialnych i nie wykształconych w tym kierunku. ha!
Ja tez np lubie pogrzebac

bełkot...
-
-
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Szanowni Forumowicze
Forum to przeglądam już od dłuższego czasu,jednak dopiero teraz postanowilem się zarejestrować i napisać.W temacie tym pojawił sie wątek, iż młodzież nie kupuje samochodów marki UAZ z takich czy innych powodów,i właśnie: ja nie posiadam własnego samochodu, jednak właśnie kupię UAZa,gdy tylko fundusze pozwolą.Jestem miłośnikiem tego auta.Na drzwiach od pokoju mam powieszone wycinki z gazet z UAZami a na komputerze filmiki z tymi samochodami jak wymiatają w terenie i uważam,że to super samochody terenowe, z duszą
Na koniec chciałbym pozdrowić wszystkich pogromców bezdroży a zwłaszcza miłośników UAZa.
Forum to przeglądam już od dłuższego czasu,jednak dopiero teraz postanowilem się zarejestrować i napisać.W temacie tym pojawił sie wątek, iż młodzież nie kupuje samochodów marki UAZ z takich czy innych powodów,i właśnie: ja nie posiadam własnego samochodu, jednak właśnie kupię UAZa,gdy tylko fundusze pozwolą.Jestem miłośnikiem tego auta.Na drzwiach od pokoju mam powieszone wycinki z gazet z UAZami a na komputerze filmiki z tymi samochodami jak wymiatają w terenie i uważam,że to super samochody terenowe, z duszą
Na koniec chciałbym pozdrowić wszystkich pogromców bezdroży a zwłaszcza miłośników UAZa.

Ostatnio zmieniony sob sie 04, 2007 8:19 pm przez kirov, łącznie zmieniany 2 razy.
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Zapału pewnie w tobie wiele... ale nie kupuj tanich Uazów - taka moja radakirov pisze:Szanowni Forumowicze
Mam 18 lat.Forum to przeglądam już od dłuższego czasu,jednak dopiero teraz postanowilem się zarejestrować i napisać.W temacie tym pojawił sie wątek, iż młodzież nie kupuje samochodów marki UAZ z takich czy innych powodów,i właśnie: ja nie posiadam własnego samochodu, jednak właśnie kupię UAZa,gdy tylko fundusze pozwolą, o rzadnych suzuki nie chcę słyszeć.Jestem miłśnikiem tego auta.Na drzwiach od pokoju mam powieszone wycinki z gazet z UAZami a na komputerze filmiki z tymi samochodami jak wymiatają w terenie i uważam,że to super samochody terenowe, z duszą

- Młody_KrysoUAZ
-
- Kontaktowanie: