Oceńcie czy warto go kupić

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » sob mar 15, 2008 11:21 pm

Bo nie ważne czym, ale jak :)21
Mój juz jak sam zaznaczyłes podchodził pod bosto, wiec narodowy akcent :)23 :)20
:)21
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » sob mar 15, 2008 11:23 pm

Ja rozumiem, żę tym wychwalaniem Jeepa odreagowywujesz traumę po UAzie...ale nie zapominaj kurde drogi jaką szedłeś...bo kur... się zgubisz :lol:
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » sob mar 15, 2008 11:25 pm

Dobra pany, pokasztanione , wiec "ofiara spełniona" :)21
Uderzam tam gdzie jest miejsce wódka i przepojką płynące 8)
Z kasztanów nic mądrego wywnioskowac sie nie da, oczywiscie ze Uaz jest najlepszy a dżip jeszcze lepszy bo mam go teraz a Uaza miałem kiedys, takze wiecej chyba nie musze pisac.

Ps. paragonów za tankowanie tez nie zbieram, nawet nie chce wiedziec na ile opiewają :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » sob mar 15, 2008 11:28 pm

Hmmm... Mam tylko nadzieję, że w Dżipie sobie podłogi gumoleum nie wyściełałeś :)2
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » ndz mar 16, 2008 12:53 am

Pare godzin mnie nie było a tu z tematu o mojej "pomylonej salamandrze plamistej" zeszliśmy na Jeepy. No ale super się to wszystko czyta tylko proszę nie pobijcie się. Bo jak tak dalej pójdzie to podczas pierwszego spotkania w terenie na kinetykach się powywieszacie a tego bym nie chciał bo przeciez musze mieć kogo pytać co i jak się naprawia (czyt. wymienia na nowe) gdy przejade pierwsze 50 km.

A co do przyciemniania szyb bo widzę, żę ostro poszliście w tym temacie: Ja tam na siedzeniu obok woże ładne kobitki i nie mam zamiaru zaklejać ich ciemną folią. A co! niech mi ludzie zazdroszczą. (A tak serio to jestem ciekaw jak by wyglądała długonoga blądyna w Uazie upapranym błotem)

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » ndz mar 16, 2008 1:11 am

maciejmlynarz pisze: (A tak serio to jestem ciekaw jak by wyglądała długonoga blądyna w Uazie upapranym błotem)
ja sprawdzalem, wyglada niezle gdy wysiada :)21

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » ndz mar 16, 2008 5:43 am

Chyba wypada. Widok raczej podobny do blądi wylatującej z pierwszego piętra

Awatar użytkownika
GikroV

Post autor: GikroV » ndz mar 16, 2008 10:55 am

Zależy jak będzie ubrana. Im jaśniej i ładniej tym bardziej się upierdzieli, a i ryzyko ześliźnięcia się nóżki z progu przy wsiadaniu jest większe 8) Poza tym te piękne kształty "wijącej" sie kobitki próbującej wysiąść bez ofiar w ciuchach... normalnie gimnastyka artystyczna tylko w bardziej wypiętym wydaniu :)23
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)

Awatar użytkownika
lbl78

Post autor: lbl78 » ndz mar 16, 2008 12:22 pm

jak sprytna to sie nie upierdzieli :wink: :)2 moja byla to nawet jak wjazd do wody po szyby był to jakoś zawsze czysta wychodziła je nie wiem jak ona to robiła :)21 coprawda dzwi z metra otwierala i zawsze było że na lakier do paznokci będe jej musiał dać :)21 :)21
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » ndz mar 16, 2008 3:09 pm

No i popatrzcie jakią siłą są gobiety :D Jedna bląd panna zepchnęła UAZa na dalszy plan. Ale jaja.
Ale wracając do tej naszej rozmowy na temat mojego pasztecika. Doradźcie czy opłaca się szukać osobno opon na szose i przekładać je na dojazdy na imprezy. Bo wielu ludzi twierdzi, że szkoda tych klocków na których teraz stoi.

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » ndz mar 16, 2008 4:24 pm

To ty chcesz tym po miescie smigac ?? sadziłem ze tylko w teren :)21
Jesli nie tylko w teren to tak czy siak przymierzaj sie do jakis konkretnych mt (nalewka truck 200, simex) bo te bardziej nadaja sie do rallycrossu ale zeby ogółem robiły to trzeba miec troche KM.

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » ndz mar 16, 2008 5:03 pm

Konie bedą. Przyjdą z czasem. A po mieście tym śmigać nie chce bo nie kręcą mnie tzw szpanertaczki. Tylko się pytam czy nie szkoda tych opon na dojazdy. Najbliżej autodrom mam jakieś 40 km w jedną stronę.

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » ndz mar 16, 2008 5:05 pm

Przemekslaw a może zamieścisz tu foto swojej bryczki. Z częcią zobaczymy jak powinna wyglądać rasowa terenówka i jak powinna być przygotowana?

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » ndz mar 16, 2008 5:37 pm

Swoją sprzedałem, wiec fotek nie zamieszcze, a grand ewoluuje i narazie wygląda tak... albo, zobacz na filmie bo nie chce mi sie fotek szukac.
http://pl.youtube.com/watch?v=uPFQ3TtjuO0
Jak w każdej terenówce :
Lift jest, opony pseudoterenowe bo fury uzywam na codzien - AT, zaczepy HD, kinetyk, pasy, szekle,tirfor, świeczki dodatkowe, wzmacniany amor skretu, tyle narazie zdążyłem dołozyc 8) 8)
A z tego co trzeba zrobic ? nie chce mi sie pisac, sam sobie dopowiedz :)23

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » ndz mar 16, 2008 7:09 pm

Super filmik. WOW. A teraz kilak spostrzeżeń
1. Przez dużą część filmu wyciągacie się z tego strumyczka
2. Potem skrobiecie się pod góre
3. Ciągle się skrobiecie
4. i ciągle...
5. W końcówce szarpiecie się po błocie. (wyjechaliście czy te autka ciągle tam stoją?)
:)21
Od strony echnicznej film nakręcony w dobrej jakości z ładnymi ujęciami, w podkładzie moja ulubiona muzyka.

A teraz serio. Fajne autko w niezłym terenie. Gratuluje odwagi z przeprawą przez tą wodę bo to wyjście z niej to chyba pionowe było.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz mar 16, 2008 7:52 pm

Łoł :D orzesz prawie ofrołd :)20 ruskie do sklepu mają gorszą drogę i śmigają codziennie bez kinetyka i innych takich wynalazków :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
lbl78

Post autor: lbl78 » ndz mar 16, 2008 8:10 pm

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » ndz mar 16, 2008 8:17 pm

Ja cały czas uważam, że UAZ ma ostre pazurki tylko trzeba go ładnie poprosić, żeby je pokazał.
I jeszcze jedno. UAZy nie brodzą w wodzie. One poprostu jadą po dnie bez względu ile wody jest nad nimi

Awatar użytkownika
lbl78

Post autor: lbl78 » ndz mar 16, 2008 8:25 pm

maciejmlynarz pisze:Ja cały czas uważam, że UAZ ma ostre pazurki tylko trzeba go ładnie poprosić, żeby je pokazał.
I jeszcze jedno. UAZy nie brodzą w wodzie. One poprostu jadą po dnie bez względu ile wody jest nad nimi
UAZem da sie pływać mój drogi :)2 jeśli tylko rdza go za bardzo nie zjadła :)21 zresztą jak większością terenówek :)21

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » ndz mar 16, 2008 8:46 pm

Coś nam Przemek zamilkł. A co do tego brodzenia, pływania i mobilności w terenie. Wg mnie nawet staruszek z lat 70 potrafi bardzo często pokazać więcej niż nie jedna wypieszczona i kosmicznie droga terenówka. Nie da się ukryć, że UAZ bulwarówką nigdy nie będzie ale w terenie to jednak dziarskie autko. Zgodzicie się czy nie?

Awatar użytkownika
gÓral świętokrzyski
Kontaktowanie:

Post autor: gÓral świętokrzyski » ndz mar 16, 2008 9:08 pm

nie :lol:
uaz jest chujow@ty najlepsze są jeepy i produkty Kitajców-Ryżożerców :)21
Deszcz zacina nas po pysku Uaz przelazł po bagnisku

www.korbol.prv.pl

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » ndz mar 16, 2008 9:13 pm

Z pokorą przyznajemy Ci racje o WIELKI GÓRALU :)21
O najbadziej dupne są UAZy :)21
I tak wiem że je kochacie tak jak ja :D

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » ndz mar 16, 2008 9:31 pm

maciejmlynarz pisze:Coś nam Przemek zamilkł. A co do tego brodzenia, pływania i mobilności w terenie. Wg mnie nawet staruszek z lat 70 potrafi bardzo często pokazać więcej niż nie jedna wypieszczona i kosmicznie droga terenówka. Nie da się ukryć, że UAZ bulwarówką nigdy nie będzie ale w terenie to jednak dziarskie autko. Zgodzicie się czy nie?
Ehhh, kolejny co to kupił UAZ'a i mysli ze zdobył świat :)21
Zapytaj Bartmanna dlaczego zmienił auto, zapytaj innych którzy poprzesiadali sie z Uazów na wszystkie inne wynalazki, dlaczego to zrobili ? :)21
Ci co obecnie upalają te auta, albo mają kase zeby cały czas przy nich dłubac i zamiłowanie do proporcji 70% dłubania a 30% jazdy albo poprostu jeżdżą po takim terenie :)21 Taka jest prawda, ze Uaz baza do budowania terenówki przestał byc juz dawno, obecnie nie nadaje sie juz ani na zmote ani na wyprawówke. Wyjątkiem jest rosja gdzie dostep do tego złomu jest wszechobecny, i to tam powstaja najwspanialsze pomniki i obiekty waszego zachwytu - jednak zapewniam, wiekszosc i tak juz odchodzi do lamusa...
Tam gdzie Uaza musiałem katowac na jakims podjeździe, jeepem moge sobie spokojnie wjechac bez nerwów. W błocie raczej jeep ustepuje UAZ'owi.. no tak do 3,5" cala liftu... UAZem na asfalcie nie dało sie jechac, bo ani to nie przyspieszało, ani nie hamowało... żeby to miało sens, potrzebna była kasa na inwestycje, na zbedne inwestycje 8) Kupujesz inna baze do zmoty i masz to w seri - wspomaganie hamulców, wspomaganie kiery, amortyzator skretu, spręzyny...
Wiec teraz odpowiedzcie sobie na pytanie.. dlaczego UAZy ?? :)23
Nie piszcie bzdur o klimacie, bo to ludzie go tworza 8) Kupiliście Uazy bo były dostepne i tanie :)21
Ja swojego miałem, nacieszyłem sie, wytłukłem, pogiołem co trzebabyło, opoprawiałem się czesci "fabrycznie nowych" i póki co mam dosyc.. wole przesiąść sie do komfortowego granda, pojechac spokojnie do lasu jako rescure car dla XJ, z którego w niedługim czasie zrobimy rozrzutnik gnoju, wole uprawiac bardziej lajtowy ale przyjemniejszy O-R, spokojnie pojechac gdzies dalej bez zabierania przyczepy z czesciami :wink:

No co ? udupcyłem posta.. a co ? nie moge ??!! :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » ndz mar 16, 2008 9:32 pm

klucz13 pisze:
Łoł :D orzesz prawie ofrołd :)20 ruskie do sklepu mają gorszą drogę i śmigają codziennie bez kinetyka i innych takich wynalazków :)21
Te, mam Ci przytoczyc Twój film jak rozdupcyłeś most w jakims piździdołku ?? :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz mar 16, 2008 9:36 pm

Przemekslaw pisze:
klucz13 pisze:
Te, mam Ci przytoczyc Twój film jak rozdupcyłeś most w jakims piździdołku ?? :)21
Wypadek przy pracy :)20
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”