Poszukuję - oddam - zamienię
Moderator: Student
-
Re: Poszukuję - oddam - zamienię
I weż mnie zabij nie wiem ale twoje pytanie mnie zastanowiło bo już raz wałek zmieniałem i poprzedni właściciel miał wałek z dotoczonym krążkiem/dyskiem jako podkładką.Uaz rocznik 1975 na oryginalnych mostach dwu satelitowych starego typu ( tak mniemam ) ale Bóg tylko raczy wiedzieć co tam w armii z nim wyprawiali. 

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
Chyba mówimy o różnych wałkach.A czym różni sie przedni od tylnego?
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
skoro mowa o krążku (wkładka dystansowa pomiędzy dwie flansze: mostowa/skrzyniowa i wałową), a wcześniej o niewyrąbanym frezie to MSZ Edkowi "siem roschodzi" o wał napędowy 

Też tak myślałem,ale co ma długość wału do ilości satelitów?Zatem mamy do myślenia czy chodzi o wałek atakujący czy też napedowy?Pierwszy jest taki sam a drugi łatwo zmierzyć.Moim zdaniem chodzi o wał napędowy bo kto wymienia sam atak?Może EDEK się wypowie.
-
Na co chcesz ta tarcze sprzegłowaAdampio pisze:Pożądam tarczy sprzeglowej, w dowolnym stanie, w celu przeróbki na wyciągacz wałka sprzęgłowego ze skrzyni. Najchętniej odbiór osobisty w Warszawie

cale zycie z wariatami
Napisałem przecaszymon milimetr pisze:Na co chcesz ta tarcze sprzegłowa

Potrzebuje czymś mocno chwycić wałek sprzęglowy, żeby go wyciągnąć z obudowy skrzynki z biegami. Wymyślilem więc, że przeloże tarczę za frez na wałku i wsadzę w wycięcia "srodka" tarczy jakieś wkręty czy inne gwoździe. Tym samym tarcza sama nie zejdzie z wałka i przy pomocy jakiegoś gwintu lub gwintów wywrę na tarczę nacisk który uwolni lożysko wałka sprzęgłowego z obudowy.
-
Jezu ludy wał napędowy przedni

ostateczna jego długość bo bywały różne.
- morte36
-
- Kontaktowanie:
A jak by komuś zalegała buda od uaza to też wiecie
w rozliczeniu możemy przyjąć dowolną walutę piwa, whisky, whiskey, woda ognista itd 

UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
-
Ale wałek sprzegłowy ze skrzyni biegów wychodzi prawie bez zadnego oporu.Trzeba go tylko dobrze ustawic i po krzyku. Jak dobrze nie ustwisz to zadnym sciagaczem nie wyciagnieszAdampio pisze:Napisałem przecaszymon milimetr pisze:Na co chcesz ta tarcze sprzegłowa![]()
Potrzebuje czymś mocno chwycić wałek sprzęglowy, żeby go wyciągnąć z obudowy skrzynki z biegami. Wymyślilem więc, że przeloże tarczę za frez na wałku i wsadzę w wycięcia "srodka" tarczy jakieś wkręty czy inne gwoździe. Tym samym tarcza sama nie zejdzie z wałka i przy pomocy jakiegoś gwintu lub gwintów wywrę na tarczę nacisk który uwolni lożysko wałka sprzęgłowego z obudowy.
cale zycie z wariatami
Jak masz wyjeb...ną obudowę skrzyni to Ci lekko wychodziszymon milimetr pisze:Ale wałek sprzegłowy ze skrzyni biegów wychodzi prawie bez zadnego oporu.Trzeba go tylko dobrze ustawic i po krzyku. Jak dobrze nie ustwisz to zadnym sciagaczem nie wyciagniesz

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
-
Nigdy nie miłem z wałkiem problemu. A jak sie obudowa wyj... to powinien jeszcze lzej wyjsczippo68 pisze:Jak masz wyjeb...ną obudowę skrzyni to Ci lekko wychodziszymon milimetr pisze:Ale wałek sprzegłowy ze skrzyni biegów wychodzi prawie bez zadnego oporu.Trzeba go tylko dobrze ustawic i po krzyku. Jak dobrze nie ustwisz to zadnym sciagaczem nie wyciagniesz
cale zycie z wariatami
Skoro potrafiłeś wyjąć rękami, to znaczy, że masz wyjeb...ną. W skrzyniach w których grzebałem w dwóch musiałem użyć ściągacza. Nawet w manualu jest opisana procedura wyciągania ze ściągaczem.

Ja mam zrobiony inny, znacznie prostszy, niemniej równie skuteczny. Nawet niedawno zapodałem w którymś z tematów rys. poglądowy mojej rzeźby.
A niemiecki sposób to już perfekcja
fota nr.4 i 5 http://web.me.com/uazjoerg/UAZ-WELT/%C3 ... riebe.html

Ja mam zrobiony inny, znacznie prostszy, niemniej równie skuteczny. Nawet niedawno zapodałem w którymś z tematów rys. poglądowy mojej rzeźby.
A niemiecki sposób to już perfekcja

fota nr.4 i 5 http://web.me.com/uazjoerg/UAZ-WELT/%C3 ... riebe.html
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
-
- jestem tu nowy...
Witam, gdziesik mi się walała tarcza, czy nadal jesteś zainteresowany, jeśli tak to poszykam i obfocę czy nada się, pzdr.Adampio pisze:Pożądam tarczy sprzeglowej, w dowolnym stanie, w celu przeróbki na wyciągacz wałka sprzęgłowego ze skrzyni. Najchętniej odbiór osobisty w Warszawie

Na końcu i tak będzie dobrze, jeśli nie jest dobrze to nie jest jeszcze koniec. 

@Zamfir: mam zamiar wykorzystać tarczę tak jak Niemiec w linku podanym przez @Zippo wykorzystał uchwyt tokarski. Tylko widzę problem logistyczny bo Bieszczady daleko...
A może Kolega @Zippo by mi pożyczyl za częściowo zwrotna kaucję? Taniej wyjdzie niż zlecać ślusarzowi
A może Kolega @Zippo by mi pożyczyl za częściowo zwrotna kaucję? Taniej wyjdzie niż zlecać ślusarzowi

- tomaszb2
-
- Kontaktowanie:
Witam
Poszukuję trójkątnej szybki wraz z ramką do nastawki drzwi z lewej strony od miejsca kierowcy do Uaza w stanie bardzo dobrym stanie
Ewentualne oferty proszę kierować na PW.
Poszukuję trójkątnej szybki wraz z ramką do nastawki drzwi z lewej strony od miejsca kierowcy do Uaza w stanie bardzo dobrym stanie

Ewentualne oferty proszę kierować na PW.
Tomek
Jazda Uazem jest jak rosyjska ruletka nie wiesz kiedy Cię coś (przy)trafi!!
Jazda Uazem jest jak rosyjska ruletka nie wiesz kiedy Cię coś (przy)trafi!!

-
Widocznie kazda skrz. która robiłem było ich sporo była wyj...zippo68 pisze:Skoro potrafiłeś wyjąć rękami, to znaczy, że masz wyjeb...ną.

cale zycie z wariatami
- morte36
-
- Kontaktowanie:
szymon milimetr pisze:Widocznie kazda skrz. która robiłem było ich sporo była wyj...zippo68 pisze:Skoro potrafiłeś wyjąć rękami, to znaczy, że masz wyjeb...ną.

UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
Witam Towarzyszy!
poszukuję blaszek wkładanych między dźwigienki reduktora
, gdyż albowiem brak mi już pomysłów na ich !@##$$% grzechotanie w terenie
(guma od majtek do wiązania odpada
,próbowałem jeszcze różnych podkładek i sprężynki pomiędzy wajchy ) .Tak se to tłumacze,że może to ich brak to powoduje
pozdrawiam kontakt na prv
poszukuję blaszek wkładanych między dźwigienki reduktora

pozdrawiam kontakt na prv
UAZ z 2.5tdi na pokładzie
Oddam trochę drobnicy: miska olejowa, pompa olejowa i napęd aparatu zapłonowego - wszystko do silnika wołgi, dekiel klawiatury wołga/uaz stary typ, blaszki dociskające uszczelki po obwodzie nadstawek - 2kpl., obejmy zbiornika paliwa 1 kpl. i poprzeczka między połówki szyb przednich - uaz. Wszystkie graty używane. Za 2 tygodnie wszystko jedzie na złom, więc jeśli ktoś, coś, to zapraszam 

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
poszukuje korka do chłodnicy
@Didymos: rezerwuję blaszki uszczelek nadstawek i pasy do zbiornika ale jutro świtaniem jadę na 2 tygodnie na wakacje. Mógłbym podjechać w trzeciej dekadzie lipca jeśli to ten Węgrów o jakim myślę.
@Adampio, blaszki i poprzeczkę szyby wcześniej zaklepał @Tarhim na pw.
Przetrzymam jeszcze chwilę te graty.
Przetrzymam jeszcze chwilę te graty.
SJ416
-
Poszukuję dwie rurki stelaża łączące grube rury na samej górze wchodzące w te małe pręciki oraz blaszki napinające plandekę.Pozdrawiam.