Afgany
Moderator: Student
Re: Afgany
Piękny prześwit.
Z tym że z doświadczenia wiem iż po przekroczeniu 39 - 40 cali w ogumieniu, ten prześwit nie wnosi nic do trakcji, a tylko pogorsza parametry pojazdu z powodu wysoko położonego środka ciężkości.
Z tym że z doświadczenia wiem iż po przekroczeniu 39 - 40 cali w ogumieniu, ten prześwit nie wnosi nic do trakcji, a tylko pogorsza parametry pojazdu z powodu wysoko położonego środka ciężkości.
- tomaszb2
-
- Kontaktowanie:
Witam
Czy przełożenia w Afganach są szybsze od wolnych mostów standardowych uaza??
Ile więcej dają one prześwitu w cm??
Czy przełożenia w Afganach są szybsze od wolnych mostów standardowych uaza??
Ile więcej dają one prześwitu w cm??
Tomek
Jazda Uazem jest jak rosyjska ruletka nie wiesz kiedy Cię coś (przy)trafi!!

Uazbuka twierdzi, że są wolniejsze (5.38 zamiast 5.125) , czemu się nie dziwię skoro mają robić głównie w terenie.tomaszb2 pisze:Czy przełożenia w Afganach są szybsze od wolnych mostów standardowych uaza??
картер военного моста "свисает" на 4 см меньше, чем гражданского.tomaszb2 pisze:Ile więcej dają one prześwitu w cm??
wytrzymają 190 koni i ponad 300 Nm, przy 35" nowoczesnym MT typu BFG KM2?
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
@CrOOchy planujesz 35 cala do uaza założyc?? daj info czy to jest wykonalne 
czytaj strona 2 tego tematu

tomaszb2 pisze:Ile więcej dają one prześwitu w cm??
UAZ z 2.5tdi na pokładzie
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
seryjne wytrzymają, ale nie za długo. Trzeba modyfikować, jak masz środki finansowe to napisze Ci jakCrOOchy pisze:wytrzymają 190 koni i ponad 300 Nm, przy 35" nowoczesnym MT typu BFG KM2?

Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.
Nadwozie jest jeszcze wielka niewiadoma, aczkolwiek na 95 % nie bedzie to uazdzikigor pisze:@CrOOchy planujesz 35 cala do uaza założyc?? daj info czy to jest wykonalne

kb-autostyle pisze:seryjne wytrzymają, ale nie za długo. Trzeba modyfikować, jak masz środki finansowe to napisze Ci jakCrOOchy pisze:wytrzymają 190 koni i ponad 300 Nm, przy 35" nowoczesnym MT typu BFG KM2?.
Jezeli bedzie to kosztowalo zylion to kupie od unimoga

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Nadwozie jest jeszcze wielka niewiadoma, aczkolwiek na 95 % nie bedzie to uazCrOOchy pisze:dzikigor pisze:@CrOOchy planujesz 35 cala do uaza założyc?? daj info czy to jest wykonalne

szkoda

- tomaszb2
-
- Kontaktowanie:
dzikigor pisze:@CrOOchy planujesz 35 cala do uaza założyc?? daj info czy to jest wykonalne
tomaszb2 pisze:Ile więcej dają one prześwitu w cm??
Ok przeczytałem

Tomek

- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
mają, chociażby jeśli ten wątek przeczytasz to będzie o 35x14 (silnik ford 2.9 v6).dzikigor pisze:swoją droga jestem ciekaw czy ma ktos 35 cala w uazieCrOOchy pisze:dzikigor pisze:@CrOOchy planujesz 35 cala do uaza założyc?? daj info czy to jest wykonalne
33x12.5, ktoś wspominał o kołach 40"..
na forum jest dużo informacji o dużych kołach w uazach.
ja mam na Afganach Silverstony 35x11,5 i jest OK, ale jak ogólnie wiadomo opony te nie trzymają rozmiaru i w rzeczywistości jest to 33" na ciśnieniu 0.8dzikigor pisze:szkoda![]()
kurde swoją droga jestem ciekaw czy ma ktoś 35 cala w uazie
zmoty sprzedane, szukam cywilnego Y60
sylwester w górach
sylwester w górach
Aha no właśnie o taką odpowiedź mi chodzi-
35 cala do w"miarę" dopasowanej budy uaza
, jak pamiętam L80 z budy uazowej ma tylko kabine . 

i to też nie do końca
http://www.youtube.com/watch?v=7Hc7lG5xfQ4
http://www.youtube.com/watch?v=1-FKRNd6KFU

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
-
- jestem tu nowy...
Jak odróżnić mosty Afgana od zwykłego UAZ-owskiego. Wymiary, średnica, itp. Bo nie wiem jaki posiadam w swoim. Potrzebuję lewej przedniej półośki patrząc z tyłu, długiej i krótkiej.CrOOchy pisze:i to też nie do końca
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
przedni zwykły:

przedni wojenny:

przedni wojenny:

-
- jestem tu nowy...
Dzięki za dokładną Odpowiedz. Teraz wiem na czym nie jeżdzę
gdzie kupie afgany ? bo na alledrogo nie ma, kiedys byly.
uaz dojedzie prawie wszedzie, w inne miejsce dolecisz smiglowcem.
Tel. 601 492 355 , miejscowość Podbiel niedaleko warszawy. Jak byłem jakieś trzy tygodnie temu, to widziałem ze na placu leży sobie przedni. Ile kosztuje nie wiem, ale pewnie drogo bo ten sprzedawca słynie z wysokich cen. Zadzwoń, może się dogadacie.bolek4x4 pisze:gdzie kupie afgany ? bo na alledrogo nie ma, kiedys byly
W miare od ręki tylko w Rasijibolek4x4 pisze:gdzie kupie afgany?

wysłałem do Ciebie na privbolek4x4 pisze:gdzie kupie afgany ? bo na alledrogo nie ma, kiedys byly.
- TerenowyBizon
-
hej
Ja mam afgany od 3 lat w Daihatsu i od początku jeżdżę na SIMEX 36x12,5 w wyczynie, silnik 2.8D.
Nic jeszcze nie utrąciłem, jedna półośka się lekko skręciła po kilku rajdach i wielu wyjazdach, więc wymieniłem profilaktycznie.
Przede wszystkim należy często wymieniać dekielki/wybieraki - gdy tam pojawi się luz, to jest niemal pewne, że ukręcicie półośkę.
Co do zakupu, to również proponuję kontakt. Są już takie z hamulcami tarczowymi.
Pozdro
Ja mam afgany od 3 lat w Daihatsu i od początku jeżdżę na SIMEX 36x12,5 w wyczynie, silnik 2.8D.
Nic jeszcze nie utrąciłem, jedna półośka się lekko skręciła po kilku rajdach i wielu wyjazdach, więc wymieniłem profilaktycznie.
Przede wszystkim należy często wymieniać dekielki/wybieraki - gdy tam pojawi się luz, to jest niemal pewne, że ukręcicie półośkę.
Co do zakupu, to również proponuję kontakt. Są już takie z hamulcami tarczowymi.
Pozdro
oj sie działo i jeszcze będzie
Byłem wczoraj przypadkiem w Podbieli, więc postanowiłem zapytać o mosty. Leżą sobie tak jak leżały. Przód i tył. Podobno fabrycznie nowe. Cena 5000 zł za cały komplet.misiek-mt pisze:Tel. 601 492 355 , miejscowość Podbiel niedaleko warszawy. Jak byłem jakieś trzy tygodnie temu, to widziałem ze na placu leży sobie przedni. Ile kosztuje nie wiem, ale pewnie drogo bo ten sprzedawca słynie z wysokich cen. Zadzwoń, może się dogadacie.bolek4x4 pisze:gdzie kupie afgany ? bo na alledrogo nie ma, kiedys byly
w tej cenie to pewnie jeszcze trochę poleżą ... 

zmoty sprzedane, szukam cywilnego Y60
sylwester w górach
sylwester w górach