Oplaca sie na pierwszego UAZKA?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » wt sty 25, 2005 7:00 pm

Owszem wzialem za nia 12 tys i nikt mi kasy za robote i czesci nie zwrocil. Teraz chrzań... licze wszystko z kalkulatorem bo z kaska to ostatnio za dobrze nie stoje :(
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

bodek1

Post autor: bodek1 » wt sty 25, 2005 7:01 pm

Bart03 pisze:No dobra przyznam sie :cry: Wjebalem w swoja pierwsza Nive ze 20tys ale teraz takigo bledu juz nie popelnie :)
No i proszę , proszę . "Wyszło szydło z worka" :D :D :)2
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » wt sty 25, 2005 7:03 pm

1.Kupuj koniecznie z kimś kto się na tym zna !!!!!!!!!!!
2.Jeśli będziesz sam budował wydasz więcej.
3.Czy koniecznie musisz mieć w Uazie bardzo ciężki silnik z Czajki ( Gaz 66 ) ?
4.Problemy będą na 100 %

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » wt sty 25, 2005 7:05 pm

BABCIA sprawa jest taka ze czegoby nie kupil to problemy zawsze beda nie ma co sie oszukiwac.....
:)21
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » wt sty 25, 2005 7:08 pm

Zwłaszcza jeśli wóz jest Made in CCCP. :lol:

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » wt sty 25, 2005 7:10 pm

LRy kupuja i po kilku dniach sie pala :lol: wiec to akurat nie ma nic do rzeczy 8) jezeli zostal zrobiony porzadnie na pewno bedzie sie cieszyl z jego eksploatacji, a co do usterkowosci wiadomo ze kupujac taki pojazd trzeba sie z nia liczyc....
CHYBA UAZ V8 6.2

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » wt sty 25, 2005 7:12 pm

otoz to, ale jak sie kupuje uaza to problemy sa zazwyczaj gratis do auta :D nie wazne czy oryginal czy motany.

Ja po kupnie swojego syfa powiem krotko :jak ci sie ta fura podoba to... ochlon.....
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sty 25, 2005 8:13 pm

Kupuj i w teren jak dorośniesz do motania to sam poczujesz a jest to orka na ugorze a problemy są z każdą furą nawet z nówkami
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » wt sty 25, 2005 8:18 pm

Jak tak sobie czytam wasze posty,to myslę:
"Panie Doktorze,gdyby Pan nie mówił,ze wedkarstwo uspokaja nerwy,TO JAK JEBNĄŁ BYM TE WĘDKI!! :)21 :)20
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » wt sty 25, 2005 9:02 pm

vandall1 pisze:Jak tak sobie czytam wasze posty,to myslę:
"Panie Doktorze,gdyby Pan nie mówił,ze wedkarstwo uspokaja nerwy,TO JAK JEBNĄŁ BYM TE WĘDKI!! :)21 :)20
No to walnij swoje racje

LJ 70

Awatar użytkownika
jose

Post autor: jose » wt sty 25, 2005 9:21 pm

MOC mnie wcale nie chodzilo o to, ze kupujac oryginal i go nastepnie zmotac wyjdzie taniej, lecz chodzilo mi o to, ze samemu motac kiedy kupilo sie oryginal jest przyjemniej i auto masz w 100% pewne chyba, ze cos zjeebales to juz od ciebie wtedy zalezy. ale generalnie kazdy ma tylko do siebie najwieksze zaufanie, prawda!

pozdr
jose
UAZ.Sexy technology.
SAMURAI disco.Jeszcze bardziej sexy technology.

tel. 600 520 504

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » wt sty 25, 2005 9:27 pm

co ty bredziesz, jakie zaufanie :o
jak nie masz bladego pojecia o mechanice to co zrobisz, nie masz warsztatu , zaplecza technicznego, poza tym nie umiesz spawac, toczyc i frezowac to o jakim ty zaufaniu mowisz :lol:
Motac narazajac siebie i innych na nieszczescie to trzeba miec nie rowno pod sufitem, a jak juz bedziesz chcial motac i to motac pod kazdym tego slowa znaczeniem, to musisz udac sie do fachury a to nie kosztuje kraty czy dwoch tylko w setkach trzeba zaczac liczyc..... :)23

wiec nie pitol jak nie masz pojecia....
CHYBA UAZ V8 6.2

Awatar użytkownika
kuki469

Post autor: kuki469 » wt sty 25, 2005 11:16 pm

Ale ostro :o :o :o ale fakt faktem planujesz wjeba.... w syfa np. 1tys i wychodzi ci 2 tys. Zawsze coś wyjdzie w praniu. I cięzko określić górną granicę kosztów. Studnia bez dna :roll:

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » śr sty 26, 2005 12:37 am

Uaza,którego chce kupić alibaba655 nazwał bym zakupem wysokiego ryzyka. Najczęściej ludzie sprzedają takie wynalazki, ponieważ nie mają już siły z ich awaryjnością walczyć.Zbudować dobrą zmotę trzeba umieć,a to potrafi niewielu.

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » śr sty 26, 2005 12:56 am

O wiem cos na ten temat....
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » śr sty 26, 2005 1:11 am

BABCIA I pisze:Uaza,którego chce kupić alibaba655 nazwał bym zakupem wysokiego ryzyka. Najczęściej ludzie sprzedają takie wynalazki, ponieważ nie mają już siły z ich awaryjnością walczyć.Zbudować dobrą zmotę trzeba umieć,a to potrafi niewielu.

wydaje mi sie ze nie udziela sie gwarancji na cos co wie sie z gory ze jest wybuchowe....
CHYBA UAZ V8 6.2

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » śr sty 26, 2005 2:37 am

Mag69 pisze: No to walnij swoje racje
To kwestia podejscia do tego sportu.
Ktoś,kto nie czuje bluesa w motaniu,a chce jeżdzić-wiadomo,kupuje oryginała,wiesza sę CD płytkę i czochra,naprawiajac "w duchu fabryki" ew wybuchy.Ten,kto zaczyna-nie powinien się pchać w wynalazki,bo nie jest w stanie ocenić ich jakości i niezawodności.Nawet czasem nie zapamieta co ma od czego...
Ktoś, kto mota-skazany jest na wieczne poszukiwania i nauke,póki mu zapału i kasy starczy.I nie mówmy tu o pieniądzach-bo na tym nie ma i nie bedzie interesu.Moze być,/ale nie musi/-zadowolenie i satysfakcja z objechania iluś tam leszczy.
Dlatego jak słyszę,że ktos ma żal do losu,ze wtopił kasę nie do odzyskania to mu radzę zeby pieprznął te wedki własnie.... :)21
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » śr sty 26, 2005 8:05 am

bodek1 pisze:
Bart03 pisze:Jak bedziesz jezdzil z glowa to mostow nie zmieli ale wiadomo mozna sie zapomniec i koniec jazdy. Fakt nawet ma duzo dupereli ale 12tys :o . Tanio nie jest i da sie wyrwac cos podobnego za mniejsza kase ale trzeba szukac.
Tanio nie jest ?? To weź sobie kurna kup orginała i zacznij przerabiać . :)3 Temat wałkowany sto tysiecy razy !! Żebu zrobić coś naprawdę fajnego to koszty są zejjebistte . Te 12 tys. to mały pryszcz :o Myslisz , że dobry motor z papierem kupisz za 1tys? Mosty może za 2tys? A wiele innych szpejów i robótkę to ktoś walnie Ci gratis? Co? Takie pierdoły to może opowiadać ktoś kto albo nie robił nic , albo walił jakąś kaszanę wiązaną na druty i taśmy :)3 Dla przykładu podam Ci koszt zrobienia mojego uaza na bazie V8 z granda/ 5,9 / , mosty z granda d30 wzmocniona i d44 , amory rancho , opony 35 dwa komplety , i ogrom innych pierdół . Koszt?????? Na przestrzeni 3 lat wydałem ok. 40tys !! :)3 Nigdy go kuurwwa nie sprzedam bo jak pomyslę , że ktoś mi powie , że 20 tys. za niego to dużo to mnie chyba skręci :)3 Wiem , że jeden chce kupić tanio , a inny sprzedać drogo . ale wszystko ma swoje granice. Chcesz dobre auto to nietsty musi kosztować !!
A te mosty juz poprawiłes co by z resorów nie nawijały na siebie??? A co do kosztów zrobienia syfa to wszystko zalezy skad sie ma klamoty. A swoja drogą Prusin troszke was wydoił 8)

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » śr sty 26, 2005 8:12 am

a masz jakies foty tego UAZa ?
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

bodek1

Post autor: bodek1 » śr sty 26, 2005 9:00 am

Artur pisze:
bodek1 pisze:
Bart03 pisze:Jak bedziesz jezdzil z glowa to mostow nie zmieli ale wiadomo mozna sie zapomniec i koniec jazdy. Fakt nawet ma duzo dupereli ale 12tys :o . Tanio nie jest i da sie wyrwac cos podobnego za mniejsza kase ale trzeba szukac.
Tanio nie jest ?? To weź sobie kurna kup orginała i zacznij przerabiać . :)3 Temat wałkowany sto tysiecy razy !! Żebu zrobić coś naprawdę fajnego to koszty są zejjebistte . Te 12 tys. to mały pryszcz :o Myslisz , że dobry motor z papierem kupisz za 1tys? Mosty może za 2tys? A wiele innych szpejów i robótkę to ktoś walnie Ci gratis? Co? Takie pierdoły to może opowiadać ktoś kto albo nie robił nic , albo walił jakąś kaszanę wiązaną na druty i taśmy :)3 Dla przykładu podam Ci koszt zrobienia mojego uaza na bazie V8 z granda/ 5,9 / , mosty z granda d30 wzmocniona i d44 , amory rancho , opony 35 dwa komplety , i ogrom innych pierdół . Koszt?????? Na przestrzeni 3 lat wydałem ok. 40tys !! :)3 Nigdy go kuurwwa nie sprzedam bo jak pomyslę , że ktoś mi powie , że 20 tys. za niego to dużo to mnie chyba skręci :)3 Wiem , że jeden chce kupić tanio , a inny sprzedać drogo . ale wszystko ma swoje granice. Chcesz dobre auto to nietsty musi kosztować !!
A te mosty juz poprawiłes co by z resorów nie nawijały na siebie??? A co do kosztów zrobienia syfa to wszystko zalezy skad sie ma klamoty. A swoja drogą Prusin troszke was wydoił 8)
Co to znaczy z resorów nie nawijały na siebie? Wózek , który wyjechał z warsztatu , o którym mówiłeś to teraz zupelnie inne auto !! Fotki bedą jak skończę montaż mostów na sprężynach i modyfikację / kolejną / wielu innych rzeczy . Brak wiedzy jak ma wyglądać auto terenowe niestety kosztuje. Co do wydojenia i innych rzeczy nie wypowiadam się na temat warsztatu gdzie naprawiam auta na forum publicznym . Pewnie kiedyś sobie pogadamy . Czekajcie na foty bo warto :)2
Napisałeś , że wydoił WAS!!! Kogo jeszcze miełeś na myśli ??

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » śr sty 26, 2005 12:13 pm

No jest jeszcze jeden uazowiec na forum tutejszym z V8 :-?

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » śr sty 26, 2005 12:23 pm

czyzbys pil do mnie.....

bedzie robil tak dlugo az wreszcie efekt bedzie satysfakcjonujacy zarowno pod wzgledem wizualnym jak i technicznym....
CHYBA UAZ V8 6.2

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » śr sty 26, 2005 1:22 pm

Pire........ panowie czy kolaga wie co chce robic tym uazem bo jak tylko bedzie wypadał do lasu w sobote aby zobaczyc czy przeskoczy błoto na wysokosc bieznika to mu wystarczy orginał A KUPOWANIE ZMOT NIEWIADOMEGO POCHODZENIA to naprawde ryzyko czy ktos widział to cos w akcji . Czy dacie sobie rece o odcinac za spawy i przeróbki w układzie kierowniczym . to nie opowidajcie ze warto dac ta kase bo koles poleci zgóry i sie okaze ze ktos tak zrobił układ hamulcowy ze przy pierwszym depnieciu uciekł płyn :evil: :evil: bo takie cuda tez widziałem kolumna kierownicza spawana bez wykonania fazek i oszlifowane :evil: :evil: ALE wiekszosc motaczytych co wykonuja nie dla siebie ma jedno motto NAM MYSCEL NIE KAZANO . Nawet fury co smigaja w mistrzostwach maja błedy dwa lata wstecz w Gorzwie był wypadek co weze chłodnicy pekły były puszczone po podłodze w kabinie bez dodatkowego zabezpieczenia tylko pilot był cholernie popazony .
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » śr sty 26, 2005 1:30 pm

Kasprol ! Święte słowa.Najłatwiej wydaje się cudze pieniądze.Kilka lat temu stracił na rajdzie życie kibic (pękł wąs z przekładni).

bodek1

Post autor: bodek1 » śr sty 26, 2005 1:55 pm

I to jest własnie ten problem !! !! !! !! !! Solidność wykonania , odpowiednie materiały i takie tam "drobne" rzeczy od których często zależy zdrowie i życie !! Jak ma być użyta śruba 8,8 albo 10,9 z odpowiednim gwintem to taka ma być . Z nakrętkami podobnie - pasta hamująca to dzisiaj wydaje się już standard . Nie mówię o tak prostych rzeczach jak chociażby odpowiednie podkładki !! Spawy , szlify to tylko wydaje się takie proste :)2 Wzmocnienia , konstrukcje wzmacniające to niby też takie proste :)3 Ech znaleźć dobrego fachmana to jak wygrać w totka 1mln PLN :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”