Pomozcie nowemu II

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » sob lip 09, 2005 11:08 pm

mimo to gratuluje wyboru :)2 8)
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » ndz lip 10, 2005 1:16 am

Moje szczere gratulacje................ :)2
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » ndz lip 10, 2005 7:51 am

willard pisze:... bede prosil kogos ze slaska - bart? 8) by spojrzal na niego i stweirdzil czy mam juz dawac ogloszenie :)3 czy jednak nie :)2

napedy chodza ok, zawieszenie nei rzuca, biegi nie wylataja, reduktor tez nie...
to moze dzisiaj masz czas ?? zobaczymy co to warte :lol:
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

Awatar użytkownika
willard

Kontaktowanie:

Post autor: willard » ndz lip 10, 2005 5:22 pm

Dzis juz nie mam sil. Dopiero wrocilem z wyjazdu (avensisem... ta cisza....) do kedzierzyna na strzelanie od 5.30 na nogach, ale hetnie sie umowie w tygodniu - moze byc nawet poneidzialek. Dostosuje sie do twojego czasu (mam troche luzow wiec nei musi to byc wieczor/popoludnie) bo to ja jestem petent ;) Jakbys mi mogl podrzucic GG/komore na PW to sie zgadamy.

Zapodalem nowe fotki silnika i podwozia tego typka
http://www.sharpek.resnet.pl/kevin/will ... wywisnicz/ nowe fotki zaczynaja sie od IMG_10xx.jpg

A foto z dzis tutaj:
http://www.sharpek.resnet.pl/kevin/willard/kk.jpg
Kurde mimo gore wszystko mokre ;/ (jestem w srodku, a po prawej na dole to kobieta - niestety zajeta przez pana po lewej na dole)

Nic nei napisaliscie, ze te objawy jakie opisalem to dramat i zgroza wiec czuje sie lepiej ale rano myslalem tylko o tym...
Ostatnio zmieniony ndz lip 10, 2005 9:39 pm przez willard, łącznie zmieniany 1 raz.
Willard
BYŁ: UAZ 469B 1988.
PŁYNIE: D**ge C*a**en**r **70
www.biuroaltima.pl

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » ndz lip 10, 2005 5:35 pm

z tym smierdzacym sprzeglem to troche dziwne- moze nie spusciles recznego :wink:
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

Awatar użytkownika
Rafał D

Post autor: Rafał D » ndz lip 10, 2005 7:57 pm

Witamy w klubie posiadaczy skarbonek nieoprocentowanych.
Decyzja została sfinalizowana :)2 . Teraz już o tym nie rozmyślaj - wszystko można naprawić i podregulować a z tego co piszesz to nie jest źle :wink: .
Swoją drogą ja nie wierzę w możliwość zakupu takiego UAZ'a w którym wszystko będzie OK i tylko lać jechać.

Pozowdzenia

Awatar użytkownika
willard

Kontaktowanie:

Post autor: willard » ndz lip 10, 2005 8:18 pm

Rafale miod na serce me lejesz ;) no i tez masz piaskowego uaza (choc ten moj to jasny piasek... i jak go doprowadze do stanu to sie zrobi khaki. A z wlewanie mto juz na A4 stalem i przez pas wracalem na orlen po paliwo po pod gore nie szedl :D domyslam sie ze po pierwsze:
- regulacja gaznika
- odpowietrzenie hamulcow
- sprawdzenie sprzegla
- wymiana swiec na F50 (sa zukowskie)
- wymiana smokow/czyszczeie (pokazuje jakby bak byl full po sufit na obu zbiornikach)

No i na koniec kluczowe pytanie, to rocznik 88 a ja mam z netu instrukcje do 1 wersji - tu juz jest hydraulika sprzegla, 2 obwody hamulcowe - gdzie znajde taka instrukcje do nowszego typu?
Dzieks za pociechy chlopaki!
Willard
www.biuroaltima.pl

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » ndz lip 10, 2005 9:30 pm

Łeeeeee.... cos na woodland przeszdedles :-(
Co do uAZA to pamietaj ze:
- z regoly nie warto jest poprawiac czegos co dziala
- jak cos nie dziala to nie rob polsrodkami
- ruskie nowe czesci nalezy przed wstawieniem naprawic
- miej cierpliwosc , gdyz konstrukcja M 38 jest analogiczna

Ciesz sie Uaz-em
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
willard

Kontaktowanie:

Post autor: willard » ndz lip 10, 2005 9:37 pm

Woodland to jest do ciorania po lesie i naparzaia sie z chopakami i dziewczynami, a w kolekcji nadal najladniejsze skosne sa... zbyt duza doza sentymentu ;)
Willard
www.biuroaltima.pl

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » ndz lip 10, 2005 9:41 pm

Ja juz niestety jedne TCU zjechalem.
A nowe coraz trudniej dostac. :-(
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » pn lip 11, 2005 8:39 am

masz dobry silnik bo na okragłym kolektorze jedna zmote juz wypatrzyłe pompa paliwa mix zuk +uaz :lol: :lol: :lol: reszta chyba ok
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » pn lip 11, 2005 2:11 pm

Nie wiem.. jak dla mnie to resory sa troche do klepnicia..i filtr powietrza nie wiem czy nie powinien byc otwarty..tzn. powinny wystawac takie bolczyki:P... troche zmotane hamulce bo podwieszane..(wtedy chyba nie bylo podwieszanych..chopdzi o rocznik) nie wiem..calkiem ladny samochod :lol: gratuluje zakupu :)2 :)2
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
willard

Kontaktowanie:

Post autor: willard » pn lip 11, 2005 2:37 pm

Hmm to jest 1988 wiec podwieszane o ile czytalem juz byly... z filtrem powietrza to jescze obadam ale jechalem rowno 70kph z kraka do katowic i silnik (otwarta zaluzja) chodzil rowno i byl powiem dosc zimny ok.60C pokazywal wskaznik temp... no a jutro i tak mysle wyciagna Barta zeby skonstatowal co i jak sie tam trzyma.
Willard
www.biuroaltima.pl

Awatar użytkownika
Rafał D

Post autor: Rafał D » pn lip 11, 2005 7:42 pm

Gratulacje..gratulacje

Co do pedałów to ja też mam podwieszane a rocznik 86 więc chyba jest OK.
Po co chcesz przemalowywać?? Piaskowy to fajny kolorek - też taki mam tylko mat. Przemalować zdążysz jak coś poobcierasz co prędzej czy później nastąpi. Wysiłek warto zainwestować w rzeczy ważne...
Swoją drogą resorki chyba faktycznie nieco klapnięte :wink:

Pozwodzenia

Awatar użytkownika
Andreos

Kontaktowanie:

Post autor: Andreos » pn lip 11, 2005 8:47 pm

Kolor ładny i faktycznie zrób tym sprzetem trochę kilometrów i albo ci przypadnie do gustu, albo ...nie zdążysz przemalować.
Wgląda cacy. Nasz był w gorszym stanie, ale po wydaniu kilkuset złotych i parunastu godzinach u kolegi mechaniora, "gada" pięknie i mam nadzieję, że długo nie pęknie. Kosmos był z płynami ustrojowymi. Przedni most w środku suchutki, filtr oleju Anno Domini 1984, olej podobnie... Jednym słowem trza wziąść kogoś mądrego i nie oblooka sprzęta, bo samemu można wiele przegapić, zwłaszcza jak się wcześniej z radzieckim kowalstwem artystycznym do czynienia nie miało, a potem tylko HIGHWAY TO HELL :lol:

A w kwestii resorów, to np u mnie w Bydgoszczy odkucie kompletu resorów do UAZa kosztuje 300 zł. W tej kwocie nawet nie muszę ich wymontowywać. Tylko przyjechać i odjechać. Sami robią resztę. Przynajmniej tak twierdzą, bo tylko z nimi gadałem.

Pozdro
"Szanuj zieleń i ty możesz zostać ...partyzantem"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”